Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η Τελευταία ημέρα της Ελλάδας όπως την ξέρατε

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε ότι αφορούν την Ελληνική οικονομία.
Όπως είναι γνωστό η κα Μέρκελ μας ξεκαθάρισε. Η Ελλάδα αναλαμβάνει το έλλειμμα της και η Τρόικα το χρέος, μέσω του ξεπουλήματος.
Αυτό σημαίνει, πέρα από το ξεπούλημα ότι η Έλληνες πρέπει να κάνουν περικοπές 10 δις ευρώ το 2012 και ακόμα περισσότερα κάθε χρόνο, αφού τα στοιχεία της οικονομίας θα επιδεινώνονται, δηλ, περισσότεροι άνεργοι,μείωση μισθών, μείωση κατανάλωσης, μείωση εσόδων κλπ


Δεν πρέπει να ξεχνάτε φίλοι του e-geoponoi.gr ότι το Ελληνικό ΑΕΠ συγκροτείται:
Κατά 4% από τον πρωτογενή τομέα. Το 2001 ήταν στο 8% !
Κατά 14,86 % από το εμπόριο. Η δραστηριότητα αυτή σχετίζεται περισσότερο με την εγχώρια ζήτηση (κατανάλωση) παρά με παραγωγή υπεραξίας. Πρόκειται για τον κλάδο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο ΑΕΠ, καθώς προσφέρει 35 δισ. ευρώ τον χρόνο. Οσο, δηλαδή, περίπου το ύψος της φοροδιαφυγής.
Κατά 10, 41% από τον κατασκευαστικό κλάδο
Κατά 6.15 % από την εκπαίδευση
Κατά 4.83 % από την υγεία
Κατά 4% από την ναυτιλία
Κατά 6.11 % από τα ξενοδοχεία-εστιατόρια
Κατά 8.9% Δημόσια διοίκηση και άμυνα
Το υπόλοιπο 59% αφορά τομείς κυρίως της κατανάλωσης των νοικοκυριών

Συνολικά το 70% της Ελληνικής Οικονομίας στηρίζεται στην κατανάλωση. Και ως γνωστόν η κατανάλωση μειώνεται συνεχώς.

Η Επόμενη ημέρα έρχεται και περιλαμβάνει:
1. Ξεπούλημα λιμανιών, δρόμων, τρένων, φραγμάτων,αεροδρομίων, παραλιών, νερών και όλου του δημόσιου πλούτου, που θα τον εκμεταλλεύονται πλέον ξένοι και εγχώριοι επιχειρηματίες
2. Μείωση του δημόσιου τομέα σε συνολικά 200.000 υπαλλήλους ! Αυτό αποκάλυψε σήμερα ο καθηγητής κ Μητρόπουλος
3. Λουκέτο σε 183.000 επιχειρήσεις (Σημερινή έρευνα τους Ινστιτούτου Εμπόρων)
4. Συνολική ανεργία που θα ακουμπήσει 2.000.000 ανθρώπους (1.000.000 σήμερα + 600.000 από το δημόσιο και 200.000 από τον ιδιωτικό τομέα) . Δηλ το 50% του εργατικού δυναμικού της χώρας!
5. Μισθούς και συντάξεις των 300-400 ευρώ
6. Υψηλή φορολογία σε όλα τα επίπεδα.
7. Λουκέτο σε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια

Τα επόμενα 20 χρόνια όπως μας λένε θα είναι κάπως έτσι. Με περισσότερη φτώχεια και ανέχεια.
Και φυσικά έτσι θα είναι, όταν για κάθε συνταξιούχο αντιστοιχούν 1.2 εργαζόμενοι. Φανταστείτε όταν θα διπλασιαστεί η ανεργία ή όταν θα πέσουν τόσο οι μισθοί ώστε οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα αρκούν ούτε για τις παραπάνω συντάξεις.

Στην σημερινή Ελλάδα πληρώνεις για το χρέος απατεώνων που έβγαλαν 600 δις από την χώρα (μόνο το 2010!) ή τους επιδοτούμενους επιχειρηματίες,που μετέφεραν τις βιομηχανίες τους σε Βαλκανικές χώρες. Πληρώνεις το ρουσφέτι και την ανικανότητα του συστήματος να αναπτύξει ένα δίκαιο, λειτουργικό και παραγωγικό κράτος.

Το 2010 γράφαμε για την επανάσταση της κοιλιάς. Να που έρχεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Από απόψε το βράδυ κιόλας......

ΥΓ: Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα το μαύρο χρήμα και ζούσαν ακόμα οι Έλληνες (ξέρετε φακελάκια, κλεψιές από βενζινάδικο έως φασφουντάδικο, ιδιαίτερα, εργολάβοι, δικηγόροι και άλλα πολλά). Τώρα με τον Ράιχενμπαχ τι θα κάνετε αλήθεια; ....

Από το e-geoponoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.