Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δημήτρης Καζάκης: «Τώρα είναι η ώρα να εκπληρώσουμε τα οράματα του 1821»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το μήνυμα της οργάνωσης και της ενότητας του λαού εξέπεμψε ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης, παρουσιάζοντας στη Θεσσαλονίκη το νέο του βιβλίο «Μονόδρομος η Ανατροπή» (εκδόσεις Το ΧΩΝΙ) σήμερα (Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου) το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου «ΙΑΝΟS».

«Ο λαός συγκροτείται όταν καλείται να δηλώσει «παρών» στη μάχη για τη διάσωση της Πατρίδας του» υποστήριξε ο Δημήτρης Καζάκης, δηλώνοντας ταυτοχρόνως την απόλυτη βεβαιότητά του ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να το πετύχει και τώρα, εφόσον «το έχει ήδη αποδείξει σε πολλές σημαντικές στιγμές της νεότερης ιστορίας του».
Αναλύοντας την παρούσα κατάσταση υπογράμμισε ότι «η χώρα εδώ και τρία χρόνια τελεί υπό κατοχή, επικρατούν συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας και ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε απ’ αυτό, είναι η εκπόνηση νέου Συντάγματος, μέσω της διαδικασίας της Συντακτική Εθνοσυνέλευσης» και ταυτοχρόνως η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και η μονομερής διαγραφή του χρέους.
Ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. τόνισε ότι «μας στερούν το δικαίωμα να είμαστε άνθρωποι» και το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι η «προσωπική επανάσταση αξιοπρέπειας». Καταλήγοντας τόνισε ότι «τα οράματα της επανάστασης του 1821 δεν έχουν εκπληρωθεί ακόμα και τώρα είναι η ευκαιρία να τα ολοκληρώσουμε».
Προλογίζοντας την έκδοση και μιλώντας για τον Δημήτρη Καζάκη, ο εκδότης της εφημερίδας «Το ΧΩΝΙ», Γιώργος Χριστοφορίδης, υπογράμμισε ότι «όχι μόνο έχει άποψη και την υιοθετεί, αλλά δίνει και την ελπίδα, που τόσο πολύ έχει ανάγκη αυτός ο τόπος».
Ο Κλεάνθης Γρίβας, ψυχίατρος, νευρολόγος - διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που συμμετείχε ως ομιλητής στην παρουσίαση, υπογράμμισε ότι «φωνές σαν του Δημήτρη Καζάκη, είναι όπως ένα μήνυμα σ’ ένα μπουκάλι. Αν πέσει το μήνυμα στα χέρια ανθρώπων με ευήκοα ώττα  θα έχει αποτέλεσμα, αν όχι θα συνεχίσει να πλέει στον ωκεανό».
Στο «πάνελ» των ομιλητών συμμετείχε και ο δημοσιογράφος της ελεύθερης ΕΡΤ3 Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο οποίος προσδιορίζοντας το νόημα της συμμετοχής του στην παρουσίαση του βιβλίου υπογράμμισε ότι «εμείς συμπράττουμε ως αλληλέγγυοι στους αλληλέγγυους της; ΕΡΤ, γιατί αυτά όπου επιθυμούμε και για τα οποία αγωνιζόμαστε είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη και η ανατροπή».
Μετά το τέλος της παρουσίασης υποβλήθηκαν ερωτήσεις από το κοινό.

Η περιοδεία του κλιμακίου του Ε.ΠΑ.Μ.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καζάκη, εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας κλιμακίου της Π.Γ. και του Ο.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. που ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 9/12/2013 στην Πάτρα.
Το πρόγραμμα της περιοδείας του κλιμακίου θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες ως εξής:
Αύριο Τρίτη 3/12/2013στις 7 μ. μ., ο Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρης Καζάκης θα μιλήσει στην αίθουσα Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (Εθν. Αμύνης 2) με θέμα: «Λαϊκό μέτωπο για την ανατροπή», σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ε.ΠΑ.Μ. Θεσσαλονίκης.
- Την Τετάρτη 4/12/2013, στις 7 μ. μ., στην Ιερισσό, συνάντηση με το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων - Ακάνθου Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού.
- Την Πέμπτη 5/12/2013, στις 4 μ. μ. συνάντηση με μέλη του Ε.ΠΑ.Μ. στο Κιλκλίς και στις 7 μ. μ. συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη στην «Εγνατία TV».
- Την Παρασκευή 6/12/2013, συναντήσειςστις 10 π. μ.,στην Πέλλα με τον τοπικό πυρήνα του Ε.ΠΑ.Μ., στις 2.45΄μ. μ. στη Λάρισα με αγρότες της Κεντρικής Ελλάδας και στις 7 μ. μ. στα Γρεβενά με μέλη του Ε.ΠΑ.Μ.
- Το Σάββατο 7/12/2013, στις 6 μ. μ.,ομιλία του Δημήτρη Καζάκη στην αίθουσα του Δημοτικού Πάρκου στο Αγρίνιο.
- Την Κυριακή 8/12/2013, συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Λεπάντο» της Ναυπάκτου
-Την Δευτέρα 9/12/2013, συνέντευξη του Δημήτρη Καζάκη στην ΕΡΑ Πάτρας και στις 7 μ. μ. παρουσίαση του βιβλίου του «Μονόδρομος η ανατροπή» στο βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία». Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος, ιστορικός και συγγραφέας  Γιώργος Πετρόπουλος.

ianos thess 3

ianos thess 2

ianos thess 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.