Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Θεματική βραδιά 10 σημεία που αξίζει να προσέξουμε στην ταινία “TheyLive” (‘Ζουν Ανάμεσά μας’ ο ελληνικός τίτλος) 1988 του JohnCarpenter.

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 στις 8:30 μμ το ΕΠΑΜ Αγ. Δημητρίου Αλίμου Αργυρούπολης Ηλιούπολης θα προβάλει την κινηματογραφική ταινία του John Carpenter "Ζουν Ανάμεσά μας".
στο υπαίθριο θέατρο Μαίρη Αρώνη στην πλατεία Καραΐσκάκη Αλίμου (Γούναρη και Ελ.Βενιζέλου).Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.Σας περιμένουμε όλους εκεί. 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


 TheyLive (‘Ζουν Ανάμεσά μας’ ο ελληνικός τίτλος) 1988 του JohnCarpenter.




Τα 10 σημεία που αξίζει να προσέξουμε.

Ο ήρωας της ταινίας, είναι περιπλανώμενος που προφανώς είναι ανώνυμος. Στην ταινία, αναφέρεται ως Nada, που σημαίνει «τίποτα» στα ισπανικά. Αν και αυτός ανώνυμος «τίποτα» είναι απένταρος και άστεγος, καταφέρνει να αποκαλύψει τη κρυφή συνομωσία των "εξωγήινων" για το κόσμο. Πώς το κατάφερε; Με το μόνο πράγμα που θα χρειαστείτε ποτέ: την αλήθεια.

1.    Όταν ο Νάντα πηγαίνει να μείνει σε ένα καταυλισμό αστέγων και εκεί οι άνθρωποι παρακολουθούν απαθείς ό,τι τους σερβίρει η τηλεόραση... μέχρι που το ανούσιο πρόγραμμα διακόπτεται από κάποια οργάνωση που μπορεί και παρεμβαίνει στην συχνότητα και ένας μουσάτος με γυαλιά εμφανίζεται στην οθόνη, που προσπαθεί με τον λόγο του να αφυπνίσει τον κόσμο μεταδίδοντας μηνύματα ανατρεπτικά για τους κρυφούς κυβερνήτες του κόσμου.
2.    Η ομιλία παρεμβολή στο πρόγραμμα της τηλεόρασης (Προσέξτε ομοιότητες με τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας).
"Τα ερεθίσματα είναι κατευθυνόμενα. Ζούμε σε μια τεχνητή κατάσταση της συνείδησης, που μοιάζει με τον ύπνο. (...) Οι φτωχοί και οι αδικημένοι αυξάνονται. Η φυλετική δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ανύπαρκτα. Έχουν δημιουργήσει μια κατασταλτική κοινωνία, και είμαστε ακούσιοι συνένοχοι τους. Η πρόθεσή τους είναι να κυβερνήσουν τους πάντες εκμηδενίζοντας τη συνείδηση. Έχουμε εφησυχαστεί μέσα σε μια έκσταση. Μας έχουν κάνει αδιάφορους για τους εαυτούς μας και τους άλλους. Είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στο δικό μας κέρδος. Παρακαλώ καταλάβετε. Είναι ασφαλείς για όσο διάστημα δεν τους ανακαλύπτουν. Αυτό αποτελεί την κύρια μέθοδο για την επιβίωση τους. Μας κρατάνε κοιμισμένους, μας κρατούν εγωιστές, μας κρατούν ναρκωμένους".

3.    Οι άνθρωποι που βλέπουν αυτό το πειρατικό πρόγραμμα νιώθουν ένα τεράστιο πονοκέφαλο – δείγμα ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να υποφέρουν την αλήθεια και τους φαίνεται κουραστική και ενοχλητική. Ένας τέτοιος θεατής αλλάζει το κανάλι βρίζοντας τον μουσάτο σε στυλ : «Δεν μας …..». Έτσι και σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν για τέτοια πράγματα. Αυτά είναι συνομωσιολογίες ... που τους αποσπούν από την ωραία (;) τους ζωή και την ωραία τους τιβι…

