Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Πώς να εντοπίσετε ένα ψυχοπαθή, κοινωνικά απροσάρμοστο άτομο (sociopath) - 10 κόκκινες σημαίες που θα μπορούσαν να σας σώσουν από την επήρεια ενός χαρισματικού ψυχάκια...

Περιλαμβάνει μερική μετάφραση με αρκετές αλλαγές και προσθήκες από: www.naturalnews.com - Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η οποιαδήποτε τυχόν ομοιότητα με πολιτικούς της μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα είναι απολύτως τυχαία...

Πολλοί από εμάς έχουμε "ξυπνήσει" πλέον και βλέπουμε τους ψεύτες που μας έχουν φέρει ως εδώ έτσι όπως ακριβώς είναι. Όμως έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές το "πως είναι δυνατόν να λένε τόσα ψέματα" και "πως είναι δυνατόν να κάνουν ξεδιάντροπα όλα αυτά που μας κάνουν"... 

Και την ίδια στιγμή να αποζητούν την ψήφο μας σαν να ήταν απολύτως φυσιολογικό, με μεγάλα λόγια και ρητορικές που μόνο σε πραγματικούς σωτήρες θα άρμοζαν;

Με άλλα λόγια, όχι μόνο καταστρέφουν, λένε ψέματα, ξεπουλούν και χρεώνουν τους πάντες στην Ελλάδα, αλλά από ότι φαίνεται, πιστεύουν ότι την ίδια στιγμή είναι και αυτοί που θα λύσουν το πρόβλημα ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ!!!

Απίστευτο; Παρανοικό θα έλεγε κάποιος; Όχι, εάν δεχόμασταν ότι οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν σε μιά "ειδική" κατηγορία...

Ας μάθουμε λοιπόν, για αυτήν και πως μπορούμε να διακρίνουμε τον απλό ψεύτη από τον ψυχοπαθή....

Οι συμπτώσεις και ομοιότητες στις παρακάτω περιγραφές με αυτά που έχουμε ακούσει τα τελευταία δύο χρόνια θα σας εκπλήξουν!


Ας μάθουμε λοιπόν να αντιμετωπίζουμε με τον σωστό τρόπο βασισμένοι σε δεδομένα...

