Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΧΑΡΑΤΣΙ 2012: Σε 5 δόσεις το χαράτσι ακινήτων για το 2012

Αναδημοσίευση από: www.ethnos.gr - Πηγή


Η ΔΕΗ θα ταχυδρομήσει και φέτος τους λογαριασμούς με το χαράτσι, το οποίο θα πληρωθεί σε 5 διμηνιαίες δόσεις. Στον ίδιο φάκελο θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων
Το ειδικό τέλος θα αποσταλεί από τη ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα η αποπληρωμή του θα αποσυνδεθεί από την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος

Ωστόσο, για να μην εμφανιστεί και πάλι το πρόβλημα με τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος και να μην υποστεί η ΔΕΗ νέα οικονομική ζημία από την αδυναμία εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών να εξοφλήσουν σε έναν λογαριασμό και το ρεύμα και το τέλος ακινήτων, προωθείται η έκδοση και αποστολή ξεχωριστού εντύπου για την είσπραξη του ειδικού τέλους.
Ερχεται σύντομα η λυπητερή του ειδικού τέλους ακινήτων για το 2012. Η ΔΕΗ θα ταχυδρομήσει και φέτος τους λογαριασμούς με το χαράτσι, το οποίο θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο επιλέγει ένα νέο μοντέλο είσπραξης του τέλους.
Το ειδικό τέλος θα αποσταλεί από τη ΔΕΗ, αλλά ταυτόχρονα η αποπληρωμή του θα αποσυνδεθεί από την εξόφληση του ηλεκτρικού ρεύματος.Δηλαδή στον ίδιο φάκελο που θα λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.
Η ΔΕΗ πριν από τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους και πλέον το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να δώσει την εντολή στην επιχείρηση για την αποστολή των εκκαθαριστικών.
Λόγω της καθυστέρησης η αποστολή των ειδοποιητηρίων δεν μπορεί να γίνει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ετσι, θα γίνει και πάλι μέσω των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
Τράπεζες και ΕΛΤΑ
Το οφειλόμενο ποσό θα μπορεί να εξοφληθεί όχι μόνο μέσω της ΔΕΗ αλλά και σε τράπεζες και στα ΕΛΤΑ. Τα πρώτα ειδοποιητήρια για το τέλος του 2012 εκτιμάται ότι θα αποσταλούν το αργότερο μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου. Τα συνολικά έσοδα από το τέλος υπολογίζονται στα 2,2 δισ. ευρώ.
Οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος για το έτος 2012 θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εξόφλησής του δεν θα απειλούνται πλέον με διακοπή της ηλεκτροδότησης, καθώς το μέτρο αυτό, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καταργήθηκε.
Κώστας Τσαχάκης
ΣΥΡΙΖΑ: Αλλα μας έλεγαν προεκλογικά...
Για ψευδείς προεκλογικές εξαγγελίες κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, με αφορμή τα σενάρια που εξετάζονται στο υπουργείο Οικονομικών για τον τρόπο καταβολής του "χαρατσιού" για τα ακίνητα.
Συγκεκριμένα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "παρ' ότι επισημοποιούν την αποσύνδεσή του από την παροχή ρεύματος, έρχονται ταυτόχρονα να επιβεβαιώσουν αυτά που όλος ο κόσμος πια ξέρει: Ό,τι έλεγαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, πριν από τις εκλογές, ήταν ψέματα" και πως "αποκλειστικό στόχο είχαν να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών".
Ακόμη, αναφέρεται ότι δεν έγινε "καμία κουβέντα για την κατάργηση του άδικου και αντισυνταγματικού χαρατσιού, λοιπόν, σε αντίθεση με τις προεκλογικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά, αλλά και την παλλαϊκή απαίτηση που εκφράστηκε μέσα από το πρωτοφανές κίνημα αντίθεσης, το οποίο και επέβαλε τελικά την αποσύνδεση από το ρεύμα".
Και καταλήγει η ανακοίνωση: "Αυτό το κίνημα αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης των πολιτών είναι που θα επιβάλει και την οριστική ακύρωσή του και την προστασία όσων δεν μπορούν και αρνούνται να το πληρώσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.