Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Δημήτρης Κυπριώτης: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣE “ ΕΧΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ’


ΑΝΥΠΑΚΟΗ, Η ΜΟΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Από κοντά και η Κύπρος, που ακολουθεί "κατά πόδας' ή σε περιπτωσεις όπως αυτές των κατασχέσων, προηγείται.! (σχετικό δημοσίευμα)

του Δημήτρη Κυπριώτη

Κανείς δεν ξέρει από πού να αρχίσει και που να σταματήσει όταν μιλάει για τη φορολογική καταιγίδα που έχει ξεσπάσει πάνω στους Έλληνες.  Και για να είμαστε σωστοί, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι από που μπορούμε να ξεκινήσουμε, γιατί σταμάτημα δεν υπάρχει και από ότι φαίνεται  αν δεν τους σταματήσει ο ίδιος ο λαός, κανείς άλλος δεν θέλει να το κάνει ή δεν έχει τα κότσια που απαιτούνται για αυτό.


Τι το πιο φυσιολογικό θα ήταν, τα λεγόμενα και αντιμνημονιακά κόμματα (ποτέ δεν καταλάβαμε αυτόν τον τίτλο, όταν αυτός παραμένει στα …λόγια) να μην εξαντλούσαν  την πολιτική και τον ….αγώνα τους μόνο μέσα στη Βουλή, την οποία μάλιστα συλλήβδην καταγγέλλουν για την αντιδημοκρατική της λειτουργία, αλλά να συνέχιζαν στους δρόμους μαζί με το λαό, καλώντας τον σε μια ενεργητική αντίσταση; Που όμως τέτοια δράση, όταν και οι ίδιοι συμετέχουν στη  συντήρηση του  συστημικού κατεστημένου με μηδενική κινηματική συμπεριφορά, μην τυχόν και το ενοχλήσουν!


Το πολύ–πολύ άντε να γίνει καμιά  συγκεντροσούλα, από αυτές που τελευταία μας συνήθισε ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανοικτή πρόσκληση σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, μόνο και μόνο για να λειτουργήσει ως πυροτέχνημα, για την δήθεν επιδιωκόμενη  ενότητα. Στην ουσία όμως και επειδή το κόλπο είναι παλιό, όλα γίνονται για μια μικρή εκτόνωση και για τίποτα παραπάνω.


Και έτσι με αυτά και με κείνα, έφτασε ο κυνισμός της υποτιθέμενης κυβέρνησης  σε τέτοιο βαθμό, που να μη λογαριάζει απολύτως τίποτα και να έχει γίνει πραγματικά ο εχθρός του λαού, που όσο περνάει ο καιρός και παραμένει στην εξουσία της, γίνεται σκληρότερη και αυταρχικότερη, όταν μάλιστα διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει ουσιαστική  αντίσταση  από πουθενά.   

Βέβαια διαμαρτυρίες καφενείου και παλληκαρισμούς του τύπου «θα πάρουμε τα όπλα» και άλλα παρόμοια ευφυολογήματα ακούγονται συνεχώς, όμως αυτά γίνονται μάλλον  με μοναδικό σκοπό να δικαιολογούν την   αδράνεια και τον ωχαδερφισμό που διακατέχει  μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.


Όταν όμως αυτός ο πληθυσμός αντιληφθεί το τι ακριβώς του ετοιμάσανε κατακαλόκαιρο, μόνο και μόνο για να μην πάρει είδηση, αλλά και για να μην μπορέσει να αντιδράσει λόγω παρέλευσης του χρόνου για προσβολή του μέτρου με ένδικα μέσα, τότε θα είναι πολύ αργά. Τότε θα αρχίσει να ψάχνεται και να παρακαλάει δεξιά και αριστερά για …δόσεις,για σωτήρες για κατάργηση του  ΕΝΦΙΑ κλπ και εκεί πάνω στην ανάγκη, οι πολιτικοί  θα παίζουν στην πλάτη του με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και ανάλογα σε ποια μεριά βρίσκονται.

Οι μεν θα υπόσχονται ότι θα ελαφρύνουν το κόστος της επιβάρυνσης, γιατί τάχα διαπίστωσαν λάθη που θα διορθώσουν συμψηφίζοντας με  άλλες οφειλές, αφού όμως πληρώσουν οι......"πελάτες" και οι δε,  θα εξετάσουν και θα εφαρμόσουν το δίκαιο όταν έρθουν  στην εξουσία. 

Ούτε καν υπόσχεση ότι θα καταργήσουν αυτά τα αντισυνταγματικά χαράτσια!


Επομένως μπρος στην κατάσταση αυτή το  μόνο σίγουρο που απομένει στον  απλό πολίτη είναι  η αντίστασή του με την  άρνηση πληρωμής και του νέου χαρατσιού του ΕΝΦΙΑ, με όσες δυσκολίες και αν έχει ένα τέτοιο εγχείρημα. 

Θα πρέπει επιτέλους να τολμήσουμε οι πολλοί, αφού  αυτή η αντίδραση είναι το μοναδικό και ουσιαστικό αντίδοτο στην αυθαιρεσία των κυβερνώντων.

Να όμως που και  στην  Κύπρο των μνημονίων συμβαίνουν τα αντίστοιχα, αφού η συνταγή είναι μία.  http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/212778/i-astynomia-tha 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.