Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Για όσους ρωτούν: Τι να ΜΗΝ κάνω τώρα;

ΟΚ Εντάξει, μας καταλάβατε! Αστεία ήταν όλα, δεν το εννοούσαμε! 

Αρκετά με τις αρνητικές σκέψεις, και την καταστροφολογία, συμφωνείτε έτσι; Λευτεριά φωνάζει κάποιος και τους συνεπαίρνει ο τυφλός ενθουσιαμός... Αηδίες! Εμείς θέλουμε την ησυχία μας και την ασφάλειά μας. Και η λύση έρχεται είναι ήδη έτοιμη. Όλα έχουν σχεδιαστεί, από αυτούς που ξέρουν καλύτερα από εμάς!

Αφήστε λοιπόν, τους άλλους να κάνουν και να λένε αυτά που λένε, εμείς, έχουμε άλλο τρόπο να αντιμετωπίσουμε την κρίση... Εμείς ξέρουμε καλύτερα, γιατί πάντα έτσι το κάναμε, και δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα. Γιατί λοιπόν να αλλάξουμε τώρα; Απλή λογική έτσι; Μακάρι να ήταν πιό διαδεδομενη... Ας τους αφήσουμε αυτούς τους καινούργιους λοιπόν να αλλάξουν, εμείς θα μείνουμε σταθεροί στις αξίες μας. 

Αλλά ας πάμε κατ' ευθείαν στο ψητό χωρίς πολλά πολλά... Αυτά κάνουν αυτοί που σαν και μας,  έχουν πιάσει το νόημα:



  • 1ο: Μην ψάχνεστε! Δεν χρειάζεται, όλες οι απαντήσεις είναι ήδη έτοιμες στην TV! Ανοίγουμε την TV και παρακολουθούμε όσο πιο πολύ μπορούμε! Αν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από την λίστα, αυτό αρκεί. Ξεχάστε βιβλία και διάβασμα, ξεχάστε τα παιδιά σας (αυτά έχουν την δική τους TV), ξεχάστε την Πατρίδα, ξεχάστε τους άλλους. Εσείς έχετε την TV, ΔΕΝ χρειάζεστε κάτι άλλο. Μην ξεχάσετε να επιλέξετε τα μεγάλα, πιο έγκυρα κανάλια, είναι καλύτερα πως να το κάνουμε!



  • 2ο (α): Πάντα πληρώνετε τους φόρους και τα Χαράτσια και ότι άλλο ζητήσουν, με πίστη στους ηγέτες μας, γιατί αυτοί μας αγαπάνε και αυτοί θα μας σώσουν. Είναι η πιό υπευθυνη θέση. Είναι αξιοπρέπεια να πληρώνεις όσα σου ζητούν και χωρίς πολλές πολλές ερωτήσεις. Είπαμε, αυτοί ξέρουν τι θα τα κάνουν, ποιοί είμαστε εμείς στο κάτω κάτω, που θα κάνουμε και ανάκριση; Απλοί πολίτες είμαστε εμείς και αυτοί είναι πολιτικοί και τραπεζίτες! Είναι δυνατόν να ξέρουμε εμείς καλύτερα από αυτούς; Τι θέλουμε δηλαδή, να καταρεύσει το Κράτος και να έχουμε δραστικές αλλαγές στο σύστημα;  Αν είμαστε και λίγο πιό συνεπείς ως πολίτες, και να μην αντιδρούσαμε τόσο!  Θα είχε λυθεί ήδη! Μας το είχαν πεί, οι ηγέτες μας, έτσι δεν είναι; Εμείς όμως, τεμπέληδες και άχρηστοι όπως είμαστε, δεν το καταλάβαμε! Τι να πει κανείς... Τέτοιος άχρηστος Λαός είμαστε! Μήπως τελικά θα ήταν καλύτερα να τους αφήναμε να τα αποφασίζουν όλα αυτοί;