4.    Σε έναν τοίχο στο εσωτερικό της εκκλησίας είναι γραμμένο με μαύρη μπογιά "They Live We Sleep", δηλ. «Αυτοί Ζουν, Εμείς Κοιμόμαστε», μια φράση που περιγράφει τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ της ελίτ και των μαζών.
5.    Στην αρχή ο Νάντα θεωρεί ότι τα γυαλιά είναι άχρηστα, συνηθισμένα γυαλιά, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι του δείχνουν την αλήθεια. Όταν Nada βάζει για πρώτη φορά τα γυαλιά ηλίου, η εμπειρία είναι σοκαριστική.Όποιο περιοδικό και να ανοίξει, βλέπει τα ίδια υποσυνείδητα μηνύματα, που λένε πολλά για την πραγματική λειτουργία των περιοδικών για τους "celebrity" και τη "μόδα". Παρά το γεγονός ότι είναι όλοι διαφορετικά, όλα τελικά εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: να ενισχύσει τα μηνύματα που θέλει να περάσει η ελίτ στις μάζες.«Κατανάλωνε», «Κομίσου», «Υποτάξου», «Το χρήμα είναι ο θεός σου», «Βλέπε τηλεόραση», «Μην αμφισβητείς την Εξουσία».
6.    Όταν μαθαίνει τη συγκλονιστική αλήθεια για τον κόσμο, ο Νάντα αισθάνεται την ανάγκη να μοιραστεί αυτές τις ζωτικής σημασίας πληροφορίες με τον φίλο του Frank Armitage. Ο Nada όμως γρήγορα συνειδητοποιεί ότι μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν για την αλήθεια. Στη συνέχεια ακολουθεί η μεγαλύτερη σκηνή πάλης του κινηματογράφου (έξι περίπου, λεπτά με αδιάκοπες μπουνιές και κλοτσιές), μια σκηνή που τραβάει τόσο πολύ ώστε γίνεται εντελώς παράλογη, ακόμη και κωμική. Ενώ η σκηνή ίσως φαίνεται γελοία, λέει κάτι για τη δυσκολία που έχει ένας συνηθισμένος άνθρωπος να ξυπνήσει από την μακάρια άγνοιά του.
7.    ο Frank και ο Nada μαθαίνουν ότι οι άνθρωποι στρατολογούνται από τους εξωγήινους με αντάλλαγμα τον πλούτο και τη δύναμη. Ο ηγέτης της υπόγειας οργάνωσης λέει:«Οι περισσότεροι από εμάς ξεπουλιούνται αμέσως». Κάτι που γίνεται σήμερα σε «μικρούς» και «μεγάλους».
8.    Ενώ ερευνούν την υπόγεια βάση των εξωγήινων ο Nada και ο Φρανκ πέφτουν σε μια συνεστίαση της ελίτ (θυμίζει δείπνο της Λέσχης Bilderberg!), όπου οι εξωγήινοι ευχαριστούν τουςανθρώπους συνεργάτες τους για την "εταιρική σχέση" τους.

9.    Η ομιλία του ηγετη της ελίτ ( σας θυμίζει κάτι)?
"Οι προβλέψεις μας δείχνουν ότι μέχρι το έτος 2025, όχι μόνο η Αμερική, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης θα είναι υπό την προστασία και την κυριαρχία της εξουσίας αυτής της συμμαχίας. Τα κέρδη ήταν σημαντικά, τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για σας, την ανθρώπινη ελίτ εξουσίας." 
Άραγε το 2025 ως έτος ολοκληρωτικής παγκόσμιας υποταγής, είναι τυχαίο; Θα δείξει…

10.  Ο Frank και Νάντα ανακαλύπτουν στη συνέχεια την πηγή της πλύσης εγκεφάλου των σημάτων των εξωγήινων: Ένα τηλεοπτικό στούντιο (‘Cable 54’). Οι εξωγήινοι χρησιμοποιούν το δίκτυο για τη μετάδοση υπνωτικών και υποσυνείδητων μηνυμάτων προς τους ανθρώπους, για να τους κρατούν στο σκοτάδι. Το μήνυμα είναι σαφές εδώ: Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι το αγαπημένο εργαλείο της ελίτ στην διαπαιδαγώγηση των μαζών και στο να κρατάει τους ανθρώπους υποτελείς.

Σας περιμένουμε να δούμε και να συζητήσουμε μαζί, αυτή την πολύ σημαντική και άγνωστη στους περισσότερους ταινία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.