Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Μερικές παρατηρήσεις για τη διακοπή των σχέσεων Ε.Πα.Μ. – Σ.Ε.Ε.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις αρχές του καλοκαιριού μας πλησίασε, με δική της πρωτοβουλία, αντιπροσωπία του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας» με σκοπό να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας μαζί μας. Η Π.Γ. του Ε.Πα.Μ. συζήτησε το θέμα και απάντησε θετικά με την προϋπόθεση ότι υπάρχει όντως βάση για τέτοια συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια των επαφών διευκρινίστηκε από μεριάς τους ότι υπάρχει η διάθεση να υιοθετήσουν θέσεις ανάλογες  με τα προτάγματα του ΕΠΑΜ. Εμείς θέσαμε το ζήτημα της στάσης απέναντι στο ευρώ και στην ΕΕ, το οποίο κρίνει τον πατριωτικό χαρακτήρα μιας πολιτικής δύναμης και τη δυνατότητα συνεργασίας μαζί της. Μας διευκρίνισαν ότι κι αυτοί ήταν υπέρ του εθνικού νομίσματος και έχουν ξεκινήσει μια διαδικασία αλλαγής της θέσης τους που πρόβλεπαν να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο. Μετά από όλα αυτά τους επισημάναμε ότι η δυνατότητα συνεργασίας τελικά θα κριθεί στο δρόμο. Κάτι στο οποίο συμφώνησαν κι αυτοί. Όλα αυτά αποτυπώνονται στη κοινή δήλωση, που συντάχθηκε μετά την επίσημη συνάντηση κλιμακίων των δύο σχηματισμών την 21η Ιουλίου.


Δυστυχώς, μετά την απόλυτη συμφωνία όσον αφορά και στο περιεχόμενο της κοινής ανακοίνωσης και ενώ εμείς τη δώσαμε στη δημοσιότητα, όπως είχε συμφωνηθεί, δεν υπήρξε αντίστοιχη κίνηση από την πλευρά τους, με συνέπεια να δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το αν υπήρξε υπαναχώρηση από την πλευρά του ΣΕΕ.

Μετά από επανειλημμένες πιέσεις από την πλευρά μας να δημοσιοποιήσουν και εκείνοι την κοινή ανακοίνωση, διαπιστώσαμε ότι στην ιστοσελίδα τους αντί της κοινής ανακοίνωσης, αναρτήθηκε ένα γενικόλογο Δελτίο Τύπου με αριθμό 59, που αναφέρεται αόριστα σε πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από τον ΣΕΕ για την ένωση όλων των πατριωτικών δυνάμεων.

Επίσης - και πέραν μιας περίεργης δήλωσης του Προέδρου τους για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο - ανήρτησαν κείμενο - πρόσκληση για συμμετοχή σε γιορτές μίσους που διχάζουν τον ελληνικό λαό υποδαυλίζοντας εμφυλιοπολεμικά συμπλέγματα που ο ελληνικός λαός πάσχισε πάνω από 50 χρόνια για να τα ξεπεράσει και τα οποία μόνο το καθεστώς των δωσιλόγων ωφελούν στη προσπάθειά του να κρατά διαιρεμένο τον ελληνικό λαό και να «βασιλεύει».

