Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκη


Αξιότιμε κ. Βουλγαράκη,

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 και στο χρονικό διάστημα από τις 8:30 μμ. έως τις 9:15 μμ. περίπου στην βόρεια πλευρά του νομού Χανίων, και συγκεκριμένα από τον Δραπανιά Κισσάμου έως την περιοχή του Ακρωτηρίου Χανίων έγιναν αισθητές μεταβολές στην πυκνότητα του αέρα που συνοδεύονταν από θόρυβο και ωστικό κύμα. Το γεγονός πιστοποιείται από δεκάδες μαρτυρίες συμπολιτών μας που κατοικούν από τον Δραπανιά και την πόλη των Χανίων, μέχρι τον Αγ. Ονούφριο Ακρωτηρίου. Οι δονήσεις επαναλήφθηκαν στο τόξο Δραπανιάς – Αποκόρωνας, την επόμενη μέρα 26 Σεπτεμβρίου, όπου μεταξύ των ωρών 1:40 μμ. και 1:48 μμ. καταγράφησαν από το ΤΕΙ Κρήτης και τον σεισμογράφο του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Αντικύθηρα 3 ακόμα δονήσεις.

Το Εργαστήριο του ΤΕΙ Χανίων, που βρίσκεται εντός αυτού του τόξου, διαπίστωσε δονήσεις κατά τα προαναφερθέντα χρονικά διαστήματα, αλλά όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Εργαστηρίου κ. Φίλιππος Βαλιαννάτος «οι δονήσεις δεν είναι σεισμικές αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΙΣ». Παρόλα αυτά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απ. Βουλγαράκης χαμογελαστός και αδαής δήλωνε ότι «οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν». Κι αν όντως κ. Βουλγαράκη οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για τις δονήσεις τουλάχιστον θα πρέπει να ανησυχούν για την πλημμελή αντιμετώπιση του θέματος από μέρους σας. Επί του θέματος λοιπόν καμία απάντηση.

Διερεύνησε άραγε ο κ. Βουλγαράκης το κατά πόσο οι δονήσεις προέρχονταν από φυσική ή ανθρωπογενή πηγή; Ήρθε σε επαφή με το Ερευνητικό Κέντρο Δημόκριτος να ρωτήσει αν διαπιστώθηκε αυξημένη ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα; Ερώτησε τους γνωστούς πιθανούς «υποψηφίους» υπαίτιους αν πραγματοποίησαν (έστω) απρογραμμάτιστες δοκιμές; Αναρωτήθηκε γιατί κατά το ίδιο περίπου χρονικό διάστημα ο απροσδιόριστος αυτός θόρυβος / ωστικό κύμα έγινε αντιληπτό από δεκάδες πολίτες στην Άνδρο, Καλαμάτα και Ανάβυσσο Αττικής, όπου στην τελευταία περιοχή ο Αξιωματικός Υπυρεσίας της Αστυνομίας έδωσε εντολή στα περιπολικά να αναζητήσουν την πηγή του «παράξενου αυτού θορύβου». Συνεκάλεσε ειδικούς επιστήμονες σε συνεδρίαση ώστε να συζητήσουν το θέμα αυτό; Ρώτησε την Κυβέρνηση της υποτέλειας αν γίνονται σεισμικές έρευνες για πετρέλαιο και σ’ αυτές οφείλονται οι δονήσεις; Αναζήτησε εάν η Αμερικανική Βάση στα Χανιά έχει εγκαταστήσει σύστημα HAARP κι αν το έθεσε σε εφαρμογή τις συγκεκριμένές ώρες; Έβγαλε ένα επίσημο δελτίο τύπου να ενημερώνει τους χιλιάδες ανήσυχους και αγανακτισμένους από την αντιμετώπιση του θέματος από τις Αρχές πολίτες;

Αγαπητέ κ. αντιπεριφερειάρχη. Γίνονται αισθητές δονήσεις σε όλο το νοτιοδυτικό Αιγαίο, με επίκεντρο την περιοχή αρμοδιοτήτων σας. Οι εν λόγω δονήσεις δεν είναι φυσικές, δεν είναι σεισμικές, είναι ανθρωπογενείς. Εγώ, εσείς, και ο γείτονας μου δεν τις προκαλέσαμε σίγουρα. Μπορείτε να μας δώσετε μια σαφή απάντηση ποιος τις προκάλεσε; Αναλάβετε παρακαλώ τις ευθύνες σας. Το «μην ανυσηχούν οι πολίτες» δεν είναι και θα συμφωνήσετε μαζί μου σοβαρή απάντηση αιρετού του 2012 μ.Χ.

Με εκτίμηση,

Ηλίας Κοπανάκης
Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π., MSc.
Μέλος του Ενιαίου Παλλαικού Μετώπου – Ε.ΠΑ.Μ. Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.