Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Συγκυβέρνηση» με την τρόικα αμέσως μετά τη Σύνοδο Kορυφής

Η Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή ή την Τετάρτη αναμένεται να φέρει εκπροσώπους της τρόικας στην Αθήνα για μόνιμη εγκατάσταση, εξαιτίας της κυβερνητικής αστοχίας στην υλοποίηση των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, αλλά και με στόχο την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο.

Το σχέδιο προβλέπει τη μόνιμη εγκατάσταση στελεχών της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών, τα οποία θα έχουν ρόλο συμβούλου του υπουργού και θα αναφέρονται στο γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και στην τρόικα.

Η επιτήρηση αυτή, θα συμπληρώσει το πλαίσιο των αποφάσεων για την Ελλάδα, διασφαλίζοντας ότι το «κούρεμα» και τα νέα δάνεια που θα χορηγήσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι (και το ΔΝΤ), στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξη,ς θα φέρουν αποτέλεσμα.

Στην πράξη, τα στελέχη της τρόικας που θα έρθουν στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και θα αναλάβουν ενεργό ρόλο τόσο στον τομέα της δημοσιονομικής διαχείρισης όσο και στο μεταρρυθμιστικό κομμάτι, με έμφαση σε πρώτη φάση τη Δημόσια Διοίκηση.

Πάντως, υπήρχαν και προτάσεις για τη δημιουργία ενός κεντρικού διευθυντηρίου από πλευράς τρόικας που θα εποπτεύει την ελληνική οικονομία, αλλά φαίνεται ότι έχουν μείνει στο «συρτάρι», αφού κάτι τέτοιο θα προκαλούσε έντονες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις.

Το πλέον πιθανό είναι τα νέα κλιμάκια να βρεθούν κάτω από τον έλεγχο της ομάδας δράσης της Κομισιόν (Oμάδας Κρούσης), που έχει ήδη πιάσει δουλειά και τελεί υπό την καθοδήγηση του Χορστ Ράιχενμπαχ, ενώ και ο ρόλος του ίδιου αναμένεται να αναβαθμιστεί.Πηγή: Kαθημερινή, Τα Νέα και newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.