Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Μία απάντηση στους επαναστάτες του πληκτρολογίου

Το ακόλουθο άρθρο έρχεται ως απάντηση στο άρθρο του ιδίου με τίτλο “Από πότε η πολιτική κριτική έγινε άλλοθι ανεντιμότητας;“.


του Κώστα Γιαννιώτη

Παρ’ ό,τι ο χρόνος που διαθέτω είναι περιορισμένος, θα χαραμίσω ένα κομμάτι του για να απαντήσω σ` αυτούς τους «κάποιους», που κάνουν τη δική τους επανάσταση, …..του πληκτρολογίου.
Το να απαντήσω όμως επί της ουσίας το θεωρώ ακατόρθωτο.


Γιατί όταν απευθύνεσαι σε ανθρώπους καλοπροαίρετους , οι οποίοι μπορεί να έχουν τις αντιρρήσεις τους, τις διαφωνίες τους και τις ενστάσεις τους, ως προς τις θέσεις που υπερασπίζεσαι, τότε είναι κατανοητό και απαραίτητο να ανταποκριθείς στο κάλεσμα του διαλόγου.


Όταν όμως έχεις να κάνεις με ανθρώπους που πολιτικά διακατέχονται από σύνδρομα θρησκοληψίας ή εκτελούν εντεταλμένες αποστολές, τότε χαραμίζεις το χρόνο σου.


Ποτέ δεν διεκδίκησα τον τίτλο του «φιλοσόφου – συγγραφέα», όπως κάποιοι άλλοι, παρά μόνο τον τίτλο του απλού πολίτη που αγωνίζεται να ζήσει ελεύθερος και που διεκδικεί το δικαίωμά του να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του. Κι αυτό το κάνω επώνυμα και όχι κρυμμένος πίσω από τη σιγουριά της ανωνυμίας (σαν τους κατηγόρους μου)και την αφεντομουτσουνάρα μου σε δημόσια θέα.


Αυτό έκανα και με το άρθρο μου, στο οποίο ουδέποτε χρησιμοποίησα τέτοιους χαρακτηρισμούς, σαν αυτούς που χρησιμοποιούν εναντίον εμού προσωπικά αλλά και εναντίον του ΕΠΑΜ και του γ.γ. του Δημ. Καζάκη, οι συντάκτες στα σχόλιά τους.


Έχω την εντύπωση ότι στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για να αποδείξω στους «κυρίους» αυτούς ότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά και σε βάθος τις θέσεις του ΕΠΑΜ, για τον λόγο ότι μετά τις πολύ σωστές, και επί της ουσίας, απαντήσεις των φίλων Γ. Σιδέρη (που το κείμενό του χαρακτηρίζεται για την ηπιότητά του και την πρόθεσή του να μιλήσει σε τόνο φιλικό και ανθρώπινο), του/της φίλου/ης fivi και του/της φίλου/ης statlerr, οι ….σχολιαστές δείχνουν να μη δίνουν καμιά σημασία στιςαπαντήσεις και συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν μονότονα τα ίδια και τα ίδια, λες και δε διάβασαν ούτε μια γραμμή από αυτά που τους έγραψαν.


Σαν τους μανιοκαταθλιπτικούς που απαντούν στον – κατά φαντασία – συνομιλητή τους, αυτόν που έχουν στήσει μέσα στο κεφάλι τους.


Δεν μπορεί να μην κατάλαβαν τίποτε από αυτά που τους τόνισαν για τις αποφάσεις του 2ου Συνεδρίου του ΕΠΑΜ, οι οποίες συμπλήρωσαν ρητά και κατηγορηματικά αυτό που πραγματικά έλειπε από τις θέσεις του : την ανάγκη άμεσης αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ποτέ δεν έριξαν ούτε μια ματιά στα κείμενα και τις αναλύσεις του ΕΠΑΜ, που τονίζουν ότι κανένα από τα προτάγματά του δεν μπορεί από μόνο του να λειτουργήσει, χωρίς την υποστήριξη των υπολοίπων.


