Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τι λέτε, ορέ παλικάρια!!

του Κώστα Γιαννιώτη

Έβγαλαν τα «όπλα» και άρχισαν τα πρώτα τροχιοδεικτικά πυρά. Δοκιμάζουν τη νοημοσύνη μας και τα αντανακλαστικά της κοινωνίας.
Κύρια επιδίωξή τους, το επάγγελμα που ασκούν δεκαετίες τώρα στον τόπο αυτό. Την ποδηγέτηση της κοινωνίας και την υφαρπαγή της εμπιστοσύνης της.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν και τα αποτελέσματά τους διαμορφώνονται ανάλογα με τους «παραγγελιοδότες», αλλά και τους σκοπούς που θέλουν να εξυπηρετήσουν.

Ας δούμε πόσο ύπουλα δουλεύουν και πού στοχεύουν.

Μια τελευταία δημοσκόπηση, γνωστής και μεγάλης εταιρίας - που ειδικεύεται στη ……..
«μαγειρική» - διαπιστώνει ότι το ποσοστό των πολιτών που δεν εμπιστεύεται την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ φτάνει στο 41 % .(Φανταστείτε πόσο είναι το πραγματικό ποσοστό, όταν ...
αναγκάζονται να δώσουν στη δημοσιότητα ένα τέτοιο μέγεθος. Προσθέστε κι αυτό που τους τρομάζει – και το αποσιωπούν – και θα δείτε το πραγματικό ποσοστό.)

Μιας όμως κι εμείς τυχαίνει να είμαστε μεγαλόψυχοι, θα δεχτούμε το ποσοστό τους σαν πραγματικό. Τους χαρίζουμε το υπόλοιπο. Αυτό που κρύβουν.
Θα σταθούμε όμως στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται, ακόμα κι αυτό το ποσοστό που ανακοινώνουν, γιατί εδώ αρχίζει η αγωνία τους.

Σαν κουτοπόνηροι πολιτικάντηδες, οι δημοσιολογούντες  κονδυλοφόροι των διαφόρων εφημερίδων, ραδιοφώνων και καναλιών, παρατηρώντας την καθημερινά αυξανόμενη τάση της κοινωνίας να αποτινάξει από πάνω της την κατάρα του ΕΥΡΩ, προσπαθούν να δέσουν τα αποτελέσματα των δικών τους δημοσκοπικών ευρημάτων με δήθεν αναλύσεις, που στην ουσία προτρέπουν τους ψηφοφόρους να στραφούν προς τη «λύση» που τους προσφέρουν στο πιάτο.
Φοβούνται ότι η ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας και οι αγωνιώδεις αναζητήσεις της  για διέξοδο από την καταστροφή, θα την οδηγήσει μέχρι την αποδοχή των θέσεων που προτείνει εδώ και δυο χρόνια τώρα το ΕΠΑΜ.

Με αφορμή την εκπομπή γνωστού δημοσιογράφου, που σκίζει τα ιμάτιά του για τη δημοκρατικότητά του και τις ….. αντιμνημονιακές πεποιθήσεις του, σε ραδιόφωνο με πολύ μεγάλη ακροαματικότητα, διαπιστώνουμε πόσο πονηρά διαχειρίζονται το θέμα !

Ο κύριος αυτός αφού πρώτα ανέγνωσε τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, άρχισε να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για τις αιτίες που δίνουν τέτοια δημοσκοπικά αποτελέσματα.

Πρώτα έριξε τις αιτίες στην πολιτική των μνημονίων, η οποία …… «ωθεί τον κόσμο στην επιλογή της εξόδου από το ΕΥΡΩ». Προσέξατε τη λέξη …  «ωθεί» ;

Συνειρμικά αυτό, οδηγεί τον ακροατή στο συμπέρασμα ότι ….. οι πολίτες, ωθούνται προς «λάθος» κατεύθυνση, προς τον «κακό» δρόμο( ! ) χωρίς να είναι συνειδητή επιλογή τους(!) Τους «απαλλάσσει» από τις ευθύνες. ( Είναι βλέπετε πολύ …. large τύπος στη συγχώρηση των λαθών της κοινωνίας).
 Δηλαδή, κατά τον «καλό δημοσιογράφο» ……….δεν είναι επιλογή των πολιτών η έξοδος από το ΕΥΡΩ ( sic ! ). Οι ……. εφαρμοζόμενες όμως πολιτικές τούς ….. «ωθούν» σ` αυτήν την επιλογή. Αν αλλάξουν αυτές οι πολιτικές ο λαός θα σωθεί (!), θα ησυχάσει (!)

