Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Δημήτρης Κυπριώτης - Ο γρίφος των εκλογών πάλι στο προσκήνιο!

Σενάρια για κάλπες τον Νοέμβριο

Του Δημήτρη Κυπριώτη



 Σήμανε και πάλι αναπροσαρμογή σχεδίων και κινήσεων τακτικής από τη συγκυβέρνηση, μετά την αποτυχία των λεονταρισμών της για ........αποδέσμευση από την "αγκαλιά" του ΔΝΤ!

Όπως μας έχει συνηθήσει πλέον η κυβερνητική συμμαχία  μετά από κάθε πανηγυρισμό της, ξέρουμε  ότι  θα ακολουθήσει η ανώμαλη προσγείωσή της στην πραγματικότητα και μαζί με αυτήν, θα αρχίσουν και τα...... κλάματα.

Λίγες ημέρες  λοιπόν μετά από τις διθυραμβικές δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων και του ίδιου του κ. Σαμαρά για αποχώρηση από το ΔΝΤ, την εκστρατεία Χαρδούβελη και Σία στην έδρα της κ.Λαγκάρντ και κυρίως μετά τις δηλώσεις (βήματα τα ονόμασε ο ανεκδιήγητος Βενιζέλος) για την αποδέσμευση της χώρας απο την τρόικα και τα μνημόνια, ήρθε η επιστροφή και η βύθιση πάλι στο..... βάλτο.

Το μήνυμα όμως το πήραν αμέσως, από αυτούς που προσπάθησαν να προειδοποιήσουν για τις ...σκέψεις τους, όχι τις πράξεις τους.  Εκτίναξη του κόστους δανεισμού, κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και αμέσως, αναπροσαρμογή των σχεδίων τους οι κυβερνητικοί και επιστροφή στα γνωστά σενάρια των πρόωρων εκλογών και μάλιστα πολύ σύντομα, μήπως μπορέσουν και περισώσουν ότι περισσότερα μπορούν,  από το καταρέον οικοδόμημά τους.

Βέβαια για να γίνει αυτό, χρειάζεται να δημιουργηθεί και το κατάλληλο κλίμα της ευθύνης, για το ποιος δηλαδή ευθύνεται για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως  και εκείνης της πλευράς που απεμπολεί τη...... σταθερότητα.!

Έτσι, νάσου και πάλι στο προσκήνιο  η γνωστή συνταγή της πόλωσης κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ.  Οι αλληλοκατηγορίες μπαίνουν ξανά μπροστά, για το ποιος ευθύνεται τάχα για τον αποκλεισμό που κήρυξαν οι αγορές στην Ελλάδα, με την εκτόξευση των επιτοκίων ομολόγων, spreads  κλπ.

Και εδώ στην κατάλληλη αυτή στιγμή, κάνουν την εμφάνισή τους οι ...."καλοί Σαμαρείτες", οι θεσμικοί μας (ανάθεμα) πιστωτές (τοκογλύφοι), που πετάνε το σωσίβιο του μονόδρομου της σωτηρίας μας, με το αζημείωτο φυσικά ενός νέου προγράμματος, έστω και χωρίς το όνομα μνημόνιο(δεν θα τα χαλάσουμε για αυτό), που θα έχει όμως παρόμοια, αν όχι τα ίδια χαρακτηριστικά.

Για τους  λόγους αυτούς, ενισχύονται οι εκτιμήσεις κατά τις οποίες μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να οδηγηθεί στην προσφυγή στις κάλπες πριν από το τέλος του χρόνου, ακριβώς για να αποφύγει τη δέσμευση σε ένα νέο μνημόνιο, αφήνοντας την καυτή πατάτα για την επόμενη κυβέρνηση που, εκτός μεγάλου απροόπτου, θα έχει ως κορμό τονΣΥΡΙΖΑ.

Ευκαιρία  λοιπόν να δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο λαό, πως αυτός θα μεταχειριστεί αυτό που του παραδίνεται σε όφελός του (του λαού)  και μάλιστα σε συνθήκες ευρώ και πολιτικών τρόικας, σε πείσμα όλων όσων δηλώνουν, ότι ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να προχωρήσει, κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Ίσως εκεί στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, να ξέρουν κάτι περισσότερο από όλους τους άλλους.  Για να δούμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.