Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο «κουτσαβάκ Αντόν» και ο χαχόλος.

του Κώστα Γιαννιώτη*

Να, που ήρθε και η περίφημη έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο τόπος που θα δινόταν η τιτάνια μάχη και θα ξεκαθαρίζονταν οι λογαριασμοί. Τα …μαρμαρένια αλώνια!

Πρώτος εμφανίστηκε στη σκηνή ο φερόμενος ως πρωθυ-πουργός, ντυμένος το πολυφορεμένο και μονόπαντο κουτσα-βάκικο ύφος.
Χαμένος στην κοσμάρα του, αλλά και προκλητικός, όπως πάντα, απέναντι σ` έναν ολόκληρο λαό που τον οδηγεί στη γενοκτονία.

Παίρνοντας θάρρος από όλους τους γνωστούς γυμνοσάλιαγκες, που οι παλάμες τους έχουν φουσκώσει από το χειροκρότημα, τόλμησε να κορδωθεί και να κομπορρημονήσει, παρου-σιάζοντας την εικόνα μιας χώρας που δεν υπάρχει, αφού ήδη την έχει αποδομήσει, χρεοκοπήσει και διαμοιράσει σε ντόπια και ξένα συμφέροντα. Ό,τι απόμεινε από αυτή τη χώρα, είναι μια εικονική πραγματικότητα που κουβαλά στην κεφάλα του, αυτός και οι παρατρεχάμενοί του.

Εξήγγειλε, και μάλιστα με στόμφο, τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά...
30%. Και χειροκρότησαν οι κλακαδόροι που ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αλλά καταχάρηκαν και τα χαχόλια που τον ψήφισαν, απανταχού της αποικίας. Ας πάνε σε ένα μήνα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης να ζεστάνουν το σαρκίο τους. Αν τους έρθει και πάλι ταμπλάς, να μη σκούξουν, να μην παραπονεθούν. Να σκεφτούν τον ……‘’πρωθυπουργό’’ τους, τον κουτσαβάκ Αντόν, και να ζεσταθούν. Αν όμως θέλουν να σκούξουν νωρίτερα, ας πάνε από τώρα σε κάποιον φοροτεχνικό να τους εξηγήσει το όνειρο. Την απάτη. Κι ας μην ξεχάσουν ότι και αυτή ακόμα η εξαγγελία έγινε με μονομερή απόφαση του ‘’πρωθυπουργού’’ τους. Άρα, ακόμα κι αυτή, υπάρχει περίπτωση να αναιρεθεί, αν θυμώσουν τα αφεντικά του και του τραβήξουν το αυτί.

Ανάσανε ανακουφισμένα ο χαχόλος, ο ψηφοφόρος του, απανταχού της αποικίας, όταν άκουσε ότι θα μειωθεί κατά ….‘’κάμποσο’’ ο ΕΝΦΙΑ στα γιαπιά και τα ακατοίκητα. Δεν του είπε όμως ο ‘’πρωθυπουργός’’ του ότι την πρώτη κατοικία, το ‘’κεραμίδι’’ του, θα του το πάρει.

Αλλά, εδώ που τα λέμε, και να του το` λεγε, πάλι θα χειροκροτούσε. Χαχόλος γαρ. Large τύπος και βάλε. Του αρκεί η μαγκιά του Αντόν. Του κουτσαβάκ Αντόν, που του το είπε και είναι ……δεμένο κόμπος στο μαντίλι του χαχόλου. ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ!! Ο βασικός πυλώνας της προεκλογικής εκστρατείας που ετοιμάζει στα σκοτεινά ο ‘’πρωθυπουργός’’. Σταθερότητα στο δρόμο της πείνας, της εξαθλίωσης, της αναξιοπρέπειας, του αφανισμού. Η μαγική λέξη που του εγγυάται ότι δε θα κινδυνέψουν οι καταθέσεις του!!! Ποιες καταθέσεις; Αυτές που με ιδρώτα μάζευε χρόνια – αλλά τώρα δεν τις έχει πια γιατί πρόλαβαν και του τις έφαγαν, τα τελευταία πέντε χρόνια, με χαράτσια ‘’έκτακτες’’ εισφορές και άλλα κόλπα. Αλλά κι αυτός που κατάφερε να περισώσει κάποιο κομμάτι των καταθέσεών του, θα ξαναψηφίσει ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. Την ιερή πρόταση του ‘’πρωθυπουργού’’. Την πρόταση που του εγγυάται ότι δε θα γίνει κούρεμα των καταθέσεών του (αυτών που του απόμειναν). Δεν έχει, ο ……χαχόλος, τη διανοητική ικανότητα να καταλάβει ότι αν συνεχίσει - ο χαχόλος λέω - να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο, τότε, ίσως – λέω ίσως - να μη χρειαστεί να του κουρέψει μια κι έξω τις καταθέσεις. Αφού τις κουρεύει κάθε μήνα λίγο λίγο, με όργανο του εγκλήματος την εφορία και συμμέτοχο το …..χαχόλο, που τρέχει ασθμαίνοντας κάθε μήνα να καταβάλει ή και να προκαταβάλει τη ‘’δόση’’ του, γιατί να ρισκάρει ξαφνικό κούρεμα; Γιατί να βγάλει από το λήθαργο τον ευτυχή χαχόλο, που απολαμβάνει τη ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ του; Αφού θα τα παραδώσει μόνος του, μέχρι και το τελευταίο ΕΥΡΩ, όσα κι αν έχει. Και επειδή – το ξαναλέω για κάποιους χαχόλους σπεσιαλίστες του είδους – δε θα φτάσουνόσα κι αν έχει, τελικά θα του πάρει και το σπίτι. Θα τον πετάξει σαν στυμμένη λεμονόκουπα στο δρόμο. Στο χαρτόκουτο ή στη φαβέλα. Θα στείλει τα παιδιά του στην κάθε Γερμανία για λαντζέρηδες και θα του αφήσει για χώρα κάποια κομμάτια της, που θα τα ονομάσει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες (ΕΟΖ) για να μπορεί να παριστάνει το ζωντανό νεκρό. Την ίδια ώρα που ξένοι κατακτητές, αγκαλιά με τον ‘’πρωθυπουργό’’ της ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ, θα απολαμβάνουν τη ζωή τους, βρωμίζοντας τον παράδεισο που είχε στα χέρια του και τους τον παρέδωσε …… ο χαχόλος.