Μα, θα μου πει κάποιος, γιατί τον καταδικάζεις; Εσύ συμφωνείς με τις μνημονιακές πολιτικές;
Και βέβαια δε συμφωνώ ! Είναι όχι κακές αλλά ολέθριες για το λαό μας, οι πολιτικές των μνημονίων.
Όμως για σταθείτε λίγο.
Έχετε παρακολουθήσει ποτέ τι είδους αντιπερισπασμό χρησιμοποιεί το μικρό αιλουροειδές γατόπαρδος - ή cheetah - όταν διαπιστώσει ότι κινδυνεύουν τα μικρά του από κάποιο λιοντάρι; Τότε γίνεται το ίδιο, δόλωμα για να αποπροσανατολίσει και να απομακρύνει τον επιδρομέα από τον κύριο στόχο, που είναι τα παιδιά του.

Έτσι και ο ……… «φίλος δημοσιογράφος».  Στοχεύει στις μνημονιακές πολιτικές για να μας απομακρύνει από την κύρια αιτία που παράγει – ούτως ή άλλως – αυτές τις πολιτικές των μνημονίων. Την πηγή των πολιτικών της εξαθλίωσης των λαών, που δεν είναι άλλη από τη σημερινή Ε.Ε. και τη φενάκη του, το ΕΥΡΩ. Αυτή την αφήνει στο απυρόβλητο. Την καλύπτει στη σιωπή !

Πάμε παρακάτω.
Απευθυνόμενος προς το Σαμαρά και το επικοινωνιακό του επιτελείο, τους ….. «μάλωσε» για τα επικοινωνιακά λάθη που κάνουν, πολώνοντας την αντιπαράθεσή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πιστεύετε ότι είναι σωστή η επικοινωνιακή σας πολιτική, εκεί στο Μαξίμου, κύριοι ; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με το να πολώνετε τη σύγκρουσή σας με το ΣΥΡΙΖΑ και φωνάζοντας ότι ο Τσίπρας θα βγάλει τη χώρα από το ΕΥΡΩ ( ! ) σπρώχνετε αυτό το αγανακτισμένο 41 % προς τον ΣΥΡΙΖΑ !»

Τι λέει, ορέ το παλικάρι ! Ώστε έτσι ε !
Πάει να μας περάσει -  έτσι από το πλάι - ότι αυτοί που εχθρεύονται την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ των τραπεζοτοκογλύφων, θα βρουν καταφύγιο κι απαντοχή στο ΣΥΡΙΖΑ !!! Και δεν το λέει καθαρά ! Δεν το παρουσιάζει σαν πρόταση ! Δε φωνάζει ….. «όσοι θέλετε να σωθείτε τρέξτε στο ΣΥΡΙΖΑ !». Όοοοχι ! Σου λέει ότι, ούτως ή άλλως, εκεί θα προσφύγουν όσοι θέλουν σωτηρία ! Γιατί όσοι υποφέρουν από τις πολιτικές των μνημονίων …… ωθούνται (νάτη πάλι η μαγική λεξούλα) στην αντιπαράθεση με το ΕΥΡΩ και άρα …….. προς το ΣΥΡΙΖΑ !!!!! Να τώρα πώς έδεσε η σούπα !
Το παρουσιάζει σαν δεδομένο. Σαν αποτέλεσμα λογικών συνειρμών και διεργασιών ! Είναι ο πονηρούλης που με την τέχνη των σοφιστών (και τη σύγκριση ανομοιογενών συλλογισμών) βγάζει τα πιο ταχυδακτυλουργικά συμπεράσματα. (Θυμάστε το παράδειγμα : Το μπουζούκι είναι όργανο, αλλά και ο αστυφύλαξ είναι όργανο. Άρα ο αστυφύλαξ είναι μπουζούκι !!!!).
Σου αφήνει λοιπό το καταστάλαγμα που σου περνά ύπουλα και υποσυνείδητα : Είσαι αγριεμένος με το ΕΥΡΩ και θέλεις να φύγεις απ` αυτό ; Ε, τότε, εδώ είναι ο Τσίπρας και το «λαμπρό» του επιτελείο!!!!