Αμέσως ξεκαθαρίσαμε ότι η συμμετοχή τους αυτή αναιρεί μια από τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις συνάντησης των δυο μας, αφού τορπιλίζει την πάλη για την ενότητα του λαού πάνω από διαχωρισμούς δεξιάς και αριστεράς. Ζητήσαμε να τοποθετηθούν δημόσια εναντίον των γιορτών μίσους που επαναφέρουν τους διαχωρισμούς του εμφυλίου μέσα στο λαό. Δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό δεν έγινε, παρά τις προφορικές υποσχέσεις τους. Αντίθετα μάλιστα διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν με αριθμό Νο 60, ότι είναι το Ε.Πα.Μ. που επιλέγει «τον δρόμο του διχασμού και της αντιπαράθεσης» με βάση «προσωπικές επιδιώξεις και ξεπερασμένες ιδεολογικές διαχωριστικές αντιλήψεις στο περιθώριο». Κατ’ αυτούς λοιπόν, η ενότητα του λαού επιτυγχάνεται με εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα μίσους κατά των «κομμουνιστοσυμμοριτών» και πλέκοντας το εγκώμιο των δυνάμεων καταστολής του Δένδια.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο κατόπιν των εξελίξεων αυτών διακόπτει άμεσα την οποιαδήποτε επαφή με τον «Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας», ο οποίος πέραν από την ασυνέπεια και αφερεγγυότητά του απέναντί μας, δείχνει να μην έχει το σθένος και τη δύναμη να κόψει τον ομφάλιο λώρο με χώρους που λειτουργούν ως ανεπίσημος βραχίονας του καθεστώτος κατοχής, που ουδεμία σχέση έχει με την ενότητα του λαού, αντίθετα αποδεικνύεται ότι επιδιώκουν τον διχασμό, στηριγμένο σε άρρωστες ιδεοληψίες που προέρχονται από την πιο σκοτεινή περίοδο της πρόσφατης ιστορίας μας και την οποία με κανένα τρόπο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί.

Εμείς σταθεροί και συνεπείς στις απόψεις και την πολιτική μας, δώσαμε κάθε ευκαιρία προκειμένου ο ΣΕΕ να ξεμπερδέψει μια και καλή με όλον αυτόν το συρφετό των χουντοπρακτόρων. Δεν τα κατάφερε και σύρεται από δαύτους, αν δεν είναι και ο ίδιος κατασκεύασμα και προκάλυμμά τους. Εκτός αυτού, αποκαλύπτει και μια πλήρη ανακολουθία με τον τίτλο που υποκριτικά επέλεξαν για τον πολιτικό τους φορέα. Εκτός κι αν με το «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», δεν εννοούν την ενότητα του έθνους, αλλά την ένωση των φασιστο-φιλοχουντικών θυλάκων που, με πρόσχημα την «εθνικοφροσύνη» τους, επέφεραν απανωτά πλήγματα κατά του έθνους. Αλλά έστω κι έτσι ξεκαθαρίζουν τα πράγματα για το ποιος είναι ποιος και τι σκοπιμότητες εξυπηρετεί στο πλευρό του κατοχικού καθεστώτος, σε βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Αθήνα 30 Αυγούστου 2013
Η Πολιτική γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

1 σχόλιο:

Ζῶα τοῦ κερατᾶ είπε...

Να ακούγεται και η άλλη πλευρά:

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΜΕ ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

31/08/2013

Με την ανάληψη της προεδρίας του ΣΕΕ προ τριμήνου έθεσα τρεις άμεσους στόχους, (αναδιοργάνωση, άνοιγμα στην κοινωνία και κατάλληλη στελέχωση), εν όψει των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Το άνοιγμα στην κοινωνία και η προσπάθεια συμπόρευσης με τα εξωκοινωβουλευτικά πατριωτικά κόμματα και κινήματα στοχεύουν στην επίτευξη μιας ενιαίας παρουσίας μας στην πολιτική σκηνή που θα διεκδικεί όχι απλώς την είσοδο στην βουλή, αλλά την δυνατότητα ανατροπής του σημερινού φαύλου πολιτικού συστήματος και την εγκαθίδρυση ενός νέου με ήθος και ύφος ανάλογο της ιστορίας μας, με νέα και άφθαρτα στελέχη, καταξιωμένα και αποδεκτά από την κοινωνία.


Με πρωτοβουλία μας επικοινωνούμε για τον σκοπό αυτό με όλες τις προαναφερθείσες δυνάμεις και κινήματα που αποδέχονται τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος.

Ένας εκ των συνομιλητών μας ήταν και το ΕΠΑΜ το οποίο με σχετική ανακοίνωση δημοσιοποίησε την αρχική συμφωνία διερεύνησης της «βήμα προς βήμα» προσέγγισης των δύο φορέων αποδεχόμενο τις θέσεις του ΣΕΕ πλην αυτής του Εθνικού νομίσματος .

