Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Προπαγανδίζουν τον ξεριζωμό σου!

του Κώστα Γιαννιώτη

Όταν πριν από τρία χρόνια φωνάζαμε για τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας και αυτή καθαυτή η ύπαρξή της σαν κρατικής και εθνικής οντότητας, αντιμετωπιστήκαμε σαν συνωμοσιολόγοι, κινδυνολόγοι, ακόμα και γραφικοί.

Από τότε μέχρι σήμερα, πολύ νερό έτρεξε στο αυλάκι των εξελίξεων, που μας δικαίωναν βήμα προς βήμα.

Σε όλο αυτό το διάστημα χρειάστηκε να δώσουμε τιτάνιο αγώνα για να γίνει κατανοητό και σαφές ότι – ενυπόγραφα – παραδόθηκε, αμαχητί, η κυριαρχία της χώρας μας σε ξένες δυνάμεις.


Τα κυκλώματα παραπληροφόρησης, ενώ μας παρακολουθούσαν κατά πόδας, μας τύλιγαν στο κουκούλι της σιωπής και της ανυπαρξίας, χωρίς όμως να αγνοούν τα όσα εξηγούσαμε στο λαό. Έπαιζαν το παιγνίδι της προπαγάνδας, «απαντώντας» στα επιχειρήματά μας, με το δικό τους παραπλανητικό τρόπο, αλλά χωρίς να αναφέρουν ούτε για μια στιγμή το όνομα του ΕΠΑΜ ή του Δημ. Καζάκη, γιατί και τα δυο ήταν απαγορευμένα, δια ροπάλου. Μέχρι που - εκ των πραγμάτων – άρχισε να γίνεται αντιληπτό ότι άλλοι ήταν γραφικοί και κινδυνολόγοι και έπαιζαν παιγνίδια θανάτου πίσω από τις πλάτες του λαού.

Η σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχονταν η ζωή του κάθε πολίτη ήταν και το … ατού της...
μαύρης κυβερνητικής προπαγάνδας και των ΜΜΕ.

Μην μπορώντας ο πολίτης να πιστέψει τη σκληρότητα της πραγματικότητας που βίωνε καθημερινά, θέλοντας και ο ίδιος να πιστέψει ότι δεν μπορεί κάτι τόσο τερατώδες να είναι μόνιμο, γινόταν εύκολο των λεγομένων από το καθεστώς και τους πρακτορεύοντες ενημερωτές, ότι …… η «κρίση» είναι συγκυριακή(!) και τα μέτρα …..«πρόσκαιρα» αλλά «αναγκαία» για να βγούμε σύντομα από αυτήν την …… «κρίση», απ` αυτό το σκοτεινό τούνελ.

Πριν ακόμα συνέλθει από το ένα χτύπημα, ο πολίτης, δεχόταν το επόμενο που ήταν πιο σκληρό από το προηγούμενο. Κάθε φορά όλοι έβρισκαν και μια δικαιολογία.

Γνώριζαν ότι η κοινωνία είχε κάνει την ελπίδα θεό της και «άκουγε» με λαχτάρα αυτά που ….. ήθελε να ακούσει ! Της έλεγαν λοιπόν ότι ….. «σκληρά μεν τα μέτρα, αλλά αναγκαία» και οι πολίτες άκουγαν ….. «μπόρα (αναγκαία) είναι και θα περάσει» !Οι δεύτεροι ,μάλιστα, από φόβο να δουν την πραγματικότητα που ζούσαν, γίνονταν – άθελά τους – ακόμα και προπαγανδιστές της απάτης των «κυβερνώντων», στην προσπάθειά τους να πείσουν περισσότερο τους εαυτούς τους και λιγότερο τους άλλους, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν έστω και μια αναλαμπή ελπίδας για τη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους.

Μέσα σ` αυτό το περίεργο κλίμα και στο διάβα των τριάμισι χρόνων που κύλησαν, μέσα σε μια πρωτοφανή φρίκη κοινωνικού ανασκολοπισμού, οι φτωχοί εξαθλιώθηκαν και οι …..‘’μικροκατέχοντες’’ έφτασαν στη φτώχια.

