Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΛΑΘΟΣ ! (…ή ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΗ)


του Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου, πρέσβη επί τιμή
Για μια ακομα φορα το ΔΝΤ σε ενα εσωτερικο εμπιστευτικο του εγγραφο ανεφερε ποσο επεσε εξω στον υπολογισμο των ζημιων που επεφεραν τα μετρα λιτοτητος στην οικονομια της Ελλαδας. Ο περισσοτερο κερδισμενος με τα μετρα που ληφθηκαν το 2010,συμφωνα με το εγγραφο,δεν ηταν η Ελλαδα, αλλα η ευρυτερη ευρωζωνη. Περιγραφει την επιχεηση σωτηριας ως»μια επιχειρηση περιορισμου των ζημιων» που»εδωσε στην ευρωζωνη τον χρονον να κτισει ενα τειχο προστασιας που θα προστατευε αλλα αδυναμα κρατη-μελη και που απετρεψε ενδεχομενες σοβαρες επιπτωσεις στην παγκοσμια οικονομια.»
Ενω ειχε αρχικα προβλεψει οτι η Ελλαδα θα εχανε το 5.5% της οικονομικης της παραγωγης μεταξυ του 2009 και 2012,τελικα μειωθηκε κατα 17%. Προεβλεψε επιπεδο ανεργιας για το 2012 σε 15% ενω ανηλθε σε 25%. Το εγγραφο του ΔΝΤ ασκησε εντονη κριτικη στην Ευρωπαικη Επιτροπη και την κατηγορησε οτι επικεντρωθηκε περισσοτερο στο να «ειναι ολα συμφωνα με τις προδιαγραφες της ΕΕ παρα στις επιπτωσεις της αναπτυξης και οτι δεν μπορεσε να συνεισφερει πολυ στην αναγνωριση διαρθρωτικων μεταρρυθμισεων που θα προωθουσαν την αναπτυξη.»
Δυο μερες ματα την δημοσιευση της εκθεσης,ο πρωθυπουργος της Ελλαδος δεν ειχε ακομα σχολιασει την εκθεση που ανατιναζε την περιφημη δηλωση για το Ελληνικο success story που ειχε κανει στην διαρκεια του ταξειδιου του στην Κινα.Η μεχρι τωρα σιωπη του δειχνει οτι κρατα ισες αποστασεις στην διαφορα μεταξυ ΔΝΤ και Ευρωπαικης Επιτροπης. Ξεχνα βεβαιως οτι το αντικειμενο της διαφορας ειναι η ιδια η χωρα του, η Ελλαδα.
Ο Ελληνικος λαος δεν ενδιαφερεται καθολου για την διαφορα μεταξυ ΔΝΤ και της Επιτροπης. Απο την αρχη ειχαμε προβλεψεε,με βαση την κοινη λογικη και οικονομικες θεωριες, οτι το προγραμμα δεν θα ηταν αποτελεσματικο. Απο την αρχη ειχαμε προβλεψει οτι η χωρα και οι κατοικοι της θα καταστρεφοντουσαν. Και αυτο ειναι στο γιγνεσθαι. Η ανεργια εχει φτασει στο 28% απο 16% το 2009, το χρεος αυξηθηκε αντι να μειωθει, η πτωχεια εχει αυξηθει καθώς και τα συσσιτια. Ο αριθμος των αυτοκτονιων ολοεν και αυξανεται σε ενα πληθυσμο που δεν εχει πλεον την δυνατοτητα να πληρωνει αβαστακτους φορους σε ενα Κρατος που εχει σαν στοχο την καταστροφη των υπηκοων του. Δειχνει επισης την αναξιοπιστια του ΔΝΤ και της ΕΕ ,οι οποιοι σταθηκαν ανικανοι να διαχειρισθουν αποτελεσματικα την Ελληνικη κριση.
Τι πρεπει να γινει τωρα; Κεφαλια πρεπει να πεσουν τοσο στο ΔΝΤ οσον και στην Ευρωπαικη Επιτροπη για συλλογικη ανικανοτητα. Στην συνεχεια η Ελληνικη Κυβερνηση πριν ή μετα την παραιτηση της, ειναι αδιαφορον, πρεπει να εκτιμησει την οικονομικη ζημια που υπεστη ο Ελληνικος λαος και να ζητησει αποζημιωση. Αυτη θα ισουται με το δηθεν χρεος η θα ειναι μεγαλυτερο,και με τον συμψηφισμο,θα το καταργουσε.Με τον τροπο αυτο θα μπορεσει η Ελλαδα να ακολουθησει τον δρομο της αναπτυξης χωρις το βαρος ληστρικων επιτοκιων τα οποια αυξανουν καθημερινως το συνολικο χρεος της. Ειναι εξ΄αλλου αυτονοητο οτι η αναπτυξη της Ελλαδας θα πραγματοποιηθει εξω απο την ευρωζωνη και με εθνικο νομισμα.
Λεωνιδας Χρυσανθοπουλος
Πρεσβυς επι τιμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.