Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Δημήτρης Κυπριώτης: Η υποκρισία περισεύει σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ!

Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές μετά το 2015!*



 Του Δημήτρη Κυπριώτη**

 Ο Γ.Σταθάκης δεν είναι απλά ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ταυτόχρονα είναι και υπεύθνος του οικονομικού προγράμματος του κόμματος. Ως εκ τούτου οι απόψεις του τόσο για τον τρόπο άσκησης της πολιτικής από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το οικονομικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί να εφαρμοστεί, αλλά και άλλα ειδικότερα θέματα, πχ η ΕΕ και η ΟΝΕ, το νόμισμα, τα μνημόνια κλπ έχουν την αξία τους και φανερώνουν το κλίμα γενικά που επικρατεί στο ΣΥΡΙΖΑ. 

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με ότι αυτή σηματοδότησε ή τα όποια αποτελέσματα είχε. Για όλα αυτά γράφτηκαν και συνεχίζονται να γράφονται διάφορα θέματα, ανάλογα από πια σκοπιά γίνεται η προσέγγιση.

Όμως όπως και να το κάνουμε, αλλά και για να μην μιλάμε επί σεναρίων ότι τάχα ο κ.Τσίπρας κατέφυγε στην πρόταση μομφής μόνο και μόνο για να κατασιγάσει τις αντιδράσεις στο κόμμα του από τις περίεργες δηλώσεις που έκανε στο Τέξας περί υποταγής στο ευρώ και την ΕΕ, όση αλήθεια και αν κρύβει η ενέργειά του., καλό είναι να συνεξετάζονται και άλλες παραμετροι, δηλώσεις κλπ, για να μπορέσει κάποιος να αξιολογήσει τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Για το λόγο αυτό, από τις στήλες αυτές, θα θέλαμε  να σταθούμε μόνο στο φαινομενικό και λογικό γεγονός που λέει  ότι, όταν  ένας πολιτικός αρχηγός και μάλιστα αυτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσφέγει και χρησιμοποιεί  ένα από τα κύρια επιθετικά κοινοβουλευτικά του όπλα, σίγουρα σκοπέυει και στο μεγαλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε  να είχε η ενέργειά του,  όπως είναι αυτό της καταψήφισης της κυβέρνησης, για να ανοίξει αμέσως  ο δρόμος για την προσφυγή στις κάλπες, για  να δώσει  ο λαός τη λύση, όπως άλλωστε  ζήτησε και ο κ. Τσίπρας, έστω και αν το σωστό επιτάσσει τις κυβερνήσεις να τις ρίχνει ο ίδιος ο λαός και όχι οι προτάσεις μομφής.

Να λοιπόν που λίγες ημέρες μετά, η υποκρισία κάνει και πάλι την εμφάνισή της στο κόμμα αυτό και μάλιστα από προβελημένο στέλεχος όπως είναι ο κ. Σταθάκης, που συνεχίζει μία λογική συσκότησης κινήσεων, παραπλάνησης ενεργειών, υποκριτικότητας λόγων, όπως ακριβώς γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, με μοναδικό σκοπό το "μάζεμα  ψήφων", έστω και αν αυτή η λογική θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κάπως τότε που το κόμμα βρισκόταν από πλευράς ποσοστών μεταξύ "φθοράς και αφθαρσίας"

Και για να μην γράφονται πράγματα απλά και μόνο με αντιπολιτευτική διάθεση, όπως κακόπιστα θα μας χρέωνε κάποιος, πως μπορεί να δικαιολογηθεί διαφορετικά εκτός από υποκρισία, η θέση που εξέφρασε ο υπόψη βουλευτής στη διάρκεια γεύματος,  με συνδαιτημόνες  συναδέλφους του, τους κ.κ Σταικούρα (ΝΔ) και Σαχινίδη(ΠΑΣΟΚ), όταν διατύπωσε την άποψή  λέγοντας: "καλύτερα οι εθνικές εκλογές να γίνουν μετά το 2015"!,  όταν πριν από λίγες ημέρες σύσωμο το κόμμα του αλλά και αυτός προσωπικά, έδιναν μάχη για να πέσει η κυβέρνηση ; (εφ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ 17-11-2013)

