Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ο (επτά)λογος του χαρακώματος.

Ο (επτά)λογος του χαρακώματος.

1-Ξεκαθαρισε ποιος είναι ο εχθρός. Εκεί μπροστά είναι ο στόχος σου και όχι δίπλα. Φρόντισε, να μην τον χάσεις ποτέ από τα μάτια σου.

2-Το μέτωπο είναι μεγάλο, αλλά δεν είσαι στο μέτωπο. Είσαι το μέτωπο. Βρες λοιπόν ποια θέση σου ταιριάζει καλύτερα, που θάσαι περισσότερο χρήσιμος και από κει χτύπα τους.

3-Ολοι μαζί πολεμάμε, αλλά ο καθένας από τους συμμαχητές σου, έχει τα δικά του όπλα και πολεμά με τον δικό του τρόπο. Την κριτική άστην να την κάνει το αποτέλεσμα.

4-Αν βλέπεις ότι κάποιος, είναι ποιότερο αποτελεσματικός από σένα στην θέση που είσαι, δώστου την και εσύ βρες κάποια άλλη. Πάντα υπάρχει μια θέση κενή γι αυτόν που θέλει να αγωνιστεί.

5-Δες τα θετικά σημεία αυτού του πολέμου και όσο μπορείς ευχαριστήσου τον. Είναι ο μόνος τρόπος για ν αντέξεις.

6-Δεν υπάρχει χαμένη μάχη ή χαμένος πόλεμος. Απλά μάχη, πόλεμος και κερδισμένη αξιοπρέπεια.

7- Και πάλι φρόντισε, να μην χάσεις ποτέ από τα μάτια σου τον στόχο και θα δεις ότι κάθε εμπόδιο θα εξαφανιστεί. Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιον αποφασισμένο να κερδίσει τη λευτεριά του.

(Ας συμπληρωθεί, τροποποιηθεί… ας τελειοποιηθεί…)

Γιώργος Περίκος

Ε.ΠΑ.Μ. Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.