Εκεί είναι που θες να του ρίξεις φτύσιμο, αλλά δεν τον βρίσκεις μέσα στο κουτί που είναι ταμπουρωμένος. Εκεί είναι που θες να του φωνάξεις:

Ρε κουμπάρε, από πού και ως πού ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εκπροσωπήσει τον κόσμο που έχει σιχαθεί την ευρωζώνη, την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ ;
Είναι δυνατόν να μας πλασάρεις τον κ. Αλέξη σαν αντιευρωπαϊστή και αντιευρωζωνικό, όταν γνωρίζεις ότι έχει χάσει κιλά από τα τρεξίματα προσκυνήματος των αρχόντων τοκογλύφων ; (βλ. Βερολίνο, Ινστ. Brookings, Πανεπιστ.  Ώστιν του Τέξας κ.ά).
Δεν είναι αυτός που θεωρεί εθνικό του νόμισμα το ΕΥΡΩ ;
Δεν είναι αυτός που θεωρεί καταστροφή για την Ελλάδα την επάνοδό μας σε Εθνικό νόμισμα ;
Δεν είναι αυτός που θα συγκρουστεί με τους γύπες και τα κοράκια, αλλά …… με τους δικούς τους όρους (μέσα στην Ε.Ε. και μέσα στο ΕΥΡΩ) και με την προσοχή του στραμμένη στο να μην πάθει κακό η Ευρώπη του ;
Δεν είναι αυτός που μετονόμασε σε ανθρωπιστική κρίση τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και τη μεθοδευμένη γενοκτονία του λαού μας, η οποία  βρίσκεται σε εξέλιξη; «Ανθρωπιστική κρίση» λες και μας έπληξε καμιά επιδημία ή κανένας τυφώνας ;  Που με οδηγεί να πιστέψω ότι όπου να` ναι θα καλέσει τη UNICEF και τον Ερυθρό Σταυρό για βοήθεια;

Ένα πράγμα είναι σίγουρο!
Ότι κάθε μέρα που θα περνάει και επειδή οι εξελίξεις, από δω και μπρος, θα είναι ραγδαίες, θα γίνουν πράματα και θάματα ! Σε λίγο θα βγάλουν το βαρύ πυροβολικό της εξαπάτησης, τουεκφοβισμού, της παραπλάνησης, της φημολογίας, της παραφιλολογίας, της λασπολογίας και της παραπληροφόρησης. Αν ξέχασα κάτι συγχωρήστε με.
Να θυμάστε μόνο ποιος θα είναι ο στόχος τους. Στόχος των επιθέσεών τους θα είναι η ψυχή του λαού. Στόχος τους θα είστε εσείς και, κατά συνέπεια, το ΕΠΑΜ !
Αυτό τους πονάει ! Αυτό τους καίει ! Εκεί θα ρίξουν όλα τα φανερά και αφανή τους όπλα.
Κι αυτό γιατί την εναλλακτική τους …… « συριζική» διακυβέρνηση την έχουν, ήδη, έτοιμη και θέλουν με κάθε τρόπο να την επιβάλουν. Αν δεν τους προκύψει είναι ικανοί να σας καλέσουν για κουμπάρους στο γάμο συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. (Κρατήστε το αυτό το τελευταίο).

Στόχος δικός μας είναι η ανατροπή τους. Ή τους ανατρέπουμε ή ο τόπος μας μπαίνει σε καιρούς σκοτεινούς και «δίσεκτους».
Τα αυτιά σας ανοιχτά και τα μάτια σας δεκατέσσερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.