Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

«κ. Παπακωνσταντίνου έχετε ξεπεράσει κάθε όριο!»

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού ΠΕΚΑ εξαπέλυσε ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace επισημαίνοντας ότι έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας.

Ο Νίκος Χαραλαμπίδης καλεί, μάλιστα, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου «να σταματήσει τώρα τον εμπαιγμό της ελληνικής κοινωνίας και να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις και τα κίνητρά του».

Αφορμή για την μετωπική επίθεση που εξαπέλυσε η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση είναι, όπως αναφέρει «οι πρόσφατες αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες του Υπουργού, ορισμένες εκ των οποίων λίγες ώρες πριν την παραίτηση της προηγούμενης κυβέρνησης, εκτός από τους προφανείς κινδύνους που κρύβουν για το περιβάλλον και την υγεία, επιτείνουν την απαξίωση του πολιτικού συστήματος, προκαλούν το κοινό αίσθημα και τελικά υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση».

Η Greenpeace κατηγορεί τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για εμπαιγμό ακόμα και των ίδιων των συναδέλφων του βουλευτών και για ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση χαρακτηρίζει προκλητικές και κοντόφθαλμες τις τρεις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες του υπουργού και συγκεκριμένα :

* Παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, αποφάσισε με τροπολογία που ‘πέρασε νύχτα’ την άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

* Με τροπολογία της τελευταίας στιγμής νομιμοποίησε επί της ουσίας την τακτοποίηση αυθαιρέτων εντός παραδοσιακών οικισμών, παρά την ψήφιση νόμου που προέβλεπε το αντίθετο λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

* Αγνοώντας πλήρως τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, εξέδωσε Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.