Τα 10 σημάδια για τον εντοπισμό ενός κοινωνικά απροσάρμοστο ψυχοπαθή

  1. Οι ψυχοπαθείς είναι γοητευτικοί. Έχουν υψηλό χάρισμα και τείνουν να προσελκύουν απλά και μόνο επειδή οι άνθρωποι θέλουν να είναι γύρω τους. Έχουν μια "λάμψη" που προσελκύει τους ανθρώπους που αναζητούν συνήθως καθοδήγηση ή κατεύθυνση. 
  2. Οι ψυχοπαθείς είναι πιο αυθόρμητοι και έντονοι από τους άλλους ανθρώπους. Τείνουν να κάνουν παράξενες, μερικές φορές ακανόνιστες πράξεις που οι περισσότεροι κανονικοί άνθρωποι δεν θα έκαναν. Δεν είναι δεσμευμένοι από τις συνήθεις κοινωνικές συμβάσεις. Η συμπεριφορά τους φαίνονται συχνά παράλογες ή εξαιρετικά επικίνδυνες.
  3. Οι ψυχοπαθείς είναι ανίκανοι να αισθάνονται ντροπή, ενοχή ή τύψεις. Οι εγκέφαλοι τους απλά δεν έχουν "το κύκλωμα" για να επεξεργαστεί τέτοια συναισθήματα. Αυτό τους επιτρέπει να προδώσουν τους συνανθρώπους τους, να τους απειλούν χωρίς δεύτερη σκέψη. Ασκούν οποιαδήποτε ενέργεια που εξυπηρετεί το δικό τους συμφέρον, ακόμη και αν αυτό βλάπτει σοβαρά τους άλλους.
  4. Οι ψυχοπαθείς εφεύρουν ψέματα εξωφρενικά για τις εμπειρίες τους. Θα υπερβάλλουν άγρια , μέχρι στο σημείο παραλογισμού, αλλά όταν περιγράφουν τις εμπειρίες τους σε μορφή αφήγησης, για κάποιο λόγο θα ακούγονται πιστευτά τη στιγμή εκείνη, στους περισσότερους μη υποψιασμένους.
  5. Οι ψυχοπαθείς επιδιώκουν να κυριαρχούν πάνω στους άλλους και αναζητούν την "νίκη" με κάθε κόστος. Μισούν την ήτα όταν χάσουν από κάποιο επιχείρημα ή αγώνα και θα υπερασπίσουν άγρια τα ψέματά τους, ακόμη και μέχρι το σημείο λογικού αδιέξοδου. Θα κάνουν παράλογες κατηγορίες σε άσχετα άτομα, ή θα ρίξουν το φταίξιμο σε άσχετες καταστάσεις, ότι μπορούν, για να φανούν και πάλι σαν σωτήρες/νικητές...
  6. Οι ψυχοπαθείς τείνουν να είναι ιδιαίτερα ευφυής, αλλά χρησιμοποιούν το πνευματικό δυναμικό τους, για να εξαπατήσουν τους άλλους αντί να τους ενδυναμώνουν. Ο υψηλός δείκτης νοημοσύνης τους τους καθιστούν συχνά επικίνδυνους. 
  7. Οι ψυχοπαθείς είναι ανίκανοι για αγάπη και είναι εντελώς ιδιοτελείς. Μπορούν να υποκρίνονται την αγάπη ή συμπόνια, προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν, αλλά δεν αισθάνονται πραγματικά την αγάπη με τον τρόπο που κάνουμε εσείς ή εγώ.
  8. Οι ψυχοπαθείς μιλούν ποιητικά και ρητορεύουν ασύστολα. Είναι τεχνίτες του λόγου, και ως εκ τούτου είναι σε θέση να παραδώσουν μονολόγους και ομιλίες που έχουν υπνωτική επίδραση. Είναι επαγγελματικοί πλάστες ιστοριών και πολλές φορές ακόμα και ποιητές. 
  9. Οι ψυχοπαθείς ΠΟΤΕ δεν λένε συγγνώμη. Ποτέ δεν παραδέχονται λάθος. Ποτέ δεν αισθάνονται ενοχή. Δεν μπορούν ποτέ να ζητήσουν συγγνώμη. Ακόμη και αν αποδειχθεί περίτρανα ότι έκαναν λάθος, θα αρνηθούν να ζητήσουν συγγνώμη και αντί αυτής, θα περάσουν κατ ευθείαν στην επίθεση.
  10. Οι ψυχοπαθείς με παραληρητικό τρόπο κυριολεκτικά, πιστεύουν ότι αυτό που λένε είναι η αλήθεια απλώς και μόνο επειδή το λένε!


Πώς να διαλύουμε την ψευδαίσθηση και να φτάνουμε στην αλήθεια

Οι ψυχοπαθείς χρησιμοποιούν περίτεχνα φανταστικές εξηγήσεις για να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους. Όταν για παράδειγμα πιαστούν επ 'αυτοφώρω, θα ανταποκριθούν με θυμό και απειλές και στη συνέχεια, θα υφαίνουν νέες ιστορίες για να εξηγήσουν τον λόγο που έκαναν ότι έκαναν. Θα προσπαθήσουν το παν, από ψέματα μέχρι και κατηγορίες προς πάσα κατεύθυνση, για να φανούν όχι μόνο αθώοι, αλλά και σαν από τα πιό ηθικότερα μέλη της κοινωνίας...

Για παράδειγμα. αν ένας τέτοιος ψυχοπαθής πιαστεί επ 'αυτοφώρω με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά που μόλις έκλεψε, μπορεί να δηλώσει ότι στην ουσία διέσωσε στην πραγματικότητα τα χρήματα από το να κλαπούν από κάποιον άλλο, και ότι προσπαθούσε να βρει τον νόμιμο ιδιοκτήτη τους. Είναι ο ήρωας, βλέπετε. Και όμως, στην πραγματικότητα, απλά θα έβαζε τα χρήματα στην τσέπη του. Αν τον ρωτούσαμε σχετικά με τα χρήματα, θα σας έκανε επίθεση γιατί του κάνετε ανάκριση περί της τιμιότητας του.

Οι ψυχοπαθείς είναι εξαιρετικοί στο να παρουσιάζονται ως ήρωες με υψηλό ήθος και φιλοσοφία, αλλά πίσω από αυτό το προσωπείο είναι πραγματικοί εγκληματικοί εγκέφαλοι που κλέβουν την κοινωνία , υπονομεύουν, εξαπατούν, και συχνά υποκινούν συναισθηματικό χάος μεταξύ ολόκληρων κοινοτήτων. Είναι ικανότατοι στο να στρέφουν μια ομάδα ανθρώπων ενάντια σε μιά άλλη, ενώ διακηρύσσουν ότι είναι ο μοναδικοί αληθινοί σωτήρες. Όπου κι αν πάνε, δημιουργούν σύγκρουση, την διαφωνία και το μίσος, όμως δεν έχουν την ικανότητα να δουν το δικό τους ρόλο στη δημιουργία όλων αυτών. Αυτοί βλέπουν τους εαυτούς τους ως ηθικότατους και ικανότατους σωτήρες.