Αργά και βασανιστικά, η κοινωνία άρχισε να ….. αναδεύεται και να ψάχνει, μέσα στο σκοτάδι, τη διέξοδο. Τα ερωτηματικά, η αμφιβολία, η αμφισβήτηση και η αγωνία για το αύριο μεγάλωνε. Το ΕΠΑΜ δικαιωνόταν σε κάθε του θέση. Το ακροατήριό του πλήθαινε καθημερινά. Η εμπιστοσύνη του κόσμου στα προτάγματά του, τις αναλύσεις του και τις προτάσεις του αύξανε καθημερινά, με γεωμετρική πρόοδο.

Αυτά βλέποντας το καθεστώς και αντιλαμβανόμενο την ανταπόκριση της κοινωνίας  στις προτάσεις του ΕΠΑΜ, ενέτεινε τις προσπάθειες φίμωσης και σιώπησης της φωνής του Μετώπου. Έχοντας επίγνωση, όμως, ότι η δυναμική που αποκτούσε πλέον η φωνή του ΕΠΑΜ ήταν δύσκολο να τιθασευτεί, πρόσθεσαν νέα όπλα στη μάχη εναντίον του επικίνδυνου φαινομένου που λεγόταν Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.

Αντιλαμβανόμενοι οι κρατούντες ότι με τη σιωπή και τα ξόρκια δεν μπορούσαν να φρενάρουν τον καθημερινά αυξανόμενο αριθμό αυτών που αμφισβητούσαν το σύνολο του σάπιου πολιτικού συστήματος και μαζί του την Ε.Ε. την Ευρωζώνη και το ΕΥΡΩ, άρχισαν να ρίχνουν στην «πολιτική αγορά» ……. φαλκιδευμένα «πολιτικά γενόσημα». Κάποιους που μιλούν μεν για εθνικό νόμισμα αλλά που δεν ξέρουν όχι μόνο τι σημαίνει, όχι μόνο ποιες είναι οι προϋποθέσεις εφαρμογής του, αλλά που δεν είναι ούτε καν σε θέση να υπερασπιστούν την πρότασή τους (βλ. Σχέδιο Β΄). Γιατί να το κάνουν άλλωστε ; Μήπως οι ίδιοι πίστεψαν ποτέ την πρόταση που ευαγγελίζονται; Αντί λοιπόν να λύνουν απορίες προκάλεσαν μεγαλύτερες απορίες, περισσότερα ερωτηματικά και καχυποψία σε σχέση με την αξιοπιστία αυτής της θέσης. Έτσι ώστε η αμφιβολία να παίρνει μπάλα και όλους αυτούς  που μιλούν για την αναγκαιότητα εξόδου από το ΕΥΡΩ και την Ε.Ε.

Το καθεστώς, στην προσπάθειά του να ποδηγετήσει την καθημερινά ογκούμενη κοινωνική αντίδραση εναντίον του συνόλου του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του, άρχισε να στήνει «νέες» πολιτικές παράγκες, νέες θεατρικές σκηνές, για να προβάλλει τους φθαρμένους παλιάτσους,  του ταχύτατα δύοντος πολιτικού καταστημένου. Παλιά μαγαζάκια με φρεσκοβαμμένες ταμπέλες.

Από τη μια οι …… «ελιές»( μαζί με όλα τα λουλούδια της παλιάς πολιτικής ομήγυρης) και οι ….. «58» (με φόντο το Σιμήτη). Από την άλλη μετανοούσες μαγδαληνές που ενώ σταύρωσαν, με τις υπογραφές τους, την πατρίδα, προσπαθούν τώρα να περισώσουν την πολιτική τους ύπαρξη και να καθαρθούν μέσα στις κολυμβήθρες  διάφορων …… «αντιμνημονιακών» μεν(!), φιλοευρωπαϊκών δε(!), σχημάτων. Τώρα τελευταία μας ξεφύτρωσαν και κάποιοι «εισαγόμενοι» (από Γερμανία μεριά) που αφού υπηρέτησαν για χρόνια τη μαμά Γερμανία μέσα από το συντηρητικό γερμανικό Λαϊκό κόμμα, στο Bundestag, ήρθαν να πολιτευτούν στην Ελλάδα, από ψυχοπονιά γι` αυτόν τον τόπο.