Γιατί όμως να πληρώσει μαζί του και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας;
Δυστυχώς θα πληρώσει κι αυτό γιατί κουβαλάει, κι αυτό, τις δικές του αμαρτίες.
Προσμένει να προσκυνήσει ‘’αριστερούς’’ και ‘’σωτήρες’’.
Είναι αυτό το κομμάτι που δεν παρακολουθεί τον ……. Αλέξη κατά πόδας και κατά λέξη. Δεν προσπαθεί να μάθει πού πάει (και γιατί), τι λέει (και γιατί).
Είναι αυτό το κομμάτι που ενώ ο Αλέξης το προειδοποιεί με χίλιους τρόπους (πονηρά μεν, αλλά σαφώς) δείχνει να μην καταλαβαίνει ή να μη θέλει να καταλάβει. Του φωνάζει από την Ιταλία - και τη σύναξη των ‘’εκλεκτών’’ - ότι ……«η Ευρώπη δεν πρέπει να ξαναγυρίσει στην εποχή των ελλειμμάτων», αλλά το κομμάτι της κοινωνίας που λέγαμε δείχνει κουφό. Ίσως δεν έψαξε, δε ρώτησε ποτέ να μάθει ότι κανένας λαός δεν αφανίστηκε από την ύπαρξη ελλειμμάτων στον προϋπολογισμό της χώρας του –όταν βέβαια έχει το δικό του νόμισμα και τη δική του οικονομική πολιτική.

Αντίθετα, λαοί υπέφεραν, εξαθλιώθηκαν, λιμοκτόνησαν και τέλος έχασαν την ελευθερία τους ή και την ανεξαρτησία τους, στο όνομα του ‘’ιερού τέρατος’’ που ονομάζεται ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Ο ελλειμματικός προϋπολογισμός, ανεξάρτητων κρατών, δεν άφησε ποτέ πίσω του θανάτους και δυστυχία. Αντίθετα η αγωνιώδης προσπάθεια κάλυψης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, και μάλιστα κατ` εντολή ξένων, δημιουργούν χαοτικά ελλείμματα σε υγεία, παιδεία, άμυνα πολιτισμό, κοινωνική πρόνοια, συντάξεις, μισθούς και τελικά ελλείμματα δημοκρατίας και απώλειες ανθρωπίνων υπάρξεων.

Είναι η πλειοψηφία που ενώ ο κυρ Αλέξης, χτίζοντας το δικό του αυριανό άλλοθι, την προειδοποιεί, ότι οι προτεραιότητές που θέτει, όπως …..«η σωτηρία της Ευρώπης» θα τον οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην ίδια με τη σημερινή άσκηση πολιτικής, αυτή η πλειοψηφία δείχνει να ονειροβατεί και, άβουλη, να προσμένει το …θάμα.

Είναι αυτή η πλειοψηφία που ενώ φωνάζει ….«γιατί δεν τα βρίσκετε εσείς οι αντιμνημονιακοί» ή ……«γιατί δεν φτιάχνετε ένα αντιμνημονιακό και πατριωτικό μέτωπο, μακριά από κόμματα και αριστερές ή δεξιές ιδεολογίες», δε θέλει να δει ότι το Μέτωπο αυτό έχει ήδη δημιουργηθεί, εδώ και τρία χρόνια, από απλούς ανθρώπους του λαού, που άφησαν στην άκρη ιδεολογίες, ιδεοληψίες, και κόμματα και οργάνωσαν τη δική τους πάλη για τη σωτηρία της πατρίδας. Είναι το ΕΠΑΜ, που μακριά από κομματικές νοοτροπίες, αρχηγικές φιλοδοξίες και αναζητήσεις βουλευτικών θώκων, συσπειρώνει γύρω του κάθε τίμια, αξιοπρεπή και πατριωτική φωνή. Μοναδική του φιλοδοξία είναι να οργανώσει το λαό ώστε ο ίδιος να γίνει πρωτοστάτης των εξελίξεων, που θα περνούν μέσα από τον αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία.

Στο χέρι αυτής της πλειοψηφίας είναι να αναρωτηθεί αν θέλει να πάρει την τύχη της στα χέρια της. Κανένας πληρεξούσιος δεν πρόκειται να τη σώσει, αν η ίδια η κοινωνία δεν αναλάβει την ευθύνη της σωτηρίας της στα δικά της χέρια.

* Ο Κώστας Γιαννιώτης είναι μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.