Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ο νέος κακός μαθητής της ΕΕ: Η Γαλλία στη μέγγενη του Δημοσιονομικού Συμφώνου...

του Δημήτρη Καζάκη

Η Γαλλία τέθηκε την Τετάρτη 05 Μαρτίου υπό "ενισχυμένη επιτήρηση" από την Επιτροπή, η οποία αποκτά το δικαίωμα να επιβάλλει πλέον "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" (δηλαδή νέα μέτρα) σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

Δεν χρειάζεται πια μνημόνιο για να τεθείς υπό καθεστώς "επιτήρησης" ή κηδεμονίας από τα όργανα της ΕΕ. Αρκεί το νέο Δημοσιονομικό Σύμφωνο. Η Γαλλία τέθηκε υπό "ενισχυμένη επιτήρηση" και στο εξής δεν θα μπορεί ούτε καν να συντάξει δικό της κρατικό προϋπολογισμό. Το σύνολο της δημοσιονομικής και οικονομικής της πολιτικής έχει τεθεί υπό την "έγκριση" της ΕΕ.

Ο δρόμος προς την καταστροφή και το ολοκαύτωμα άρχισε για τον Γαλλικό λαό. Ο Ολάντ και ...
η εγχώρια ολιγαρχία ασχολείται με αποικιοκρατικές επιχειρήσεις στην Αφρική την ίδια ώρα που παραδίδει την χώρα και τον λαό στις κανιβαλικές ορέξεις της Γερμανίας υπό την άμεση εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η ιστορία του μεσοπολέμου επναλαμβάνεται. Μόνο που η Γαλλογερμανική συμμαχία της άρχουσας τάξης δεν γίνεται υπό την αιγίδα του φασισμού και του ναζισμού, όπως συνέβη μετά την πτώση του Λαϊκού Μετώπου, αλλά υπό την κηδεμονία της ΕΕ. Τα μνημόνια του Νότου μπροστά στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο που επίσημα επιτρέπει την κατάλυση βασικών λειτουργιών των κρατών-μελών, θα αποδειχτούν πολύ ήπιας μορφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.