Αφού είδαν και απόειδαν ότι τo success story, η ανάκαμψη και η ανάπτυξη δεν …. μασιούνται από τους ιθαγενείς αυτού του τόπου, όρμησαν στο λαό να του πάρουν και το τελευταίο πετραδάκι από την περιουσία του, τρέχοντας να προλάβουν τις εξελίξεις και τον αφανισμό τους, που ψυχανεμίζονται ότι σύντομα θα συμβεί.

Εξήγγειλαν το φόβο και έσπειραν την απόγνωση.
Κατασχέσεις ιδιωτικής περιουσίας, μέσα από εξοντωτικά πρόστιμα - και με συνοπτικές διαδικασίες παλαιών στρατοδικείων που επιβάλλονται σε μια κοινωνία που, στην πλειοψηφία της, παλεύει για το καθημερινό φαγητό.

Μέσα στον ορυμαγδό έβαλαν πάλι μπροστά τα κόλπα των ξεπουλημένων ΜΜΕ. Στόχος τους, να εφησυχάσουν την κοινωνία. Να την υποτάξουν αμαχητί.

Άρχισαν να επαναλαμβάνουν και να εντείνουν τα φθαρμένα «επιχειρήματά» τους, αλλά τώρα πιο πονηρά…… «Τι να τα κάνουν τόσα κατασχεμένα σπίτια, αλλά και τόσο απαξιωμένα, οι τράπεζες και η εφορία; Βάρος τους ανώφελο θα είναι !» Ή ……. «Αυτά είναι πολιτικές και μέτρα που εξαγγέλλονται από βλάκες και ηλιθίους! Δεν βλέπουν ότι με τα βαριά πρόστιμα και την υπερφορολόγηση έχει εξανεμιστεί η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών ;»

Ώστε έτσι λοιπόν ! Όλα αυτά είναι βλακώδεις επιλογές και εφαρμόζονται από αφελείς και βλάκες !!!

Δεν πρόκειται περί ανόητων και ανίκανων, αλλά περί πάνοπλων και αδίστακτων εχθρών της πατρίδας  μας. Βαδίζουν με βάση οργανωμένο σχέδιο εξαγοράς – και μάλιστα σε τιμές μπιρ παρά – της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας αυτού του λαού. Γι` αυτό και φορτώνουν με νέα δάνεια τη χώρα αλλά και με φόρους και πρόστιμα τους πολίτες. Αλήθεια, πόσοι μέχρι σήμερα έκαναν πλήρη παραχώρηση της ακίνητης περιουσίας τους στο «δημόσιο» (βλ. κοράκια) μπροστά στην αδυναμία τους να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα χρέη τους προς την εφορία ;

Έτσι θα ωθήσουν τους πολίτες στην απελπισία και την εκούσια παράδοση της περιουσίας τους στους κατακτητές και τους συνεργάτες τους. Χωρίς όπλα και σφαίρες. Χωρίς φασαρία και αίματα. Υποταγή, κατάκτηση και διαμελισμός μιας ολόκληρης χώρας, χωρίς μάχες και πολέμους. Χωρίς καμιά απώλεια από μέρους τους.

