Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πότε επιτέλους θα σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό;


Του Δημήτρη Κυπριώτη*

Τελικά, δεν μας χρειάζονται άλλα οικονομικά στοιχεία, αφού ο ελληνικός  λαός έχει κατανοήσει στην πράξη, σχεδόν στο σύνολό του, που  ακριβώς μας οδηγούν όλοι αυτοί οι «αθεόφοβοι» που κυβερνούν τη χώρα. τα 4 τουλάχιστον τελευταία  χρόνια.

Ο ελληνικός λαός έχει εμπεδώσει πολύ καλά το μέγεθος της κρίσης, αφού σε κάθε οικογένεια υπάρχει  σήμερα τουλάχιστον ένας άνεργος, για να μην ξεχνάμε και τον ανεκδιήγητο ΓΑΠ, που σε αποστροφή του λόγου του και μάλιστα  δημόσιο,  είπε ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι να υπάρχει σε κάθε οικογένεια τουλάχιστον ένας εργαζόμενος»!

Καταλαβαίνουμε  λοιπόν πολύ καλά, ότι ακόμα έχουμε καιρό μπροστά μας μέχρι  να δούμε  τα χειρότερα και δεν πρέπει να μας παρασύρουν οι ψεύτικες ελπίδες που μοιράζονται συνεχώς, για να μπορούν να κρατάνε το λαό στην ….άκρη, άπραγο.

Το γεγονός ότι σήμερα το ποσοστό ανεργίας στους νέους αγγίζει το 65% , φαίνεται να μην λέει τίποτα! Και αν αναλογιστούμε ότι πολλοί νέοι μεταναστεύουν ή ετοιμάζονται να το κάνουν, οι βιομηχανίες και  ένα πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλείνουν, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες ανθρώπους χωρίς απασχόληση, ενώ τα χρήματα που υπάρχουν στις τσέπες των περισσοτέρων δεν φτάνουν για να ικανοποιήσουν στοιχειώδεις ανάγκες, τότε όλα αυτά είναι σημάδια που  μας δείχνουν ότι η φτωχοποίηση και η ανέχεια δεν είναι απλά λόγια εκφοβισμού ή «λαϊκισμού», όπως αρέσκεται να δηλώνει ο και υπουργός οικονομικών επονομαζόμενος  Στουρνάρας, αλλά  είναι αποδείξεις που αποκτούν όλο και μεγαλύτερα αλλά  και μονιμότερα χαρακτηριστικά.

Και όμως αυτήν την πραγματικότητα η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες φυσικά, προσπαθεί και επιχειρεί να τη διαχειρίζεται κάθε τόσο, με επικοινωνιακά τρυκ, πότε μιλώντας για «ιστορίες επιτυχίας», γνωστές και επί το αγγλιστί ως «successstories», έτσι για να μην καταλαβαίνει η «θειά μου» στο χωριό, ή  όταν πανηγυρίζει συνεχώς για επενδύσεις που έρχονται, από το πουθενά και όταν έχει «αρχιμάγειρα» των στατιστικών στοιχείων τον προστατευόμενο της ΕΚΤ τον περίφημο πλέον Γεωργίου, που δίνει το δικαίωμα στον Στουρνάρα να καυχιέται ανερυθρίαστα ότι η ανεργία δεν ξεπερνάει το 15% !

Για τέτοια τερατώδη ψέματα μιλάμε, όταν από την άλλη πλευρά μελέτες και όχι λόγια, φανερώνουν ότι η Ελληνική οικονομία βουλιάζει συνεχώς και φτάνει στο πάτο του μακρινού παρελθόντος, όταν οι παππούδες και οι γονείς μας πάσχιζαν για να δούνε οι γενιές μας καλλίτερες ημέρες. Και τώρα η οικονομία της χώρας, μαζί και οι άνθρωποί της αλλά και η ίδια η Πατρίδα, χάνονται!

Πραγματικό σοκ προκαλούν  τα στοιχεία που εμφανίζει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που για να είμαστε ειλικρινείς, πιστεύουμε ότι τα στοιχεία  αυτά μπορεί να είναι και πολύ χειρότερα από αυτά που τελικά εμφανίζονται!

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτά, η οικονομία έχει «γυρίσει» στο παρελθόν, στις ταραγμένες ημέρες της 10ετίας του 1960 (αποστασίες, ανάκτορα, πραξικοπήματα κλπ), εκεί δηλαδή που όπως προαναφέρθηκε οι παππούδες μας αλλά και οι γονείς μας, πάσχιζαν να εξοικονομήσουν τα στοιχειώδη για την επιβίωση της οικογένειας. Εδώ, ακριβώς σε αυτό το χρονικό σημείο έχει οδηγηθεί μέχρι στιγμής η ελληνική κοινωνία.

Όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες δεν είναι μόνο ότι  έχουν  κάνει ένα άλμα στο κενό, το σημαντικότερο είναι ότι από πουθενά δεν φαίνεται η παραμικρή χαραμάδα, ότι αυτό το κακό θα σταματήσει. Και έχουμε τους πάσης φύσεως άθλιους, απάνθρωπους στην κυριολεξία,  να προσπαθούν να μας «παραμυθιάσουν». !

Με αυτά τα φαινόμενα, αλλά και με αυτές τις προοπτικές που διαγράφονται, δεν μπορεί να υπάρξει λύση με το υπάρχον πολιτικό σύστημα στο σύνολό του , κατά τη δική μας εκτίμηση.  Και αυτή η διαπίστωση όσο και αν ενοχλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα επονομαζόμενα  και αντιμνημονιακά,(ειδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως εν δυνάμει κόμμα εξουσίας) επειδή τάχα δεν έχουν συμμετοχή στην εξουσία του τόπου όλα αυτά τα χρόνια είναι μία πραγματικότητα. Και εμείς πιστεύουμε ότι η διαπίστωση  αυτή  δεν είναι ούτε άστοχη ούτε άδικη. 

Και αυτό το στηρίζουμε τόσο στο αποτέλεσμα που έχει η μέχρι σήμερα πολιτική τακτική που εφαρμόζουν, όσο και ο τρόπος που σκέφτονται και σχεδιάζουν να ενεργήσουν, στην περίπτωση που αναλάμβαναν την εξουσία του τόπου, αφού οι σχεδιασμοί τους κινούνται στη σφαίρα της διαχείρισης του υπάρχοντος συστήματος της ΕΕ, της ΟΝΕ και των εσωτερικών τραπεζικών δομών.

Για αυτό η μοναδική, ελπιδοφόρος, ουσιαστική και τελεσίδικη λύση προέρχεται από ενέργειες και λύσεις που μπορεί να δρομολογήσει  μόνο ο ίδιος ο λαός! Και φυσικά αυτές οι ενέργειες είναι δύσκολες, όμως  είναι  και οι μόνες που εγγυώνται την ίδια μας τη ζωή, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Αυτό προϋποθέτει πριν από όλα την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του σημερινού καθεστώτος, με όρους που μπορεί να επιβάλει ο ίδιος ο λαός, με συγκεκριμένα και οργανωμένα βήματα.

Και ένα τέτοιο πρώτο  βήμα, αποτελεί η κήρυξηΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, από όλους τους εργαζόμενους.

Σήμερα οι συνθήκες είναι ιδανικές για να εκδηλωθεί με αυτόν τον τρόπο ο  εργαζόμενος λαός, αλλά και οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φοιτητές και οι γονείς τους, οι πάντες και  δεν πρέπει να τις αφήσουμε να πάνε χαμένες.
 
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ

* Ο Δημήτρης Κυπριώτης 
Είναι μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.