Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πες μου ποιος είσαι, να σου δείξω τον φίλο σου...

του Σταύρου Κατσούλη

Πες μου ποιος είσαι, να σου δείξω τον φίλο σου...

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, έτσι είναι κύριοι. Το ποιος είσαι, θα σου φέρει αυτομάτως και τους ανάλογους φίλους.  Είσαι π.χ. ενθουσιώδης υποστηρικτής του Ευρώ; Τότε θα έχεις για φίλους την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τους ανθρώπους πίσω από τον ESM και τους υπόλοιπους καταστροφείς μας. Είσαι φίλος του "θεσμού" του πολιτεύματος της χώρας και του γενικότερου κατεστημένου; Τότε θα έχεις για φίλους το κοινοβούλιο και τα μέσα μαζικής "ενημέρωσης". Είσαι θερμόαιμος φίλος των δανειστών και "μεταρρυθμιστών" μας; Τότε θα έχεις για φίλους τα συμφέροντα που μας θέλουν νεκρούς και το οικόπεδο της Ελλάδας διαμελισμένο και μοιρασμένο στους γύπες. Είσαι ανοιχτά ναζιστής και θέλεις να πάρεις την εξουσία με την βία; Τότε θα έχεις την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ για φίλους. Είσαι συνεργάτης με τους τοκογλύφους και ακολουθείς πιστά τις εντολές τους; Νομίζω τότε θα ξέρουμε όλοι ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί σου...



Οι επιλογές όλων μας, προσελκύουν και τα ανάλογα συμφέροντα ανάλογα με την περίπτωση. Έτσι λοιπόν και ο γνωστός μας τύπος που θέλει να γίνει Στουρνάρας στην θέση του Στουρνάρα, Σταθάκης, που έχει βαλθεί να μας πείσει ότι είναι πιο νεοφιλελεύθερος και από τον δωσίλογο που θέλει να αντικαταστήσει. Μετά τις αρκετές του δηλώσεις, νομίζω ότι πλέον πετύχει την αποστολή του και όλοι μας που τις έχουμε ακούσει, ξέρουμε ποιος και τι ακριβώς είναι. Ποιους λοιπόν θα προσελκύσει ο συγκεκριμένος τύπος ως φίλους; Μα είναι προφανές: Τους ίδιους ακριβώς που έχει και ο Στουρνάρας και η παρέα του. Αλλά δυστυχώς δεν σταματά εκεί το κακό.

Τι ακριβώς πρεσβεύει το κόμμα του προαναφερόμενου φιλόδοξου υποψήφιου εκμεταλλευτή του Λαού μας, εάν βγάλουμε από την μέση όλες τις σαχλαμάρες με τις οποίες προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι διαφορετικοί; Μα φυσικά, η περίφημη "προοδευτικότητα" και ο απίστευτος "ριζοσπαστισμός" τους, θα μας πουν, φουσκωμένοι από την απόλυτη σιγουριά τους. Βεβαίως. Από ριζοσπαστικότητα, όλοι μας ξέτουμε ότι δεν έχουν έλλειμμα. Μιλάμε βεβαίως, για εκείνη την ριζοσπαστικότητα που τους αφορά, που είναι το εκ βάθους ξερίζωμα της Εθνικής ταυτότητας του Γένους μας, μαζί με όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν και μας κάνουν Έλληνες. Η προοδευτικότητα τους, αφορά επίσης την "προώθηση" των δικών τους στόχων και συμφερόντων. Όχι βέβαια του Λαού, μην τρελαθούμε κιόλας! Τα συμφέροντα δηλαδή του ανήξερου αυτού Λαού, που έχει αταξικές, απολιτίκ και "δεξιές εμμονές", αναγκαστικά θα περάσουν πάντα από τα "ιδιαίτερα" συμφέροντα της ιδιοφυέστατης νομενκλατούρας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή, εξάλλου είναι και η τρομακτική "δύναμη" της "αριστεράς" τους: Ποιος "αριστερός" ηγέτης σήμερα, με τέτοιον Λαό, έχει ανάγκη από πράξεις που πραγματικά μπορούν να αλλάξουν την ζωή των πολιτών προς το καλύτερο; Ποιος χρειάζεται σοβαρές προτάσεις, πραγματικά ριζοσπαστικές και ουσιαστικά προοδευτικές, όταν η ίδια η κυβέρνηση θα εμπεριέχει την λέξη "αριστερά"; Ο τίτλος και η ετικέτα και μόνο, φτάνουν και περισσεύουν, ας είμαστε σοβαροί!

