Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Δημος Ελληνικού... χωρίς σχόλια.

Κανείς Μόνος στην Κρίση - Λαϊκές Συνελεύσεις - Δράσεις Αλληλεγγύης στο δήμο μας

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση που οδηγούνται τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται σκληρά από τη μείωση των εισοδημάτων, την καταρράκωση των δικαιωμάτων, την ανεργία και την φτώχεια αναπτύσσει έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα για να υποστηρίξει την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, να ενισχύσει την οργάνωση και την αλληλεγγύη των πολιτών και να συμβάλει στο μέτρο που του αναλογεί στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Συγκεκριμένα παραδείγματα:
-Υποστηρίζει έμπρακτα τους πολίτες που αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και πρωτοστατεί στην προσπάθεια συντονισμού των δεκάδων δήμων (Σαρωνικού, Περιστερίου, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Πετρούπολης, Νέας Iωνίας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Χαϊδαρίου κ.α.), που με διάφορους τρόπους κάνουν το ίδιο.

-Προωθεί λαϊκές συνελεύσεις σε όλα τα προγράμματα και τις δραστηριότητες του δήμου, σε όλες τις γειτονιές και όπου αλλού χρειάζεται με στόχο την οργάνωση της αντίστασης, της αλληλεγγύης και της συμμετοχής του κόσμου.

- Οργανώνει -μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, των υπόλοιπων Κοινωνικών Δομών και της εθελοντικής δραστηριοποίησης και προσφοράς των πολιτών -ένα Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που στοχεύει στην τακτική υλική ενίσχυση με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, υπηρεσίες κατοίκων της πόλης μας με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα.

Ειδικότερα, για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, μετά τις δωρεάν υπηρεσίες υγείας που παρέχονται μέσω του Δικτύου Εθελοντών Ιατρών που έχουν δραστηριοποιηθεί στην πόλη μας, ο Δήμος σχεδιάζει τη σύσταση Κοινωνικού Φαρμακείου το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά σε αυτές και την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και καλεί όλους όσους μπορούν να βοηθήσουν και επιθυμούν να γίνουν σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια να προσφέρουν:

1.Φάρμακα - απαραιτήτως μη ληγμένα - έστω και αν η συσκευασία είναι ανοικτή,
2.Βασικά είδη διατροφής μακράς διαρκείας όπως ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ελαιόλαδο, γάλα εβαπορέ, βρεφικό γάλα, αλεύρι, ντοματοχυμό κ.α.
3.Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής όπως σαμπουάν, καθαριστικά δαπέδου, χλωρίνη, σκόνη πλυντηρίου ρούχων, οδοντόκρεμες,σερβιέτες, πάνες κ.α.

Ως αρχικά σημεία συγκέντρωσης των προσφορών ορίζονται τα πέντε Κ.Α.Π.Η. και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου:

• Ά Κ.Α.Π.Η Αργυρούπολης Αλεξιουπόλεως 27 τηλ. 210 9920246
• Β΄Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης Δημοκρίτου 66 τηλ. 210 9929583
• Γ΄Κ.Α.Π.Η. Αργυρούπολης Λ. Αλίμου 98 τηλ. 210 9935909
• Α΄Κ.Α.Π.Η. Ελληνικού Χρ. Σμύρνης 8 τηλ. 210 9614324
• Β΄Κ.Α.Π.Η. Ελληνικού Πραξιτέλους 50 τηλ. 210 9922622
• Κοινωνική Υπηρεσία Αλεξιουπόλεως 27 (α ΄όροφος) τηλ. 210 9961973

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Η. ΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

1. Πάμε στο ATM τράπεζας συμβεβλημένης με ΔΕΚΟ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής.

2. Βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε :

Α. «Άλλες Συναλλαγές»
Β. «Πληρωμές ΔΕΚΟ»
Γ. «ΔΕΗ»

3. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό « ηλεκτρονικής υναλλαγής» και θα μας ζητηθεί να ορίσουμε ποσό πληρωμής.

4. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό, αυτό που αντιστοιχεί στο αράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ).

5. Πληκτρολογούμε το ποσόν που απομένει στο μηχάνημα.

6. Παίρνουμε την απόδειξη και μαζί με τον λογαριασμό και την ταυτότητα μας, ερχόμαστε στο Δήμο, στο γραφείο που λειτουργεί καθημερινά 10.00π.μ.-13.00μ.μ. και 17.30μ.μ.-20.00μ.μ. Τηλέφωνο: 213 2018745.

Ειδοποιούμε το Δήμο για κάθε απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού.

Οργανωνόμαστε στις γειτονιές και αντιστεκόμαστε όλοι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.