  • 2ο (β): Πάντα κόβετε αποδείξεις, και πάντα να ζητάτε αποδείξεις. Είναι αξιοπρέπεια, είναι υπευθυνότητα. Πρέπει να πληρώσουμε τα χρέη, όλα οσα μας ζητούν, αυτοί έχουν ειδικό πρόγραμμα.  Δύσκολο για εμάς να το καταλάβουμε, αλλά όπως μας λένε οι ειδήμονες στην TV, είμαστε πια πάρα πολύ κοντά στην λύση. Είναι η τελευταία θυσία! Δεν θα υπάρξει άλλη θυσία, δεν θα μας έλεγαν ψέματα αυτοί, έτσι δεν είναι; Πρέπει αυτή η λαίλαπα της φοροδιαφυγής να σταματήσει επιτέλους!  Μην αφήνετε τον λαουτζίκο να αποφεύγει τους φόρους! Το κράτος, που μας αγαπά θα χρησιμοποιήσει τα λεφτά αυτά, για το καλό μας. Μας αγαπούν, μην το ξεχνάτε! Έτσι λοιπόν, να είστε υπάκουοι στο κράτος, αφήστε να σας σώσουν! Το μόνο που πρέπει να κάνετε, είναι να συνεχίσετε να πληρώνετε και να δέχεστε τις εντολές άμεσα και χωρίς αντιδράσεις!

  • 3ο: Πεινάσατε; Μην μαγειρέψετε τίποτα! Δεν αξίζει τον κόπο! Πάρτε έτοιμες τροφές, οι καλύτερες είναι από τις πολυεθνικές εταιρείες που εδώ και χρόνια υπηρετούν τον Λαό με το να μας κάνουν την ζωή εύκολη! Έτσι βοηθάτε και τον εαυτό σας, αλλά και τις πολυεθνικές που τόσο μας προσέχουν! Βάλτε τις λοιπόν στον φούρνο μικροκυμάτων, δυο λεπτά, και τελειώσατε! Μην ξεχάσετε να ταΐσετε και τα παιδιά σας τα ίδια! Έχουν και εχτρά βιταμίνες! Θα τα λατρέψουν! Ας ξεχάσουν αυτά πως γινόταν το φαγητό παλιά! Δεν πειράζει! Έτσι κι αλλιώς, δεν θα τις χρειαστούν αυτές τις γνώσεις! Οι εταιρείες μας φροντίζουν τώρα πια πολύ καλύτερα από ότι θα μπορούσαμε εμείς ποτέ να το κάνουμε!

  • 3ο: Ανοίγουμε τον υπολογιστή και αρχίζουμε να σπαταλάμε χρόνο. Μπαίνουμε στο Facebook, τβιτάρουμε στο Twitter, περιμένουμε για απαντήσεις, διαβάζουμε αστεία. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι τέλεια έτσι; Μην ξεχάσετε να δείτε και δυο τρεις ώρες από αστεία βίντεο! Ότι μπορούμε περισσότερο για να σκοτώσουμε χρόνο. Για τους πιό τολμηρούς, υπάρχουν και παιχνίδια. Ναι, αυτά που κατασφάζεις και κατασκοτώνεις και πυροβολάς ότι βρείς μπροστά σου, αμάχους, παιδιά, ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ!!! Είναι και τόσο ρεαλιστικά ρε παιδί μου, το αίμα φαίνεται τόσο πραγματικό, και οι κραυγές όταν τους σφάζεις είναι σαν να είσαι εκεί και να τους έχεις μπροστά σου! Βλέπεις η τεχνολογία έχει προχωρήσει! Δεν μπορείτε να τα παίξετε εσείς; Δεν πειράζει! Βάλτε τα παιδιά σας να τα παίξουν! Θα μάθουν και υπολογιστές! Και όσο θα παίζουν για κάνα 5-6 ώρες, εσείς θα μπορείτε να βλέπετε τηλεόραση! Win-win που λένε και οι φίλοι μας!