Βέβαια στη φάση που διερχόμαστε πολλοί φίλοι ή απλά ψηφοφόροι από ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ, (αποφεύγω προσεκτικά να αναφέρομαι σε στελέχη εν αναμονή οφιτσίων γιατί αυτοί στην κυριολεξία δεν βλέπουν τίποτα άλλο μπροστά τους), ίσως να μην αντιλαμβάνονται το τι ακριβώς σημαίνουν αυτές οι διαφοροποιήσεις, επειδή υποφέρουν από την ανάλγητη και βάρβαρη κυβερνητική τροικανή πολιτική.

Για το λόγο αυτό, απλά θα συνιστούσαμε σε όλους τους παραπάνω,  να κρατάνε  μικρό καλάθι προσδοκιών, αφού οι καιροί  " ου μενετοί" !

  * Νέες δηλώσεις Σταθάκη.
Φαίνεται ότι ο κ. Σταθάκης αλλάζει θέσεις και γνώμες περισσοτερες φορές από ότι αλλάζει τα πουκάμισά του. Ιδού οι νέες εκτιμήσεις του περί του χρόνου των εκλογών σε σχέση με όσα δήλωσε....προχθές!! 
Βέβαια τώρα είναι εμπλουτισμενες και με τις νέες θεωρίες περί της αναγκαιότητας παραμονής στην ΟΝΕ, στο Ευρώ στην ΕΕ, στις πολιτικές της κλπ. Και έπειτα από το ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει το θράσος να δηλώνουν ότι, οι αναφορές του προέδρους τους στο Τέξας περί ευρώ και ΕΕ παρερμηνεύθηκαν σκοπίμως από τους ...εχθρούς.
Να λοιπόν γιατί  ακόμα και ο Σαμαράς τον έστειλε ..αδιαβαστο. 
Ιδού τώρα  τα νέα μαργαριτάρια- δηλώσεις του κ. Σταθάκη, έτσι για να τα εμπεδώσουν καλά οι υποστηριχτές τους.   

''Την πρόβλεψη ότι στην Ελλάδα θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές εντός του 2014, μετά τη λήξη της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, με συνέντευξή του στην“Ημερησία του Σαββάτου”.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Σταθάκη, είναι αβέβαιη η διενέργεια εκλογών για το διάστημα που διαρκεί η Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε., ενώ διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι ευρωεκλογές του 2014, καθώς και η αναμέτρηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση την άνοιξη θα έχουν έντονη πολιτική χροιά.''
 ''Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ είναι σαφέστατη( Τι μου λες και δεν το είχαμε πάρει είδηση τόσο καιρό!και είναι η πρόγραμματική θέση του κόμματος περί παραμονής της χώρας στο ευρώ. Θεωρούμε ότι μια ενδεχόμενη έξοδος από την ευρωζώνη θα είχε εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους δανειστές μας. Η ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να βγει η ελληνική οικονομία από το σημερινό αδιέξοδο'',  επισημαίνει μεταξύ άλλων με τη συνέντευξή του στην
 “Ημερησία του Σαββάτου” ο Γιώργος Σταθάκης.


Σημ: Είναι τόσο ψεύτης, που ξεπερναέι κάθε όριο. Αν και γνωρίζει ότι μνημόνια και ευρώ είναι ένα και το αυτό, αν και ξέρει ότι από 1-11-14 η χώρα θα βρίσκεται υπό ενισχυμένη επιτροπεία επειδή  έχει υπογράψει τον Κανονισμό 473 της ΕΕ, λέει αυτά τα τερατώδη και ασυμβίβαστα. Είναι ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ πλέον και θα γίνουν σε λίγο εντελώς ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΙ και εχθρικοί απέναντι σε αυτόν τον τυρανισμένο και υποφέροντα Λαό!  

** Ο Δ. Κυπριώτης είναι
Μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.