Είναι παραληρητικοί σε τόσα πολλά επίπεδα που οι εγκέφαλοί τους αψηφούν οποιονδήποτε λογικό συλλογισμό. Δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε με ψυχοπαθείς τύπου "sociopath". Προσπαθώντας το, απλά χάνετε τον χρόνο σας...


Συμβουλές για την αποκάλυψη ψυχοπαθών τυπου "sociopath":

Για κάθε τι που ισχυρίζονται, κάντε έλεγχο.
Μια απλή μέθοδος για αποκάλυψη της απάτης είναι να ξεκινήσει έλεγχος των όσων απαιτούν ή ισχυρίζονται. Οι απαιτήσεις τους είναι ορθές στην πραγματικότητα; Εάν ξεκινήσετε το ψάξιμο, θα βρείτε συνήθως τουλάχιστον μια ασυνέπεια. Αντιμετωπίστε την υποψία σας κατ ευθείαν με τον ψυχοπαθή και δείτε τι θα συμβεί: Οι περισσότεροι ψυχοπαθείς θα θυμώσουν ή θα γίνουν επιθετικοί όταν η ακεραιότητά τους τίθεται υπό αμφισβήτηση, ενώ ένας λογικός άνθρωπος απλώς θα χαιρόταν να σας βοηθήσει να ξεκαθαρίσει κάποια τυχόν παραπληροφόρηση ή παρεξήγηση.

Προσοχή όταν ψάχνουμε να βρούμε την αλήθεια, να μην πληροφορούμαστε από εκείνους που βρίσκονται κάτω από την επιρροή του ψυχοπαθούς μας. Ένας ψυχοπαθής του τύπου που συζητούμε, θα έχει συνήθως μια μικρή ομάδα λατρείας, τους οπαδούς, οι οποίοι όχι μόνο πιστεύουν τις φανταστικές ιστορίες τους, αλλά που στην πραγματικότητα έχουν εσωτερικεύσει τους μύθους αυτούς στο σημείο που έχουν ξαναγράψει τις δικές τους αναμνήσεις να είναι συνεπείς με αυτές.
"Μήπως πραγματικά το ευρώ είναι η λύση;" Τότε θα πούν με ενθουσιασμό, "Ναι!" Επειδή στο μυαλό τους, η ψευδαίσθηση έχει γίνει κάτι που δεν ξεχωρίζει πλέον από μιά ζωντανή μνήμη τους.

Γι 'αυτό το γεγονός, ο έλεγχος του "sociopath" απαιτεί αποδεικτικά στοιχεία έξω από τον κύκλο επιρροής του. Είναι κάτι από αυτά που ισχυρίζεται ένας Ψυχοπαθής τύπου "sociopath" το οποίο ΔΕΝ ισχύει έξω στον πραγματικό κόσμο, έξω από τη σφαίρα επιρροής του άμεσου ελέγχου του; Αν ναι, τότε έχετε εντοπίσει πιθανώς έναν sociopath.

Οι ψυχοπαθείς τύπου "sociopath" ποτέ δεν απαντούν σε πραγματικά δεδομένα ή επιχειρήματα. 


Η μέθοδός τους είναι κυρίως στις καταστάσεις ανάγκης το "ad hominem" δηλαδή το να επιτίθενται στον αγγελιοφόρο, στο άτομο, και όχι στα επιχειρήματα. Πιστεύουν δηλαδή ότι η δική τους εικόνα δεν συγκρίνεται καν με την εικονα κάποιου που τόλμησε νας τους κρίνει.  Αυτή είναι μιά πολύτιμη κόκκινη σημαία που μπορούμε να αναγνωρίσουμε προσπαθώντας να εντοπίσουμε έναν "sociopath". Με άλλα λόγια δηλαδή, μπορούμε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις προς την δική τους ακεραιότητα. Εάν ο ψυχοπαθής "sociopath" βρεθεί μπροστά σε μια συλλογή από γεγονότα, έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είπε ψέματα ή εξαπάτησε, θα αρνηθεί να εξετάσει τα αποδεικτικά στοιχεία και, αντ 'αυτού, θα επιτεθεί στον φέροντα των πληροφοριών αυτών!



Μήπως όλα αυτά σας θυμίζουν κάποιους;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.