Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση Πηρύνα Ξάνθης για την επιχείρηση "Ξενιος Διας"


Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012


To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο - Πυρήνας Ξάνθης, με αφορμή τα γεγονότα που συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στην Αττική και την κατ' ευφημισμόν ονομασθείσα επιχείρηση «Ξένιος Δίας»:

Διαμαρτύρεται για την διενεργούμενη, από το Ελληνικό κράτος, επιχείρηση-σκούπα συγκέντρωσης και απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών και καταγγέλλει τον υπουργό Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια για το προμελετημένο ως φαίνεται, καλά οργανωμένο και ήδη εν πλήρη εξελίξει σχέδιο μεταφοράς μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών στην περιοχή της Θράκης και την στέγασή τους στα κτίρια των αστυνομικών σχολών Ξάνθης και Ροδόπης.
Καταγγέλλει ότι, όσα συμβαίνουν, συμβαίνουν χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση, συναίνεση, των τοπικών κοινωνιών και συνιστούν μια μονομερή και αυθαίρετη στις συνειδήσεις των πολιτών, πράξη κρατικής επιβολής.
Ανησυχεί και προειδοποιεί ότι παρά τις διαψεύσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι μετακινήσεις αυτές δεν θα είναι προσωρινές αλλά θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και κινούνται στην λογική της αποκέντρωσης και μετακύλησης των προβλημάτων (που δημιουργούν η συσσώρευση μεγάλου αριθμού των λαθρομεταναστών) από το κέντρο στην περιφέρεια.
Η Θράκη αποτελεί πύλη εισόδου και δεν χρειάζεται να γίνει και χώρος συσσώρευσης των προβλημάτων που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη εισροή και εγκατάσταση των λαθρομεταναστών. Αρκετά προβλήματα έχουμε!
Προβλέπει και επισημαίνει στην Ελληνική κυβέρνηση και τον Ελληνικό λαό, τις μελλοντικές συνέπειες από την συσσώρευση ενός μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων (όπως είναι στην πλειονότητα τους οι λαθρομετανάστες) στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, όπου η δράση του τουρκικού προξενείου (κυρίως μέσω του πολιτικού ισλάμ) είναι και θα γίνει ακόμη πιο έντονη.
Ιδιαίτερα σε μια εποχή σημαντικών γεωστρατηγικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή μας μέσω της εκδήλωσης κινημάτων τύπου Αραβικής Άνοιξης (σε Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη, Συρία) και του σοβαρού κίνδυνου «μεταφοράς» της στην περιοχή των Βαλκανίων και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα και στην Θράκη.
Ζητεί την συνέχιση της λειτουργίας, ως είχε, των Αστυνομικών Σχολών της Θράκης λόγω των οικονομικών και λοιπών ωφελημάτων τους στην τοπική κοινωνία και στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας.
Πρόσκληση σε δράση
Καλεί τους Ξανθιώτες να αντισταθούν στην απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την σχολή της Ξάνθης και να την μετατρέψει σε χώρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών.
Να πυκνώσουν και να ενισχύσουν τις τάξεις των ήδη ενεργοποιημένων συμπολιτών μας που προσπαθούν με τις καθημερινές κινητοποιήσεις τους, στον χώρο της Αστυνομικής Σχολής, να αποτρέψουν και να αντιστρέψουν τις αρνητικές εξελίξεις.
Στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα κεντρικά ότι δεν θα δεχθούμε ως τετελεσμένο κάτι που είναι πολλαπλώς επιζήμιο για μας και την περιοχή της Θράκης μας.
Προσκαλεί τους Ξανθιώτες να συμμετέχουν μαζικά,στην πανθρακιώτικη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012, στην πόλη της Κομοτηνής.


η Συντονιστική Επιτροπή
του Ε.Πα.Μ. - Πυρήνας Ξάνθης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.