Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Δημήτρης Κυπριώτης: Μετά το φιάσκο στο Παρίσι, στα ψέματα στη ΔΕΘ!

του Δημήτρη Κυπριώτη*

Τελικά το λιγότερο που έχει να κάνει κανείς, αν ακούει ομιλίες του Σαμαρά, είναι να τραβάει τα μαλλιά του από τα ψέματα που ακούει, γιατί διαφορετικά, αν έστω και λίγο να ζει στη χώρα αυτή και γνωρίζει το τι ακριβώς συμβαίνει, θα πρέπει να κάνει …χαρακίρι. Και το πρόβλημα πλέον εστιάζεται σε αυτούς που δεν έχουν μαλλιά και οι οποίοι κάπου πρέπει να ξεσπάσουν.

Καθώς οι δανειστές της Ελλάδας, δεν κάθισαν ούτε καν να ακούσουν αν είχαν κάτι να τους πουν οι εκδρομείς υπουργοί και ακόλουθοί τους στο ραντεβού που είχαν μαζί τους στο Παρίσι, πέρασαν στην συνήθη τακτική τους.

Δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους εξ Αθηνών ορμώμενους να παίξουν κάποιο success story, αρνούμενοι κατηγορηματικά κάθε είδους αναφορά σε φοροελαφρύνσεις, ενώ...
αντιθέτως άσκησαν αφόρητες πιέσεις για τις ομαδικές απολύσεις, τον απεργιακό νόμο, τους πλειστηριασμούς των ακινήτων και πολλά άλλα.

Όπως σημειώναμε και σε προηγούμενο κείμενο, η αντιπροσωπεία των φερομένων υπουργών επέστρεψε εκ Παρισίων, όχι απλά με άδεια χέρια και χωρίς καμία υπόσχεση στις αποσκευές της, αλλά τουναντίον «κουβάλησε» και νέες επιβαρύνσεις που δειλά – δειλά θα κάνουν την εμφάνισή τους στο «φιλοθεάμον» ελληνικό κοινό, με ότι αυτό θα σημαίνει για την τσέπη του.

Έτσι με την ουρά στα σκέλια επέστρεψαν χωρίς δηλώσεις και χωρίς τις φανφάρες της αναχώρησης, ελπίζοντας να μην τους πάρουν με τα ..λεμόνια, μιας και ο επόμενος σταθμός τους ήταν η Θεσσαλονίκη, όπου εκεί υποτίθεται ότι ο κ. Σαμαράς θα εξήγγειλε τα «πεσκέσια» που θα του είχαν επιτρέψει να πάρει μαζί του οι δανειστές! Αλλά που τέτοιο καλό και αυτοί οι άκαρδοι!

Τι να πει και τι να εξαγγείλει στα εγκαίνια της ΔΕΘ από τα τρία καυτά μέτωπα της δήθεν διαπραγμάτευσης που θα έκαναν, όταν θα έπρεπε να αναφερθεί στις ομαδικές απολύσεις, το νέο απεργιακό νόμο που θα απαγορεύει στην ουσία κάθε διεκδίκηση, ή στην εξευτελιστική αφετηρία των πλειστηριασμών των ιδιωτικών ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο;

Και να ήταν μόνο αυτές οι απαιτήσεις της τρόικας; Επεκτάθηκαν και στο φλέγον εργασιακό θέμα, της τροποποίησης του συνδικαλιστικού νόμου, που ρυθμίζει μια σειρά θεμάτων, όπως αυτό του τρόπου λήψης απόφασης για εκδήλωση απεργίας! Γιατί πράγμα να μιλήσει και τι να εξαγγείλει ο ανθρωπάκος;

Και να όμως που οι παρατρεχάμενοι του βρήκαν τη λύση. Ναι μεν τώρα δεν πήραν κάτι ουσιαστικό από τους εκπροσώπους των δανειστών, αλλά τους έβαλαν τα θέματα, θα αξιολογήσουν και αυτά που τους υπαγόρευσαν και με το καλό όταν στις 3 του Οκτώβρη έλθει η τρόικα στην Αθήνα, τότε θα τα διεκδικήσουν, θα τα απαιτήσουν!! Χα, χα, χα! Και ξεμπερδέψαμε με τους ιθαγενείς.

Και έτσι ακριβώς έγινε. Μάζεψαν ότι κλακαδόρους μπορούσαν έξω και μέσα στο Βελιδειο, έφεραν και τον σωτήρα Καραμανλή να μοιράσει χαιρετούρες μπροστά από τις κάμερες, μίλησε ο έτερος σωτήρας, στην ουσία ψέλλισε για κάποιον οδικό χάρτη μέχρι το 2020, μοίρασε μερικά ΘΑ για το πετρέλαιο θέρμανσης και τον ΕΝΦΙΑ, που ΘΑ εξετασθούν μετά τη νέα άφιξη της τρόικας και τελείωσε.

Τα μπογαλάκια και γρήγορα – γρήγορα στο αεροπλάνο της επιστροφής, μιας και οι διαμαρτυρίες και οι εκδηλώσεις χιλιάδων διαμαρτυρομένων όλων των κατηγοριών και επαγγελμάτων, είχαν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, αψηφώντας τη δύναμη των 4.000 και πλέον αστυνομικών που κατέλαβαν και απέκλεισαν το Νομό ολόκληρο, μπας και υπάρξει καμιά κακοτοπιά. Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια γνώση επεισοδίων.

Η πίστη βέβαια όλων, ότι αυτή η εμφάνιση ήταν το κύκνειο άσμα της συγκυβέρνησης, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Ο λαός αυτή τη φορά έχει αντιληφθεί, ότι μόνο με ενωμένες αντιμνημονιακές πολίτικές δυνάμεις, είτε είναι κοινοβουλευτικές είτε εξωκοινοβουλευτικές και κυρίως με τη δική του ενεργή συμμετοχή, μπορεί και να δικαιωθεί και να σταματήσει τον κατήφορο της Ελλάδας και όλοι μαζί να τη βγάλουν από το σημερινό τέλμα.

Για αυτό περισσότερο από ποτέ θα ΑΠΑΙΤΟΥΝ κάθε ημέρα όλο και περισσότερο από όλους τους αντιμνημονιακούς:

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ!

Ο Δημήτρης Κυπριώτης Είναι μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.