Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τέλος εποχής για τον ΣΥΡΙΖΑ, πριν την εποχή του.

του Σ. Κατσούλη

Ότι και να πει κανείς θα είναι λίγο, μπροστά στην απόλυτη ξεφτίλα που επέδειξε και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Να πει ότι οι μάσκες έπεσαν; Μα εδώ πρόκειται για ολόκληρο καρναβάλι! Να πει ότι έκανε την κωλοτούμπα του πριν καν βγεί κυβέρνηση; Μα εδώ μιλάμε για ένα σάλτο μορτάλε άνευ προηγουμένου! Το πρωί της Τρίτης 21 Ιανουαρίου, ο Γιώργος Σταθάκης, ανακοίνωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Κόκκινο", ότι "η ευτυχία περνά από το ευρώ", και ότι μόνο το 5% του χρέους, είναι επαχθές. Μάλιστα, είπε ότι το υπόλοιπο, δηλαδή το 95%, θα πρέπει να αποπληρωθεί.

Άσχετα με το γεγονός ότι ο κ. Σταθάκης δεν μας εξήγησε ποιο ακριβώς είναι αυτό το 5%, και γιατί είναι απεχθές και γιατί η τόση αγάπη του στο Ευρώ, ας δούμε μερικά στοιχεία για το χρέος.: Το δημόσιο χρέος, χωρίς να υπολογίσει κανείς και όλα αυτά που χρωστά το κράτος με την εμπλοκή του στις τράπεζες και τα υπόλοιπα κόλπα, εκτιμάται ότι έκλεισε στα 320 και κάτι δις. Εάν προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα χρέη για τα οποία τελικός οφειλέτης είναι το κράτος, αυτό φτάνει στα 700+ δις. Επίσης, το χρέος συνεχώς αυξάνεται, γιατί υπάρχουν και άλλα χρέη και ελλείμματα που θα εμφανιστούν μέσα στο 2014, όπως τα ληξιπρόθεσμα ομόλογα του δημοσίου που είναι γύρω στα 40 δις και το έλλειμμα που επιβαρύνεται από τα 19 και κάτι δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ανέρχεται συνολικά στα 23 δις. Και όλα αυτά, μέσα σε ένα πλήρως αδιαφανές περιβάλλον, όπου το να ψάξει κανείς να βρει ακριβώς τι χρωστά το κράτος είναι εξαιρετικά δύσκολο αν όχι σχεδόν αδύνατον χωρίς έναν εξονυχιστικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων ατόμων, είτε φυσικών, είτε νομικών - κάτι που δεν έχει γίνει βέβαια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του αντιπροσώπου του βέβαια, δεν βλέπει την ανάγκη για κάτι τέτοιο, γιατί όπως μας είπε, ξέρει ήδη τι πρέπει να γίνει.


Αλλά τι σημαίνει ένα χρέος το οποίο έχει τέτοιο μέγεθος; Σημαίνει ότι ακόμα και να ξεπουλήσουμε κάθε βράχο, νησί, βουνό, ρυάκι, ποταμός ή παραλία, κάθε σπίτι, χωράφι, εταιρία ή ιδιοκτησία, ιδιωτική η δημόσια και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην επικράτεια της Ελλάδας, και πάλι δεν ξεπληρώνεται το χρέος. Ή, και πιο σημαντικά, ακόμα και στην περίπτωση που θα πληρωθεί, πολύ απλά δεν θα υπάρχει πλέον η ίδια μας η Πατρίδα, γιατί θα την έχουμε ξεπουλήσει! Και φυσικά, ο κ. Σταθάκης δεν βλέπει ούτε κατά διάνοια κάτι το προβληματικό σε κάτι τέτοιο. Ούτε βέβαια θα παραδεχτεί ότι η καταστροφή, η γενοκτονία και η εξαφάνιση της Πατρίδας μας από τον χάρτη, που η αποπληρωμή αυτού του χρέους θα φέρει, το κάνει εξ ορισμού απεχθές, επαχθές, παράνομο, ανήθικο, τοκογλυφικό, και εγκληματικό στο σύνολό του!  Παρ όλα αυτά και αγνοώντας το διεθνές δίκαιο και κάθε άλλο δίκαιο, αλλά ακόμα και την κοινή λογική, ο κ. Σταθάκης λέει ότι τα χρωστάμε νόμιμα αυτά.  Χωρίς εξηγήσεις βέβαια.  Και για να το πληρώσουμε αυτό, εμμέσως πλην σαφώς, θα πρέπει να ξεπουλήσουμε το σύνολο της χώρας.

Και τώρα αναρωτηθείτε, τι ακριβώς θα ανατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, και πως ακριβώς θα ξεπληρώσει όλο αυτό το χρέος που θεωρεί νόμιμο και καθ όλα ηθικό; Τι θα αναγκαστεί να κάνει για να τιμήσει την υπόσχεση που κάνει πλέον συνεχώς και δημοσίως στους καταστροφείς της χώρας μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης; Εάν νομίζουμε, ότι θα το κάνει με ομαλούς τρόπους διακυβέρνησης, τότε πλανάσθε πλάνην οικτράν. Δύο και μόνον,  είναι τα τινά που θα προκύψουν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:
Πρώτον, ή κάνει την αυτονόητη κίνηση και αναλαμβάνει εχθρική στάση ενάντια στην Ευρώπη των Τραπεζών και των τοκογλύφων μέσω μονομερών πράξεων (γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος).
'Η, δεύτερον, συμβιβάζεται, και συνεχίζει το θανατηφόρο έργο των υποτελών δωσιλόγων που κυβερνούν σήμερα - λόγω αναγκαιότητας όπως προφανώς θα ισχυριστεί .