Όσο για την ιδιωτική περιουσία που θα κατάσχουν οι τράπεζες και η εφορία - ας μην προσπαθούν να αποκοιμίσουν το λαό – έχουν και παραέχουν τι να τα κάνουν. Σύντομα, οι Έλληνες, θα δουν τις περιουσίες τους να στοιβάζονται σε ομολογιακά πακέτα, μεγάλης εμπράγματης αξίας και να ξεπουλιούνται για ψίχουλα στις διεθνείς επενδυτικές αγορές και τους μεγάλους οίκους Real Estate, που θα ξεπουλούν την περιουσία του κάθε Έλληνα  που τόλμησε να ονειρευτεί ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι των παιδιών του. Θα την ξεπουλούν  στον κάθε λεφτά του πλανήτη, που θα αγοράζει, πανάκριβα, (!) εξοχική κατοικία, στον παράδεισο που κάποτε λεγόταν Ελλάδα. Ο Έλληνας θα βρεθεί άστεγος - και ταυτόχρονα χρεωμένος – αφού για τις τυχόν ζημιές των κατόχων των ομολογιακών πακέτων, εγγυητής θα είναι το ελληνικό δημόσιο, που μέσω της εφορίας θα μετακυλήσει τα βάρη στις πλάτες των πολιτών.
Με άλλα λόγια δε θα φτάνει ότι ο κάθε πολίτης θα χάσει την περιουσία του. Δε θα φτάνει ότι θα βλέπει να κατοικούν και να μακροημερεύουν στο σπίτι του οι κάθε λογής …….. Χανς, Γιόχαν, Γιόακιμ, Βάλτερ, Βόλφγκαγκ ….. κ.ά.  Για να επιβιώσει και να μην πάει φυλακή για τα χρέη του προς την εφορία, θα αναγκαστεί να κάνει τη μόνη δουλειά που θα προσφέρεται πλέον σ` αυτόν τον τόπο : να γίνει κηπουρός του κάθε Χανς, στο ΠΡΩΗΝ δικό του σπίτι.

Όσοι ακόμα πιστεύουν ότι οι κατακτητές ήρθαν εδώ για να πάρουν απλώς τα λεφτά τους και να φύγουν, μάλλον δεν είναι από αυτόν τον πλανήτη.

Όσοι ακόμα πιστεύουν ότι έχουν ακόμα ….. «λίπος» και θ` αντέξουν ας κοιμούνται ήσυχοι. Όταν ξυπνήσουν θα βρίσκονται ήδη στο δρόμο. Κι αυτό γιατί τα κοράκια έχουν στόχο να υλοποιήσουν τη διακαή επιθυμία του Χίτλερ για ενωμένη Ευρώπη κάτω από τη ναζιστική μπότα, που του την απέρριψαν οι λαοί της Ευρώπης, με βαρύ φόρο αίματος.  

Δε θέλουν τα λεφτά μας. Γι` αυτό μας «μπουκώνουν» κάθε λίγο και με περισσότερα δανεικά. Μήπως υπάρχει κάποιος που τους θεωρεί αφελείς και ότι δε γνωρίζουν ότι το χρέος αυτό δεν ξεπληρώνεται ούτε μετά από 200 (ναι διακόσια) χρόνια ; Τα σπίτια μας θέλουν. Τη χώρα μας. Την πατρίδα των παιδιών μας και των παιδιών των παιδιών μας.             

Στην αναζήτηση νέου «ζωτικού χώρου» - δόγμα του χιτλερισμού κι αυτό – θα αρπάξουν, στο όνομα της εξόφλησης, την πατρίδα μας. Ενώ αυτοί θα εξασφαλίζουν το …….. «ζωτικό» τους χώρο, θα αφήσουν για μας και τα παιδιά μας το δικαίωμα να περιφερόμαστε – ζωντανοί νεκροί -  στα τρίστρατα του κόσμου, με ένα δάκρυ στην άκρη των ματιών μας, σημάδι ότι μας έμειναν κάποιες αναμνήσεις από κάποια πατρίδα.

Αν το καθεστώς αυτό δεν ανατραπεί, το συντομότερο δυνατό, θα μείνουμε να θρηνούμε την τελική πράξη ενός ακόμα ξεριζωμού, μιας ακόμα εθνικής τραγωδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.