  • 4ο: Μόλις τελειώσουμε με τον υπολογιστή, ή αν μας έρθει καμιά τρελή ιδέα να καθήσουμε και να σκεφτούμε λιγάκι,  επιστρέφουμε ΑΜΕΣΩΣ στην TV. Είναι η λύση για όλα! Παίρνουμε το κοντρόλ της TV, και πατάμε το ON. Θα δείτε ότι σε λίγο θα φύγουν οι τρελές αυτές επιθυμίες! Παρακολουθούμε τις Ειδήσεις προσεχτικά, προσπαθώντας να κρατήσουμε όσο πιο πολλά μπορούμε στο μυαλό μας. Μην ανησυχείτε όμως, δεν σας είπα ότι μας αγαπούν; Θα τα μάθετε τα βασικά σιγά σιγά, γιατί μας βοηθούν με το να επαναλαμβάνουν συνεχώς τα σημαντικά! ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ότι επιλέγοντας τα μεγάλα κανάλια που είναι πιο "έγκυρα", έχετε καλύτερη ενημέρωση! Επίσης, ένα βοηθητικό στοιχείο είναι, μην αλλάζετε κανάλι όταν έχει διαφημίσεις. Στις διαφημίσεις θα δείτε τα νέα πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε βοηθώντας τους ευεργέτες μας!

  • 6ο: Μην μιλάτε για Πατρίδα, για Ανεξαρτησία, Δημοκρατία κλπ. Είνα ρατσιμός! Είναι ντροπή! Ελλάδίτσα θα μείνουμε; Δεν θέλουμε να γίνουμε Δυτικοί; Δείτε πόσο καλύτεροι είναι από εμάς!  Αυτοί έχουν καλύτερα αυτοκίνητα, περισσότερα fast food, περισσότερα κανάλια στην TV! Είναι ντροπή αυτό το Ελληνικό στύλ, αυτό το ελεύθερο, το χύμα ρε παιδί μου, οτι θέλει ο καθένας να πιστεύει και να κάνει, ντροπή!  Σαν και αυτούς πρέπει να γίνουμε όλοι!  Ιδιοι μεταξύ μας, με τα ίδια πιστεύω, τα πιστεύω της Νέας Εποχής, τα πιστεύω στην κατανάλωση και εργασία όπως ακριβώς αυτοί! Καλύτερες γλώσσες, καλύτερα συστήματα, όλα καλύτερα! Ότι είχαμε στα χέρια μας σήμερα εμείς οι Έλληνες, είναι ξεπερασμένο! Δημοκρατία, Γλώσσα, Παράδοση, κλπ. κλπ. ότι καλό και να βρείτε, όποια καλή πρακτική ή πιστεύω και να βρείτε, είναι όλα ξεπερασμένα! Όλα τα έχουν βελτιώσει! Δεν αξίζει τίποτα δικό μας πλέον! Ας τα ξεχάσουμε λοιπόν! Μας βλέπουν και γελάνε, δεν το βλέπετε; Πότε θα μάθουμε ότι η Ευρώπη είναι η μόνη σωτηρία μας; Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς γιατί, αλλά πότε θα μάθουμε ότι πρέπει να είμαστε στο ευρώ πάση θυσία; Τι και αν πεθάνουν μερικοί; ΛΙΓΟ ΕΙΝΑΙ να είμαστε Ευρωπαίοι; Δεν αξίζει αυτό μια θυσία;

  • 7ο: Αν θέλουμε να βγούμε έξω, καλό είναι βέβαια να μην βγαίνουμε και πολύ, δεν είναι και τόσο Ευρωπαική συνήθεια, σηκωνόμαστε και φεύγουμε από τον καναπέ, καρέκλα και πάμε αμέσως στο καφενείο, γήπεδο, μαγαζιά, κλπ.  κλπ. Έτσι ξεχνάμε την κρίση και τους άλλους που μπορεί να υποφέρουν. Δεν χρειάζεται να καταστρέψουμε εμείς την ψυχολογία μας, για τους άλλους. Εμάς, μας αξίζει ηρεμία.

