Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Φυλάξου!

του Κώστα Γιαννιώτη

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν. Τρόμος και πανικός στα επιτελεία των ψηφομάγαζων όλων των γνωστών κομμάτων, κυρίως αυτών που ‘’κυβερνούν’’, ελέω κατακτητών.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι ευρωεκλογές θα είναι το πρόκριμα των εθνικών εκλογών.
Γνωρίζουν ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσης. Ότι φτάνει το τέλος της αδιατάρακτης πορείας τους στο σβέρκο του κάθε Έλληνα.

Τα επιτελεία τους πήραν φωτιά και απεργάζονται σχέδια επί σχεδίων, για τον αποδοτικότερο τρόπο εξαπάτησης και εγκλωβισμού του εκλογικού σώματος.

Μέχρι σήμερα ήξεραν το παιγνίδι και το έπαιζαν με κάθε τρόπο. Κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον κάνοντας τράμπα τα ψηφαλάκια τους, από τον έναν στον άλλο. Έπαιζαν με τη διαφήμιση του καλύτερου διαχειριστή της δουλείας του λαού. Μέχρι που τον έφτασαν στην εξαθλίωση και την ....
απόγνωση. Μέχρι που τον έφτασαν στο κατώτατο σημείο που μπορεί να φτάσει μια ανθρώπινη ύπαρξη. Να τον θεωρούν δεδομένο! Μέχρι του σημείου που σβήνουν η αξιοπρέπεια και ο αυτοσεβασμός. Θεωρώντας ως δεδομένον αυτόν το λαό, αποτίναξαν από πάνω τους τις προφυλάξεις και νιώθοντας ασφαλείς, έδειξαν ότι ποτέ και σε τίποτε δεν διέφεραν μεταξύ τους. Ότι ήταν το ίδιο δηλητήριο σε διαφορετική συσκευασία.

Μετά το πρώτο σοκ που δέχτηκε ο λαός, από την προκλητικότητα και την ξετσιπωσιά τους, άρχισε να αναζητά τρόπους αντίδρασης.

Μέσα από πολλές και ποικιλόμορφες αντιδράσεις, που αντιμετωπίστηκαν από το καθεστώς με άγρια καταστολή, προχώρησε στη δημιουργία του δικού του φορέα, μέσα από μια κοπιώδη και βασανιστική πορεία.

Έφτιαξε έναν φορέα που θα ακουμπούσε και θα στηριζόταν ο κάθε πατριώτης και δημοκράτης, που πέταξε τις κομματικές του ταμπέλες και τις κουδούνες του κάθε τσοπάνη του πολιτικού συστήματος. Ενώθηκε σε ένα Ενιαίο και Παλλαϊκό Μέτωπο. Το ΕΠΑΜ ! Το Μέτωπο εφιάλτης, για κάθε απατεώνα και προδότη.

Αυτό το μέτωπο θα είναι και ο κύριος στόχος των πρακτόρικων και ξενοκίνητων επιτελείων, κάθε μορφής και χρώματος, μπροστά στις ευρωεκλογές και τις διαφαινόμενες εξελίξεις. Αυτό θέλουν να ξεριζώσουν και να απομακρύνουν από το δρόμο τους. Για το λόγο αυτό θα πασχίζουν, νύχτα και μέρα, τα επιτελεία τους.

Θα στήσουν μπροστά στο λαό πλαστικές κούκλες επιτυχιών για να τον δελεάσουν. Θα μοιράσουν στο λαό –  που τον μεταχειρίζονται σαν επαίτη -  κάποια πεντακοσάρικα από αυτά που του έκλεψαν, για να του πάρουν, μετά τις εκλογές, ακόμα και το παντελόνι.

Θα του τάξουν διορισμούς και «δουλειά» - τετρακοσίων ευρώ – για να τον απολύσουν την επομένη των εκλογών, κουνώντας του κατάφατσα και προκλητικά το χαρτί της …….. «λαϊκής ετυμηγορίας» (!!!)

Θα του προπαγανδίσουν και θα του διαφημίσουν την ….. «έξοδο και πάλι στις αγορές», παρουσιάζοντάς του σαν επιτυχία την επιπλέον χρέωση της χώρας, το βάθεμα της υποτέλειας και της δουλείας, χωρίς να του απαντούν στο απλό ερώτημα που γεννιέται στο μυαλό του κάθε καλοπροαίρετου πολίτη: πώς γίνεται αυτό το κόλπο ………. να μας «πετούν έξω» οι αγορές όταν το χρέος βρισκόταν στο 120 %, ενώ μας «δέχονται» τώρα που το χρέος αυξήθηκε, φτάνοντας και ξεπερνώντας το 160 % ;

Θα παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο για να εγκλωβίσουν τον κόσμο ανάμεσα σε φοβικά σύνδρομα. Θα του χτυπάνε καμπάνες για κίνδυνο χρεοκοπίας και πτώχευσης των τραπεζών και εξόδου της χώρας από το ευρώ !!!! Θα του παρουσιάσουν – παραμορφωτικά – αυτό που, στην πραγματικότητα, είναι ευλογία, σαν κατάρα. Θα συνεχίσουν να αποκρύπτουν από το λαό ότι πτώχευση των τραπεζών δεν σημαίνει, με κανένα τρόπο, απώλεια χρημάτων των καταθετών. Αντιθέτως σώζονται οι καταθέτες από κούρεμα των καταθέσεών τους - με διάφορες μορφές -  που τώρα βρίσκεται προ των πυλών - ενώ, ταυτόχρονα οι δανειολήπτες απαλλάσσονται από τα χρέη τους προς τις πτωχευμένες τράπεζες. Ότι τότε η μηχανή της πραγματικής οικονομίας παίρνει μπροστά και η αγορά αναθερμαίνεται.

