Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Που εξαφανίστηκε ο Alexis ρε παιδιά;

του Σταύρου Κατσούλη

Έπαθε κάτι μήπως; Φυσιολογικά, τώρα πριν τις ευρωεκλογές θα περίμενε να ήταν παντού και πάντα. Μην τον είδατε τον Alexis όμως. Χάθηκε; Δεν νομίζω. Απλά κρύβεται από την χώρα, και μάλλον σκέπτεται ότι με αυτήν την πρακτική, πιάνει "μ' ένα σμπάρο δυό τρυγόνια". Αφήνει την κυβέρνηση μαζί με τα αφεντικά τους, να αναδείξουν μόνοι τους την γελοιότητα τους.   Έτσι, δεν θα χρειαστεί, να αναδείξει την δικιά του απίστευτη ανικανότητά. Εξάλλου, αυτή είναι και η πάγια πρακτική του κάθε "αριστερού" στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες. 


Γιατί δηλαδή θα πρέπει να είναι αυτός που θα αλλάξει αυτήν την πρακτική, ειδικά σε κρίσιμες εποχές με εκλογές, απολύσεις, διαδηλώσεις, καταστροφής της υγείας, θανάτους πολιτών κλπ. Μην τρελαθούμε κιόλας, εδώ έχουμε ένα σύστημα το οποίο έχει δοκιμαστεί και αποδείξει την αξία του, εδώ και χρόνια:  Τι καλύτερο, από το ν' αφήνει κανείς τον καπιταλισμό να αυτοκαταστρέφεται έτσι δεν είναι;  Τώρα, αν κάποιος πει ότι εν τω μεταξύ, όσο το σύστημα καταρρέει, υπάρχουν και κάποιες "παράπλευρες απώλειες" μέσα στον Λαό, εντάξει δεν μπορεί κανείς να τα έχει κι όλα. Τώρα βέβαια, θα έχει μάλλον κάποιον, τέλος πάντων, ελεύθερο χρόνο... 


Ευκαιρία ν' ασχοληθεί και λίγο με το θέμα της υποψηφιότητας του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είχε παραμελήσει. 

Ευκαιρία να επισκεφθεί την Ιρλανδία,  όπου μπορεί να συνομιλήσει με τα "αδελφά κόμματα" και προσωπικότητες. 

Ευκαιρία να ασχοληθεί και λίγο με την σημαντικότατη μελέτη για την "ανασύνθεση της αριστεράς", που τόσο απασχολεί τον κόσμο αυτήν την εποχή. 

Ευκαιρία ν' αρχίσει να υλοποιεί το σχέδιο "διάσωση ολόκληρης της Ευρώπης", να διδάξει τον προοδευτισμό σε ολόκληρη Ευρωβουλή, την κομμισιόν, τις διάφορες επιτροπές και γιατί όχι ακόμα και τα παιδιά στην αγαπητή ΕΚΤ και τον ΕΜΣ.  

Ήρθε η ώρα όλοι αυτοί, να μάθουν τι σημαίνει αριστερά και γιατί όχι, να γίνουν όλοι τους αριστεροί!

Να δούμε λίγο επίσης,  τι γίνεται με αυτούς τους φασίστες στην Ρωσία, που θέλουν να εισβάλουν σε μια δημοκρατικά εγκατεστημένη κυβέρνηση στο Κίεβο μετά από αγώνες του Λαού της, ενάντια στον φασισμό που ήθελε την Ουκρανία ανεξάρτητη. 


Να μην ξεχάσουμε επίσης, να σχολιάσουμε και λίγο την δήλωση του Bono, που ως γνωστόν, είναι μέγας καταλύτης στο Ευρωπαϊκό Πολιτικό γίγνεσθαι... 

Ααα, να μην ξεχάσει να τους πει και για την "ανάγκη μεταρρύθμισης του νομικού πλαισίου για την μετανάστευση", είναι πολύ σημαντικό, πιο σημαντικό και από το χρέος της χώρας. 

Όλοι ξέρουν πλέον, ότι δεν έχει καμιά σημασία αν έχει κανείς μια αριστερή Ε.Ε., αλλά έχει φασιστικές πολιτικές για την μετανάστευση!

Αχχ, τι ωραία που 'ναι τα πράγματα στην Ε.Ε. τελικά! Ταξίδια, υποψηφιότητες, ξενοδοχεία και συναντήσεις με σοσιαλιστές, ευκαιρίες για προώθηση της ριζοσπαστικότητας, μια χαρά! Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν νοιώθει και ένοχος, αφού έχει αφήσει πίσω στην Ελλάδα τους ικανότατους Σκουρλέτη, Παπαδημούλη, Σταθάκη, Μηλιό, Στρατούλη, Δούρου και όλα τ' άλλα τα παιδιά, που σίγουρα κάνουν πολύ καλή δουλειά! Το μόνο που μένει, για να ολοκληρώσει το σχέδιό του, είναι να διασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ε.Ε. και το Ευρώ. Καλά θα κάνουν τα παιδιά στην Αθήνα να κάνουν ότι μπορούν γι αυτό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα άντεχε την απομόνωση. αν το κάνουν αυτό, το μόνο που μένει να κάνει, είναι να βελτιώσει λίγο τα Αγγλικά...

Ο Σταύρος Κατσούλης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Π.Α.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.