  • 8ο: Αγνοούμε πλήρως τις κραυγές αγωνίας ή τις προειδοποιήσεις του Μπαμπά, της Μαμάς, του παιδιού μας, του Θείου, της Θείας, του Παππού, της Γιαγιά, του Κουμπάρος, των Φίλων, του Γιατρού μας, του Υδραυλικού μας, του Παπά μας, του Λογιστή μας, Του Αφεντικού μας, του Υπαλλήλου μας, αυτοί θα την βρουν την άκρη μόνοι τους! Είπαμε, δεν αξίζει να χαλάμε την ηρεμία μας. Μην τους λέτε τίποτα. Αν πρέπει να πείτε κάτι, απλά γελάστε σαν να είπαν ένα αστείο! Μόνο έτσι βοηθάτε! Ειδικά αν σας πούν τίποτα περί κατοχής, χούντας και άλλα παραμύθια, τότε γελάστε δυνατά! Όλοι ξέρουν ότι τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν πιά! Μας έσωσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από αυτά! Όλοι το ξέρουν αυτό!

  • 9ο: Εάν κάποιος πεινά, ή δεν έχει εργασία, αγνοήστε τους! Έτσι κι αλλιώς, η κρίση ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΓΙΝΑΝ. Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΚΑΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ.  ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΛΑ ΛΥΘΗΚΑΝ!!! ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!!! Εξάλου, αν πεινούν κάποιοι, μπορεί και να το αξίζουν, ειδικά αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι!!! 

  • 10ο: ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ, μην δίνετε βοήθεια σε άλλους. Δεν αξίζει. Σε λίγο θα έχουν πάλι να φάνε, αφού το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα. Το είπε και ο Πρωθυπουργός, είναι τα τελευταία μέτρα, όλα θα πανε μιά χαρούλα! Έχουμε και την Ευρώπη και τις Τράπεζες που μας βοηθούν. (Αν τους ακούγαμε και υπακούγαμε θα είμαστε και καλύτερα!) Έιναι φανερό ότι αυτοί ξέρουν! Είναι φανερό από το ύφος τους και μόνο! Αλλά και τα κουστουμάκια που φορούν! Είναι σοβαροί Ευρωπαίοι αυτοί, φαίνεται αμέσως! Δεν τους βλέπεις ότι είναι σοβαροί; Πώς δεν το καταλαβαίνουν όλοι αυτό; Είναι τόσο προφανές, μας έχουν στείλει τους καλύτερους! Τι να βοηθήσουμε εμείς, αφού έχουμε την Τρόικα να βοηθήσει! Αυτοί ξέρουν πολύ καλύτερα από εμάς τις ανάγκες του κόσμου!

  • 11ο: Και προ πάντων, ΜΗΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!!! ΑΥΤΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΣΤΕ;;; ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ;;; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;;; ΤΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!! ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΧΜΜΜ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ,  ΜΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΩΡΑ, ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ... ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΕΝΝΟΩ!

  • 12ο: Εάν ακόμα δεν έχετε δεί TV σήμερα, ξαναπάμε στο 1) τι περιμένετε; Μήπως ξεφύγατε και σκέπτεστε ότι σας αγγίζει η κρίση ή σκέπτεστε να αντισταθείτε σε κάτι; Μην το αφήνετε πολύ, αυτές οι σκέψεις δεν είναι για εσάς! Εσείς είστε για άλλα πράγματα...

Αν είδατε κάποιο "μοντέλο" ή κάποια "γενική κατεύθυνση" πίσω από αυτές τις ιδέες, τότε να είστε σίγουροι ότι:

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ...

Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.