Δυστυχώς η πρωτοβουλία μας δεν εκτιμήθηκε δεόντως από το ΕΠΑΜ, αλλά όπως ομολογεί ο κ. Καζάκης την είδε ως μια ευκαιρία για να «ανοίξει πόρτες σε εξαιρετικά συντηρητικούς ιδεολογικά και περιχαρακωμένους χώρους» όπου αυθαιρέτως κατατάσσει τους ψηφοφόρους μας. Οι αναφορές του αφ' ενός στον ΣΕΕ με απαξιωτικές και υβριστικές εκφράσεις όπως «ακροδεξιά αντιπολίτευση του ΣΕΕ», «χουντοακροδεξιό σκυλολόι», «παιχνίδι των χουντοπρακτόρων μέσα στον ΣΕΕ» και «δώσαμε τη δυνατότητα στον ίδιο τον ΣΕΕ να ξεμπερδέψει με αυτόν τον συρφετό» και αφ' ετέρου στις ηγεσίες των Ενώσεων Αποστράτων, μέλη των οποίων τυγχάνουν πολλοί ψηφοφόροι του κόμματός μας, αποτελούν απαράδεκτη για μας πολιτική τακτική που προκαλεί την βαθειά μας απογοήτευση.

Από τις αναφορές του επικεφαλής του ΕΠΑΜ στο κόμμα μας, είναι προφανές πλέον ότι η δική του προτεραιότητα είναι διαφορετική και προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά μας. Αυτή την ανάρμοστη και ανώριμη προσωπική πολιτική συμπεριφορά του κ. Καζάκη, όχι μόνο δυναμίτισε όλη την προσπάθεια και την πρωτοβουλία μας για δημιουργία κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αλλά δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος της πολιτικής που πρεσβεύουμε. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο δρόμος που επέλεξε ο κ. Καζάκης, αδικώντας και τα μέλη του κόμματός του, είναι ο δρόμος του διχασμού, της αντιπαράθεσης και της αμετροέπειας. Ίσως δυνάμεις πάνω από τη δική του θέληση να του επέβαλαν μια τέτοια αιφνίδια μεταστροφή.

Εμείς πιστοί στις αρχές του κόμματος, ανοιχτοί σε όλους τους Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα και σέβονται την ιστορία της, ανεξάρτητα των πολιτικών προτιμήσεων του παρελθόντος, προσπαθούμε, χωρίς να παρεμβαίνουμε στα εσωτερικά τους, να συνενώσουμε όσα δημοκρατικά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα έχουν σαν μοναδική προτεραιότητα την απελευθέρωση της Πατρίδος και την έξοδο από την σημερινή πολύπλευρη κρίση.

Στον αγώνα για την ανατροπή είναι απαραίτητοι όλοι αλλά με την προϋπόθεση ότι τοποθετούν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και τις ξεπερασμένες ιδεολογικές διαχωριστικές αντιλήψεις στο περιθώριο, κάτι που ο πρόεδρος του ΕΠΑΜ φαίνεται ότι αδυνατεί ακόμη να πραγματοποιήσει.

Κατόπιν της αήθους, αντιδημοκρατικής και αναίτιας επιθέσεως που αδίκως εξαπέλυσε προς το κόμμα μας, την περίοδο μάλιστα που διερευνάται πιθανή συμπόρευση, θα του συνιστούσαμε, χωρίς να εμπλεκόμαστε στα εσωτερικά του ΕΠΑΜ, να ασχοληθεί με τα δικά του προβλήματα.

Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες συμπόρευσης με τις υγιείς δυνάμεις που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στο κοινοβούλιο και αποδέχονται τις θέσεις και τις αρχές μας και είμαστε βέβαιοι ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ θα γίνει επιτέλους για πρώτη φορά πραγματικότητα προς όφελος της Πατρίδος και μόνο.

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.