Εσείς - σοβαρά τώρα - τι νομίζετε ότι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό που έχει ήδη προαναγγείλει τόσες φορές ήδη; Ή θα πράξει ενάντια στην τάξη στην οποία ανήκουν τα στελέχη του, που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση μ' εμάς,  με τους κανονικούς και απλούς εργαζόμενους πολίτες που ζουν στην Πατρίδα μας;  Το αδιέξοδο που έχει μπροστά του, δεν οδηγεί πουθενά αλλού εκτός από τον συμβιβασμό με το κατεστημένο που εμφανώς ήδη υπηρετεί, ή την περίπτωση να αφήσει τον Λαό επιτέλους να κάνει την κίνησή του. Ο Λαός όμως, δεν παίζει παιχνίδια πλέον. Ακόμα και αν του δώσει την εξουσία ή κάποιο προβάδισμα κάποτε, δεν πρόκειται να του δώσει ούτε λευκή επιταγή, ούτε και πρόκειται να περιμένει υπομονετικά την λύση όπως έκανε μέχρι τώρα. Ο Λαός θα του δώσει δύο με τρεις μήνες, γνωρίζοντας ότι ήδη πήρε μεγάλο ρίσκο και μετά τέρμα. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη τελειώσει. Πριν καν το καταλάβει, θα παραδώσει - θέλει δεν θέλει, και πολύ σύντομα μάλιστα, την ακόμη πιο σύντομη θητεία του.

Αγαπητοί συμπολίτες, δεν έχει νόημα πλέον, να προχωρήσει κανείς σε παραπάνω επιχειρήματα. Δεν έχει νόημα, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρουσιάσει πλέον για πολλοστή φορά, το πραγματικό πρόσωπό του, και είναι προφανές, τι θα πράξει. Η αναντιστοιχία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτών της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού, έχει γίνει πλέον ένα τεράστιο αγεφύρωτο χάσμα, κλωνοποιώντας τον εαυτό του με τα προδοτικά κόμματα που μας έφεραν ως εδώ. Τέτοια κόμματα όμως, όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, της λεγόμενης κρίσης, ΔΕΝ στέκονται για πολύ. Το ερώτημα που πρέπει να έχει ο κάθε έλλογος πολίτης για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σχέση με τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, αλλά είναι: Πως είναι δυνατόν να εμπιστεύεται κανείς μετά απ όλα αυτά, έστω και λίγο, τον ΣΥΡΙΖΑ;

Όποιος ακόμα προσποιείται στον εαυτό του ότι δεν κατάλαβε, θα μπορούσαμε να πούμε "κακό του κεφαλιού του" ή "δικαίωμά του". Αλλά δυστυχώς δεν φτάνει να πει κανείς μόνο αυτό. Εδώ δεν έχουμε την τυπική πολιτική αντιπαράθεση που υπάρχει σε καιρό ειρήνης. Η υποστήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προσωπική υπόθεση πλέον ή τουλάχιστον όχι με την κλασσική έννοια. Η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα λεγόμενα των ίδιων, ισούται με την στήριξη προς τους τοκογλύφους, καταστροφείς, ακρωτηριαστές και βιαστές της Πατρίδας και του Λαού μας. Η στήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με βάση πάντα τα λεγόμενά του, είναι πλέον εξ ορισμού και εκ των ίδιων των λεγομένων τους, κίνηση ενάντια στον Λαό.  Δεν έχει νόημα να αναζητά πλέον κανείς την όποια αριστερά πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Δεν έχει νόημα να ψάχνει κανείς τον προοδευτισμό, την σοσιαλδημοκρατία ή οτιδήποτε σχετικό εκεί, εκτός και αν ψάχνει την "πρόοδο" των τοκογλύφων που αυτήν την στιγμή τρώνε από το αιματοβαμμένο σώμα της Ελλάδας και τον "σοσιαληστρισμό" των υπευθύνων που μας έφεραν ως εδώ.

Ο σκοπός του Λαού δεν είναι να ψάξει να βρεί τον επόμενο αντιπρόσωπό του. Ο σκοπός πρέπει πλέον να είναι ο αγώνας για να αποτρέψουμε, εμείς οι απλοί πολίτες, τον αφανισμό της Πατρίδας μας. Μπορούμε να τον αρχίσουμε αποφασιστικά τώρα, χωρίς να καταπιούμε και το πικρό χάπι που μας ετοιμάζει το σύστημα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε τώρα, να τους αγνοήσουμε όλους αυτούς, και να κάνουμε την δικιά μας αναίμακτη επανάσταση, μέσω της μαζικής πολιτικής ανυπακοής και γενικής πολιτικής απεργίας. Μπορούμε, εάν ενωθούμε, αγαπημένοι και οργανωμένοι μαζικά, και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που κερδίζεται και η Ανεξαρτησία και η Δημοκρατία.

1 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.