Αλλά προχωρώντας ακόμα παραπέρα ότι κανένα από τα προτάγματα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, αν πρώτα δεν ανατραπεί το καθεστώς των κατοχικών κυβερνήσεων. Γι` αυτό και πρώτος στόχος του ΕΠΑΜ είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ.


Μήπως τα ακούσατε ποτέ κ.κ σχολιαστές; Σίγουρα όχι. Ήσασταν απασχολημένοι με το πληκτρολόγιό σας και την αποστολή σας, την ώρα που τα χιλιάδες μέλη του ΕΠΑΜ ( που κατά τη γνώμη σας «φυλλορροεί πανελληνίως»….) τρέχουν καθημερινά να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό και να συμπαραταχτούν μαζί του στον αγώνα κατά της δεύτερης κατοχής που βιώνει ο τόπος μας.


Άλλωστε αυτό το …. «φυλλορρόημα» το ακούμε από την ημέρα που πρωτοδημιουργήθηκε το ΕΠΑΜ. Αν η κατάσταση ήταν πράγματι έτσι, τότε θα είχαμε ήδη στερέψει ακόμα κι αν ήμασταν ωκεανός. Θα είχαμε καταντήσει σαν την Π.Δ. δηλαδή σφραγίδα, που θα εκπροσωπούσε μόνο τον ιδιοκτήτη της (βλ. κ. Τ. Φωτόπουλο) και ο Δημ. Καζάκης ένας «φιλόσοφος – συγγραφέας» που, κλεισμένος σε κάποιο διαμέρισμα του Λονδίνου, ως άλλος Κοραής, θα έδινε τις οδηγίες του προς τον πολύπαθο αυτό λαό.


Για κακή σας όμως τύχη το ΕΠΑΜ πολλαπλασιάζεται καθημερινά με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου και ο Δημ. Καζάκης, μαζί με μια πληθώρα στελεχών του ΕΠΑΜ, βρίσκονται καθημερινά ανάμεσα στους στεναγμούς και τα βάσανα αυτού του λαού. Βιώνει τον πόνο του και αναπτερώνει την ελπίδα του κόσμου, μέσα από το κάλεσμα σε οργανωμένο αγώνα για ανατροπή και απελευθέρωση από τη νέα κατοχή.


Σχετικά με… «τη μαζική προβολή του Δημ. Καζάκη από τα ΜΜΕ», έχω να πω το εξής. Αν ήταν έτσι όπως τα λέτε, σήμερα- να είστε σίγουροι – θα κουβεντιάζαμε από διαφορετική θέση. Θα είχαμε ήδη λαϊκή κυβέρνηση.


Μεγάλη η χάρη σας, αλλά δεν θα ασχοληθώ ξανά μαζί σας, όσο δηλητήριο κι αν χύνετε σε βάρος του ΕΠΑΜ. Τα μέλη και οι φίλοι μας έχουν πολλή δουλειά να κάνουν, στην προσπάθειά τους όχι να κατακτήσουν έδρες στο κοινοβούλιο, όπως διατείνεστε, αλλά για να σπρώξουν τα πράγματα στην κατεύθυνση να γίνει ο λαός ο ίδιος αφεντικό στον τόπο του.


Όσο για τις προθέσεις μας, τις οποίες μας καταλογίζετε, θα ήθελα να πω πως όποιος καταλογίζει σε μας προθέσεις ποδηγέτησης του λαού, όχι μόνο δε γνωρίζει την οργανωτική δομή του ΕΠΑΜ, (που είναι τέτοια ώστε να καθίσταται απαγορευτική ακόμα και σκέψη για παρεκβάσεις από τα προτάγματά του), αλλά δείχνει και τις μύχιες σκέψεις του … «κατηγόρου», αυτές που τον διακατέχουν και τις οποίες θα έκανε, ο ίδιος, πράξη στην περίπτωση που θα είχε τη δυνατότητα ανάπτυξης δεσμών με το λαό σαν κι αυτές που έχει αναπτύξει και διευρύνει καθημερινά το ΕΠΑΜ.