Ποιοι λοιπόν θα είναι οι φίλοι μιας τέτοιας κυβέρνησης με βάση τον εθνομηδενισμό τους, την ξεδιάντροπη πρόθεσή τους να υπηρετήσουν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, και την παντελή απουσία πραγματικών λύσεων; Μα φυσικά, όλοι οι εχθροί του Έθνους μας.  Γιατί στο κάτω κάτω, να μην αφήσουν τους εχθρούς μας, να καταστρέψουν ότι έχει μείνει όρθιο στο υποκείμενο (Πατρίδα μας για εμάς τους υπόλοιπους) που τόσο θέλουν να βγάλουν από την μέση, ώστε επιτέλους οι ντόπιους είλωτες (Έλληνες για εμάς του υπόλοιπους) να αρχίσουν να έχουν ταξική συνείδηση; Δεν υπάρχει λόγος. Αρκεί που επιτέλους, θα έχουμε όλοι μας μια αριστερή προοδευτική εξουσία.

Πες μου ποιος είσαι, να σου δείξω τον εχθρό σου...

Έχουμε αναρωτηθεί ποτέ, ποιος θα είναι ο ουσιαστικός εχθρός μιας τέτοιας κυβέρνησης, είτε το θέλουν αυτοί είτε όχι; Μα ο ίδιος ο Λαός. Γίνεται κανείς να υποστηρίζει συμφέροντα άλλα από αυτά του απλού Λαού, και να μην τον έχει ως εχθρό του; Είναι φοβερό και συνάμα τραγικό αυτό που γίνεται με όλα τα παχιά και μεγάλα λόγια περί "αριστεράς". Βλέποντας όλοι οι υπόλοιποι που δεν πρόλαβαν να μπουν στον ΣΥΡΙΖΑ, όλον αυτόν τον ντόρο που γίνεται με τα περί "αριστεράς", έχουν βαλθεί όλοι τους να πάρουν ένα μέρος της υποτιθέμενης "αριστερής" πίτας. Τι κινήσεις των 58, τι "Ποτάμια", τι "Ελιές", τι "Μουριές", τι "Ρυάκια", τι "Βούρκοι", όλοι τους θέλουν να πάρουν ένα κομμάτι από την "αριστερή" μερίδα που πιστεύουν ότι υπάρχει στην κοινωνία. Αλλά εδώ ακριβώς φαίνεται και το τραγικό της υπόθεσης: Όλοι αυτοί, ανεπάγγελτοι και ολοκληρωτικά εκτός κοινωνίας και απίστευτα μακρυά από Λαού όπως βρίσκονται, δεν έχουν καταλάβει ότι ο Λαός μας δεν ψάχνει συγκεκριμένα για την όποια "αριστερά". Ποτέ του δεν έψαχνε κάτι τέτοιο.

Ο Λαός μας, ψάχνει να ξεφορτωθεί  τους εκμεταλλευτές του, να τελειώνει επιτέλους με τα χρέη, τους φόρους και τον θάνατο που γεύεται καθημερινά και περιμένει ανυπόμονα να πληρώσουν οι ένοχοι της προδοσίας. Δεν έχουν καταλάβει όλοι αυτοί οι άμοιροι "αριστεροί", ότι ακόμα και αν τους ψηφίσουν, ο Λαός δεν θα περιμένει για άλλα τρία με τέσσερα χρόνια, για να δει τι θα κάνουν όλοι αυτοί. Δεν έχουν καταλάβει, ότι η υπομονή του Λαού έχει πρακτικά τελειώσει. Δεν έχουν καταλάβει ότι, εάν η επόμενη κυβέρνηση δεν λύσει τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω άμεσα και γρήγορα, δηλαδή, εάν δεν έχει αρχίσει να λύνει τα θέματα αυτά άμεσα μέσα σε δύο με τρεις μήνες το πολύ από την στιγμή που τους δοθεί η εξουσία, τότε ο Λαός μας, δεν θα τους αφήσει να υπάρξουν για πολύ περισσότερο. Και αυτό, ΜΟΝΟ ΕΑΝ προλάβουν, γιατί όπως είπαμε, υπάρχει και το θέμα των "φίλων" που θα προσελκύσει μια τέτοια εθνομηδενιστική κυβέρνηση, μπροστά την απόλυτη απραξία τους, που μας έχουν ξεκάθαρα υποσχεθεί ήδη...