Όλα αυτά τα εμφανίζουν σαν …… δυστύχημα !!

Να σώσουμε λοιπόν τις τράπεζες, για να μη μας λείψουν τα χαράτσια, να μη χάσουμε τα χρέη, τη σκλαβιά και τη δουλεία.

 Το παιγνίδι τους και τα σχέδιά τους δε θα περιοριστούν στην εξαπάτηση. Θα σπείρουν και τη σύγχυση.

Θα μοστράρουν «σωτήρες» τύπου …… ελιών και ποταμιών.

Θα διαλαλούν στα κανάλια την τάχα «διαφαινόμενη» μεγάλη αποχή από τις ευρωεκλογές, και θα το παρουσιάζουν σαν πράξη αντίστασης. Θα καταλήγουν μόνοι τους στο αυθαίρετο αυτό συμπέρασμα, μήπως και καταφέρουν να το εντυπώσουν σαν πραγματικότητα στο υποσυνείδητο του λαού. Η αποχή, το λευκό και το άκυρο είναι ο διακαής τους πόθος! Το όνειρό τους! Να κρατήσουν το λαό όσο γίνεται πιο μακριά από τις κάλπες. Είναι ο προνομιακός δρόμος για τη σωτηρία τους.

Από την άλλη, θα παλέψουν με νύχια και με δόντια για την ανάδειξη της περίφημης θεωρίας της ….«χαμένης ψήφου». Μιας θεωρίας που κόστισε σ` αυτόν τον τόπο όλα αυτά που ζούμε σήμερα.

Θα ονομάσουν «χαμένη ψήφο» τη συνειδητή ψήφο που θα αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη του λαού στον ίδιο του τον εαυτό.

Θα ονομάσουν «χαμένη ψήφο» την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Γιατί για όλους αυτούς που θα σπέρνουν αυτή τη θεωρία, δεν είναι χαμένη ψήφος αυτή που δίνεται σε κάθε είδους «σωτήρες», λαμόγια, αγύρτες και προδότες που μας κυβερνούν εδώ και χρόνια. Τη θεωρία της χαμένης ψήφου θα τη σπείρουν και πάλι γιατί είναι ένα κομμάτι της σανίδας σωτηρία τους, ώστε να συνεχίσουν το πλιάτσικο σε βάρος αυτού του λαού.

Όλα αυτά θα τα επιχειρήσουν, γιατί στην πραγματικότητα φοβούνται το ΕΠΑΜ, που αν και το φιμώνουν, τρία χρόνια τώρα, από κάθε μέσο και με κάθε μέσο, τους κάνει και πετάγονται στον ύπνο τους ιδρωμένοι.

Γιατί γνωρίζουν καλύτερα από όλους την απήχηση που έχει το ΕΠΑΜ στο λαό και ότι η επιρροή του παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ξέρουν ότι όσο πιο ισχυρό βγει το ΕΠΑΜ από τις ευρωεκλογές, τόσο πιο ανίσχυροι θα γίνουν οι κατακτητές, τόσο πιο κοντά στην τιμωρία θα φτάσουν οι ένοχοι για προδοσία και τόσο πιο κοντά θα φτάσει ο λαός στο στόχο του να γίνει αφεντικό στη δική του γη.

Γι` αυτό ….δεθείτε στο κατάρτι, σαν τον Οδυσσέα και κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες του καθεστώτος. Ύπουλο και επικίνδυνο το τραγούδι τους.

Για κάτι τέτοια, ο «χαλαστής» και «πλάστης»  Κ. Βάρναλης έγραψε σε ένα άτιτλο ποίημά του , από τη συλλογή «Οργή λαού»…….
                 
                  Δε λυπάμαι τα γηρατειά που φεύγουν –
                  τα μωράκια που έρχονται αθέλητά τους
                  να ζήσουν σκλάβοι, να πεθάνουν σκλάβοι,
                  σ` έναν κόσμο ελεύθερων αφεντάδων.
                  Θα τους μαθαίνουν: η σκλαβιά τους χρέος
                  εθνικόν και σοφία του Πανάγαθου!.....
                  Πότε θ` αναστηθούν οι σκοτωμένοι;

Να θυμάσαι! Θα σου διαφημίσουν με χίλιους τρόπους και θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν σαν σωτηρία, το όπλο της αυτοκτονίας σου.    

Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.