Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Tρελό αλλά αληθινό: Δεν ξέρει το δημόσιο ούτε σε ποιους χρωστά!



Mπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά το ελληνικό δημόσιο αγνοεί ποιοι έχουν στην κατοχή τους τα ομόλογα που έχει πουλήσει. Έτσι, με με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και του ΟΔΔΗΧ, το ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλει ποσό ύψους 113.000 ευρώ στην κοινοπραξία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ και BONDHOLDER COMMUNICATION GROUP, ως αμοιβή για να διερευνήσουν και να παραδώσουν μια λίστα που θα αναφέρει ποιοι είναι σήμερα οι θεματοφύλακες και ποιοι ενδιάμεσοι κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Με τη λίστα αυτή θα γίνει και η προετοιμασία της ανταλλαγής ομολόγων, στο πλαίσιο της εθελοντικής συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Εκτός από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ που κινείται στο χώρο της θεματοφυλακής και των συναλλαγών τίτλων, η αμερικανική BONDHOLDER COMMUNICATION επελέγη επειδή ειδικεύεται στην έρευνα και την διαχείριση της συμπεριφοράς των επενδυτών και ειδικά των κατόχων ομολόγων.

Η κοινοπραξία θα παραδώσει λίστα με τους κατόχους των ομολόγων για να μάθουμε επιτέλους σε ποιους χρωστάμε.

Τμήμα ειδήσεων deferncenet,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.