Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ - Σταυροί στο Μέτωπο - Παρασκευή 20 Ιουνίου - 20:30 - ΕΠΑΜ Γλυφάδας Ελληνικού

Με αφορμή την μαύρη επέτειο (καλοκαίρι του1914), τα 100 χρόνια από την έναρξη του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου θα παρακολουθήσουμε την κινηματογραφική ταινία: 

Σταυροί στο Μέτωπο - Η αντιπολεμική και αντι-στρατιωτική ματιά ενός μεγάλου δημιουργού, του Στάνλεϊ Κιούμπρικ με τον Κερκ Ντάγκλας. (Παρασκευή 20 Ιουνίου - 20:30 - Δελφών 108 και Κυνουρίας - Άνω Γλυφάδα) 

Ο Κερκ Ντάγκλας σε έναν συγκλονιστικό ρόλο τολμά να συγκρουστεί με την στρατιωτική ηγεσία. Αναδεικνύεται συνέχεια ο παραλογισμός του επιτελείου που απολαμβάνει μεγάλες πολυτέλειες σε αντίθεση με τους φαντάρους που θυσιάζονται στα χαρακώματα για τα σχέδια των πολιτικών ολιγαρχιών. Ο τρόπος όμως που διαπραγματεύεται ο Κιούμπρικ το θέμα του πολέμου είναι αξιοσημείωτος, μοναδικός. 

Το “Paths of Glory” βγήκε το 1957. Λογοκρίθηκε και απαγορεύτηκε η προβολή του σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία! Στην Γαλλία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1975 και στην Ισπανία το 1986 μετά το θάνατο του Φράνκο! Η ταινία αυτή ήταν η ακριβώς προηγούμενη του σκηνοθέτη πριν από τον “Σπάρτακο”. 

Είναι ένα μεγάλο αντιπολεμικό έπος που γράφτηκε για μια άλλη εποχή και παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Με ένα καταιγιστικό ρυθμό, ευφυέστατο σενάριο και φοβερούς διαλόγους.

αφισά: 


Η παρακολούθηση της ταινίας είναι ελεύθερη. Ωστόσο, οι παρευρισκόμενοι που έχουν τη δυνατότητα μπορούν να πάρουν ένα κουπόνι του ΕΠΑΜ ή να ρίξουν τον οβολό τους στο ειδικό κουτί ενίσχυσης για τα έξοδα του πυρήνα μας.

Υπάρχει μικρό ΜΠΑΖΑΡ με διάφορα ενδιαφέροντα αντικείμενα και βιβλία. 

Επόμενες εκδηλώσεις: 

1. Νομική Ενημέρωση για τα φορολογικά – Δευτέρα 23/6/2014 - 19:00 .. αναμένονται περισσότερες πληροφορίες... 

2. Ζωντανά ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ Ακουστικά με μπίρα και μεζελίκια - 27/6/2014 .. αναμένονται περισσότερες πληροφορίες... 


Δελφών 108 και Κυνουρίας - Άνω Γλυφάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.