Μην έχοντας τη διάθεση να σπαταλώ τον χρόνο μου με «πληκτροτιτιβίσματα», είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με το θέμα των καλοθελητών στους οποίους απευθύνομαι. Ας πουν ό, τι θέλουν, ας σκέπτονται με όποιον τρόπο θέλουν κι ας συνεχίσουν το υβρεολόγιο και τη λάσπη.


Για το αν το ΕΠΑΜ δεν έχει σαφείς θέσεις και αποφεύγει να τις παρουσιάσει αναλυτικά, θα έπρεπε να ρωτήσετε τον κόσμο που εμπιστεύεται τις θέσεις αυτές. Γιατί αυτόν τον κόσμο θεωρούμε εμείς κριτή μας και Λυδία λίθο των θέσεών μας και όχι κάποιους σαν εσάς. Εκτός και αν θεωρείτε – όπως όλοι οι παραιτημένοι και παροπλισμένοι – το λαό κουτορνίθι και την αφεντιά σας ως την εξέχουσα κοινωνική κάστα, την κατέχουσα τα θέσφατα.


Άλλωστε και να σας παραθέσει κάποιος μία προς μία τις θέσεις – και αναλυτικά τη δομή της κάθε μιας – πάλι θα βρισκόταν εκτεθειμένος, γιατί έχω τη γνώμη ότι δεν είναι θέμα μόνο αντίληψης αλλά κυρίως θέμα εκτέλεσης, εκ μέρους σας, συγκεκριμένης αποστολής.


Θα τους επαναλάβω αυτό που έγραψα για το ΕΠΑΜ, κλείνοντας εκείνο το άρθρο μου………
[...] Η άμαξα αυτή έχει γυρίσει – και θα ξαναγυρίσει – την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη. Οι επιβάτες της πληθαίνουν ώρα με την ώρα, σε πείσμα όλων αυτών που ή κάνουν ότι δεν τη βλέπουν ή κοιτάζουν να ανοίξουν λακκούβες στο δρόμο της. Είναι αργά πια για να τη σταματήσουν. Το δρομολόγιο εκτελείται ήδη και γυρισμό δεν έχει. Μόνο στάσεις για επιβίβαση.


Όσοι κλείνουν τα μάτια και κάνουν πως δε βλέπουν αυτήν την άμαξα, θα πάθουν αυτό που θα πάθουν οι Σαμαροβενιζέλοι, οι οποίοι πείστηκαν από τα αφεντικά τους και βλέπουν «φως στο τούνελ». Δε θέλουν να πιστέψουν ότι είναι το τρένο που φτάνει ολοταχώς και θα περάσει από πάνω τους. Έτσι και τούτοι. Δε βλέπουν την άμαξα, γιατί έχουν κλείσει αυτιά και μάτια και φτύνουν, μόνο. Θα τη νιώσουν όταν περάσει από πάνω τους.
Έτσι όμως για να μην έχετε και καμιά αμφιβολία για την ορθότητα της εκτίμησης που παραθέτει το άρθρο, σας αποστέλλω και τα φωτογραφικά ………. πειστήρια της δυναμικής αυτής της …. «άμαξας», από μη κεντρικήσυγκέντρωση, σε συνοικία της Αθήνας, σε μέρα εργάσιμη. (Κύρια αίθουσα, εξώστης, διάδρομοι, φουαγιέ και πεζοδρόμιο της εισόδου, δε στάθηκαν ικανά να χωρέσουν τον κόσμο).


Αν κι αυτό δε σας αρκεί και επιμένετε ότι το ΕΠΑΜ ….«φυλλορροεί πανελληνίως», και δεν έχει αναλυτικές θέσεις, τότε το πρόβλημα δεν είναι δικό μας, αλλά δικό σας. Ψαχτείτε !

Το Ε.Πα.Μ. γνωρίζει, θέλει και μπορεί!


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την μεγάλη εκδήλωση του Ε.Πα.Μ. στην Καλλιθέα, για το πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών μιας κυβέρνησης Παλλαϊκού Μετώπου.Ο χώρος στάθηκε πολύ μικρός για να χωρέσει το πλήθος που προσήλθε, επειδή υπάρχει λύση και όλοι πλέον το αντιλαμβάνονται…..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.