Οι φίλοι των "άλλων", δεν είναι "άλλοι"...

Για να μην πει κανείς ότι η κριτική σταματά στην "αριστερά", θα πρέπει κανείς εδώ να πει ότι τα ίδια, ισχύουν και για την "δεξιά", "λαϊκή δεξιά" και όλους τους υπόλοιπους που παρουσιάζονται ως διαφορετικοί. Όμως, η περίπτωση να πάρουν την όποια εξουσία, δεν φαίνεται να είναι υπαρκτή. Βλέπετε, η "αριστερά" έχει τα πάνω της, παρ όλο που μας λέει τα ίδια με τους "άλλους". Η εμμονές στο Ευρώ και την Ε.Ε., οι ιδέες περί Δολαρίου, η πρόθεση η Πατρίδα μας να είναι εξαρτημένη και πάλι από τρίτους, τους χαρακτηρίζει όλους με τον ίδιο τρόπο και οι ταμπέλες αλλάζουν. Ουσιαστικά όμως, οι φίλοι και οι εχθροί παραμένουν οι ίδιοι.Γιατί όταν η Δημοκρατία χάνεται ως στόχος και η Ανεξαρτησία της Πατρίδας είναι ανύπαρκτη πρακτικά, δεν υπάρχει καμιά διαφορά για τον δοκιμαζόμενο Λαό, άσχετα σε πιο ιδεολογικό φάσμα θέτει τον εαυτό του το κάθε μόρφωμα. Εάν αυτά δεν γίνουν θεμελιώδη προτάγματα, η εκμετάλλευση των αδύναμων θα παραμείνει ως έχει, ο κατήφορος σε όλα τα πρακτικά, οικονομικά, Εθνικά θέματα θα συνεχίζει ασταμάτητος και τα ιδιωτικά συμφέροντα θα αποτελούν πάντα προτεραιότητα. Γι αυτό και οι φίλοι της εξουσίας θα είναι πάντα οι ίδιοι, και ο εχθρός για όλους αυτούς, θα είναι πάντα ο Λαός.

Ήρθε η ώρα που ο Λαός δεν βλέπει πλέον με ιδεολογικά κριτήρια, ταμπέλες και ετικέτες. Ήρθε η ώρα, που όποιος δεν προσπαθήσει να λύσει ουσιαστικά τα προβλήματά του, δεν πρόκειται να επιβιώσει πολιτικά. Το πολιτικό σύστημα που προσπαθεί με κόλπα να επιβιώσει, δεν έχει καμιά επιλογή, από το να παραδεχθεί το ότι δεν αφορά τον Λαό, όπως ακριβώς έχει αρχίσει χωρίς καμιά ντροπή να κάνει ήδη. Αργά η γρήγορα όμως, όποιος τοποθετεί τον εαυτό του ενάντια στον Λαό, θα πάρει αυτό που του αξίζει. Η κοινωνία δεν έχει καμιά εναλλακτική από το να εναντιωθεί έμπρακτα σε όλους όσους προσπαθούν ως φυσικοί εχθροί του να τον κρατήσουν αμέτοχο στις εξελίξεις. Αυτός ο χείμαρρος, αντίθετα με το ποταμάκι που μας παρουσιάζουν, υπάρχει! Και έρχεται με τέτοια ορμή, που δεν θα αφήσει απολύτως κανέναν "αριστερό" ή "δεξιό" βούρκο πίσω του. 

Ο Σταύρος Κατσούλης είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Π.Α.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.