Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας πουλάει στρώματα υψηλής ποιότητας σε όλο τον κόσμο και γυρνάει την Ευρώπη πάνω σ' ένα ποδήλατο.

Γνώρισα τον Πωλ Ευμορφίδη τυχαία σ' ένα κατάστημα Coco-mat. Μιλούσαμε για ώρα, χωρίς να ξέρω ποιος είναι. Θεώρησα αρχικά πως είναι ένας άνθρωπος της εταιρείας που αγαπάει πολύ τη δουλειά του, τη φύση, τη ζωή. Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση. Μετά έψαξα να μάθω περισσότερα. Ο τύπος δεν παίζεται. Έφυγε από την Ελλάδα 19 χρόνων και πήγε στη Γερμανία, μιλώντας μόνο ελληνικά. Όταν πια επέστρεψε, στα 30, μιλούσε οκτώ γλώσσες, είχε σπουδάσει, δουλέψει, αλλά,


κυρίως, είχε γυρίσει και γνωρίσει τον κόσμο. H ιδέα της Coco-mat προέκυψε τυχαία και ξεκίνησε από ένα μαγαζί στα Πατήσια το 1989.

Η αγάπη του για τη φύση, το γρήγορο μυαλό του και η επιμονή του να κάνει πάντα αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι οδήγησαν την Coco-mat στην κορυφή. Δηλώνει άνθρωπος των ιδεών και όχι των ευθυνών, γι' αυτό και μοίρασε από πολύ νωρίς τις ευθύνες της εταιρείας σε δικούς του
ανθρώπους. Συνεχίζει να κατεβάζει ιδέες, αλλά κυρίως να ζει, να χαίρεται και να τιμά τη ζωή.

Είναι εντυπωσιακά απλός κι έτσι του αρέσει και να ζει. «Πλούσιος είναι εκείνος που έχει πολύ χρόνο», λέει. Αφιερώνει τον περισσότερο στην οικογένειά του. Δεν έχει κινητό και κυκλοφορεί κυρίως με ποδήλατο. Πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε από το Άμστερνταμ να έρθει στην Αθήνα με ποδήλατο παρέα με τον 21 χρόνων γιο του, τον Βίλεμ. Γιατί; «Θέλω να σας δείξω -και ειδικά στα νέα παιδιά- ότι, αφού μπορώ εγώ, που είμαι 53 χρόνων, να κάνω τόσα χιλιόμετρα μέσα στον χειμώνα, μπορείτε κι εσείς να κάνετε πέντε για να πάτε στη δουλειά σας». Καινούργιος του στόχος είναι να μας ανεβάσει όλους στις δυο ρόδες. Για το καλό μας, όπως λέει, και το εννοεί. Δεν γίνεται ν' αγαπάς τη φύση και να μην αγαπάς τον άνθρωπο. Στην εταιρεία του εργάζονται από την πρώτη στιγμή άτομα με ειδικά προσόντα (ΑΜΕΠ), καθώς και άτομα που αντιμετωπίζουν ρατσιστικές, θρησκευτικές και εθνικές διακρίσεις. Επίσης, προσφέρει αύξηση 5% σε όλους τους υπαλλήλους που πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο και 3% σε όσους κόβουν το κάπνισμα.

Ωραίος, ε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.