Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Το παιχνίδι τελειώνει

του Γιάννη Μακριδάκη

Ο φόρος ακινήτων και το νέο φορολογικό που ποινικοποιεί τη φτώχεια και την ανέχεια, δημεύουν την ιδιωτική περιουσία στην Ελλάδα. Μέχρι του χρόνου τέτοια μέρα θα υπάρχουν οι μισοί εδώ μέσα. Εξάλλου στην Τυνησία, στον Νίγηρα, στην Ρουμανία, στην Ταϋλάνδη, στο Περού, σε όλες υπόλοιπες τις χώρες που διαβιούν κι αυτές ως υπόδουλοι στο ΔΝΤ και στις πολυεθνικές, οι άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια του διαδικτύου.

Οι ακροδεξιοί ξεπουλήσανε την Ελλάδα κι εμάς μαζί. Τώρα μας βάζουν την ταφόπλακα με τα τελειωτικά νομοθετήματα.

Αν η Αριστερά ήταν πραγματική και όχι επενδυτική, η κατάσταση θα ήταν πολύ αλλιώς.
Θα είχε καταφέρει να εμπνεύσει τον κόσμο και θα είχαμε αλλάξει πορεία, θα είχαμε τελειώσει με αυτό το χρόνιο δράμα. Η μόνη λύση πια είναι μονομερείς κινήσεις διαγραφής χρεών, μνημονίων και αλλαγή νομίσματος, αλλαγή πορείας, μοναχική διαδρομή μακριά από την Ευρώπη των καπιταλιστικών φόνων και της απομύζησης.

Δυστυχώς όμως η Αριστερά στην Ελλάδα έχει καπελωθεί από πολιτικούς τσαρλατάνους, που μαζευτήκαν όλοι μαζί στον Σύριζα, ιδιοτελείς επενδυτές κάθε είδους. Από πολυεθνικά...
δολοφονικά φαντς μέχρι επένδυση στη φτώχεια και τη δυστυχία του καθενός για να κρατούν αυτοί το έδρανο και να χουν μισθό βουλευτή, να περνά ο καιρός με άλλα λόγια και να φαίνεται πως δε φταίνε για την κατάντια αφού κυβερνά άλλος.

Αυτή είναι η κατάντια της Αριστεράς. Μαζί με όλες τις Αξίες κατάφερε ο καπιταλισμός να την ξεφτιλίσει κι αυτή μέσω των ατόμων που εκπαίδευσε για να κάνουν τη βρομοδουλειά ηθελημένα ή εν αγνοία τους, λόγω βλακείας.

Η Αριστερά ως Αξία ήταν άξια υπό προϋποθέσεις να επαναφέρει όλες τις Αξίες στο ύψος τους, ήταν το αντίπαλο δέος και το άλωσαν με δούρειο ίππο τους αριστερούς τους εκπαιδευμένους συστημικά, τους μεταλλαγμένους από ανθρώπους σε καπιταλιστικά άτομα, τους αριστερούς του φιλοτομαρισμού και του ιδίου οφέλους.

Τώρα, όπως την κατάντησαν όλοι αυτοί που την εκφράζουν κιόλας ακόμη δήθεν, αποτελεί μοναχά μια προοπτική πολύ βραχύβιας κυβέρνησης που θα παίζει ρόλο συγκεκριμένο. Θα αποκαθηλώσει τελείως την όποια Αξία έχει απομείνει ως τότε στην έννοια Αριστερά, θα την εξευτελίσει και με πράξεις διακυβέρνησης κι έτσι θα φέρει ως μόνη λύση πια τον πιο σκληρό φασισμό που θα την ακολουθήσει.

Οι πραγματικοί αριστεροί που πνίγονται ακόμα εκεί μέσα, ελπίζω πως σύντομα πολύ θα καταλάβουν αυτό που πρώτα νιώθουν και θα το κάνουν το βήμα αριστερά, να σώσουμε ό,τι προλαβαίνουμε και να δώσουμε δύναμη στο νέο που έχει ήδη γεννηθεί και μεγαλώνει ακάθεκτο διότι έτσι είναι η φύση και ο άνθρωπος. Τους έχει γραμμένους κανονικά τους καπιταλιστές και τα σχέδιά τους, τις επενδύσεις τους για το μέλλον. Όπως λέει και δεξιός Σελίν, όποιο κάνει σχέδια για το μέλλον είναι σαν να βγάζει λόγο στα σκουλήκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.