Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ: Η χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία και στα νοικοκυριά


Με ένα αληθινό ρεσιτάλ καιροσκοπισμού, πολιτικής αγυρτείας, απίστευτης υποκρισίας και προκλητικού δοσιλογισμού, ο φερόμενος ως πρωθυπουργός κ. Σαμαράς σε ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του την Πέμπτη 30/8 τα είπε όλα:

«…κλείνουμε το πακέτο περικοπής κρατικών δαπανών, όπως ξέρετε, κατά 11,5 δισεκατομμύρια, πράγμα που είναι συμβατική μας υποχρέωση. Μερικές- πολλές να πω καλύτερα- απ’ αυτές τις περικοπές είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε. Αλλά είναι και αναπόφευκτες. Γιατί χωρίς αυτές, η χώρα θα επέστρεφε ξανά στο σημείο μηδέν της αναξιοπιστίας και ουσιαστικά θα έβγαινε από το ευρώ. Πράγμα που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους. Και καταστροφικό για τη χώρα. Πρόκειται για το τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών! Άλλο δεν αντέχει η Ελληνική Οικονομία. Και πρόκειται, για πρώτη φορά, για περικοπές που θα συνοδεύονται από άμεσα μέτρα και προϋποθέσεις ανάκαμψης. Όπως πάντοτε επιμέναμε… Γιατί αμέσως μετά, εφ’ όσον γίνει σαφές ότι η Ελλάδα πλέον τηρεί τα συμφωνηθέντα, θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου, που θα πάει στο σύνολό της σχεδόν στο εσωτερικό της χώρας. Πού; Το μεγαλύτερο μέρος για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ώστε να υπάρχει επιτέλους ρευστότητα. Χωρίς την οποία δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτε. Κι ένα σημαντικό μέρος για να επιστραφούν οι οφειλές του δημοσίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει ανακούφιση στην αγορά, να αρχίσει να κυκλοφορεί χρήμα και να ανακοπούν η ανεργία και τα λουκέτα…»

3 σχόλια:

Alexandros Raskolnick είπε...

Αντί να κάνομε επίδειξη ομφαλοσκοπίας στον ιδιότυπο προσωπικό μας μεγαλοϊδεατισμό και να μεμψιμοιρoύμε για την Τρόικα εσωτερικού και τους δοσίλογους που μας κυβερνούν ή να αναλωνόμαστε στην παράθεση στοιχείων για τη μείωση της κατανάλωσης
[όλα αυτά τα ξανάπαμε κι είναι άλλωστε γνωστά επειδή τα ζούμε], καλύτερα να επικεντρωθούμε (α) στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας και (β) στην αντίσταση κατά της αισχροκέρδειας από τα εθνικά και τα υπερεθνικά καρτέλ.

Εξάλλου, χωρίς την προηγούμενη ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας, πουθενά δεν μπορεί να εδραστεί η συζήτηση για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

ΕΠΑΜ Νοτίου Τομέα είπε...

Αντίστροφα μας τα λέτε, η αλήθεια είναι η εξής:
Χωρίς την επιστροφή σε εθνικό/λαικό νόμισμα, τότε ακριβώς είναι που δεν υπάρχει βάση για ανασυγκρότιση της παραγωγικής βάσης της χώρας ή οποιαδήποτε άλλη ανασυγκρότιση, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,

ΕΠΑΜ Νοτίου Τομέα είπε...

Και για το δεύτερο, ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ!!! Ας σταματήσουμε την μεγαλύτερη κερδοσκοπία που υπάρχει λοιπόν, που είναι οι ιδιωτικές κεντρικές τράπεζες!
Και στις δύο περιπτώσεις καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα, για να ορθοποδήσει κανείς, πρεπει πρώτα να έχουμε σωστές βάσεις. Και ποιές είναι οι ορθές και στοιχειώδεις βάσεις σε μια οικονομία; Το νόμισμα...

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.