Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - ΠΥΡΗΝΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΠΟΛΙΧΝΗΣ



ΜΟΛΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ . ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ

Η επίθεση κλιμακώνεται  και επεκτείνεται συνέχεια, περιλαμβάνοντας μέσα στον βρόχο της όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του λαού. Του εργαζομένου λαού, που τον κατάντησαν άνεργο, επαίτη , χωρίς περίθαλψη, χρεωμένο στις τράπεζες και στις εφορίες, απειλούμενο να του κατασχέσουν ακόμα και το σπίτι του ,για να ικανοποιήσουν τους διεθνείς τοκογλύφους και τις τράπεζες.

Παράλληλα με το άλλο κομμάτι το ιδίου σχεδίου έχουν  βάλει στο μάτι ο,τι πλούτο έχει αυτή η γη και το πουλάνε στους προστάτες τους .Ο χρυσός της Χαλκιδικής είναι τρανό παράδειγμα, του με ποιο τρόπο άλλα κυρίως πως και πόσο κοστολογούν και ξεπουλάμε κάτι που δεν είναι δικό τους. 

Δεν λογαριάζουν τίποτα. Ούτε την καταστροφή που προκαλούν, ούτε την μόνιμη μόλυνση που θα επιφέρουν.Τίποτα. Μας επιβάλουν με το έτσι θέλω ,τον τρόπο που θα ζούμε μέσα στην ίδια μας την χωρά: φτωχοί, εξαθλιωμένοι, με μολυσμένο αέρα, ιδιωτικοποιημένα νερά , μεταλλαγμένοι από εργαζόμενοι σε ωφελούμενοι,  απελπισμένοι, χωρίς μέλλον και προοπτική για εμάς και τα παιδιά μας,  ως ένα είδος νέο-δουλοπάροικων ,αφημένων στο έλεος των φεουδαρχών αφεντάδων τους

Κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας, ψηφίζοντας εφαρμοστικούς νόμους με ένα άρθρο, και κυβερνώντας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου .
Έκλεισαν την δημόσια τηλεόραση σε μια νύχτα, οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση, σμπαραλιάζουν κάθε έννοια πρόνοιας ,κλείνοντας και συρρικνώνοντας νοσοκομεία, δομές υγείας , δημόσιες υπηρεσίες. 

Όλα για την «ανάπτυξη» , έτσι όπως την καταλαβαίνουν αυτοί. Και τι σημαίνει η ανάπτυξη τους; 

Αύξηση του δημόσιου χρέους, καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων, κλείσιμο μαγαζιών , αυτοκτονίες….. 

Το «όνειρο» της Ψωροκώσταινας – της φτωχής Ελλαδίτσας που έχει ανάγκη από ισχυρούς  προστάτες - πραγματοποιείται ολοταχώς.

Υπάρχει καμιά άλλη επιλογή από την αντίσταση και την ανατροπή;
ΟΧΙ

Πρέπει όμως η αντίσταση και η ανατροπή να πάρουν συγκεκριμένο περιεχόμενο,να έχουν συγκεκριμένους στόχους.

Ο αγώνας των κάτοικων της Χαλκιδικής μας δείχνει τον δρόμο. Τον δρόμο της πάλης για την δημιουργία ενός παλλαϊκού μετώπου από τα κάτω , που περιλαμβάνει όλους όσους υπερασπίζονται τον τόπο τους , όλους όσους βρίσκονται σήμερα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις , με στόχο την κήρυξη Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, που θα γίνει καταλύτης στην κατάρρευση του ήδη παραπαίοντος μηχανισμού τους και θα οδηγήσει χωρίς καθυστέρηση στην δημιουργία συντακτικής εθνοσυνέλευσης για να παραχθει πρωτογενώς , από τον ίδιο τον αγωνιζόμενο λαό  το νέο σύνταγμα του

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τον κοινό μας μέλλον, που δεν μπορεί να είναι άλλο από την κατοχύρωση του να κάνουμε κουμάντο στις ζωές μας μέσα στον τόπο μας, ελεύθεροι από τον ζουρλομανδύα του ευρώ και της ΕΕ , κατά πως νομίζουμε καλύτερα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΜΟΛΙΝΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟΦΙΛΛΕΥΘΕΡΟ ΤΕΡΑΣ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ, ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ , ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.