Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Η Μούσχουρη πρέπει να μάθει να μην ξεστομίζει ανοησίες


Η εκ Γαλλίας Νάνα, όχι δυστυχώς η υπέροχη Νανά του Ζολά, αλλά η ελληνικής καταγωγής και ευρωπαϊκής κουλτούρας κυρία Μούσχουρη, προέβη σε βαρυσήμαντες πολιτικές δηλώσεις, όπου καλεί τους Έλληνες να μάθουν να πληρώνουν τα χρέη τους. Πληροφορούμε την κυρία Μούσχουρη ότι, απασχολημένη με τη διεθνή καριέρα της, ήταν φυσικό να αμελήσει να μελετήσει στοιχειωδώς την ιστορία της πατρίδας της. Αν είχε τον χρόνο να το πράξει, θα έβλεπε ότι οι Έλληνες, όπως λέει κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις από αυτούς μην και την πάρει η… μπόχα, πληρώνουν τα χρέη τους διπλά και τριπλά και με το παραπάνω ανέκαθεν.

Οι στοργικοί Ευρωπαίοι όχι μόνο δεν έχασαν δραχμή από την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά γέμισαν τα ταμεία τους πολλαπλώς. Θα έπρεπε από πείρα τουλάχιστον να γνώριζε η εκφραστική αοιδός (την προσωπική της καριέρα και περιουσία τη χειρίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία) ότι πίσω από έναν υπερχρεωμένο κρύβεται ένας εγκληματικός και αδίστακτος δανειστής.

Καλό θα ήταν η Νάνα να μην προβαίνει σε δηλώσεις σε βάρος των Ελλήνων, έχουμε ήδη πολλούς και πρόθυμους εις την αλλοδαπή εθελοντές να μας λοιδορήσουν. Ας κρατήσει την αηδή της άγνοια προς κατανάλωση του στενού της περιβάλλοντος και όχι του διεθνούς ακροατηρίου της. Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι παρόμοιας πνευματικότητας προσωπικότητες θα έπρεπε να προβληματίζουν τους πρόθυμους πολιτικάντηδες των κομμάτων ώστε να σταματήσει αυτή η άκριτη επιστράτευση επώνυμων κνώδαλων.

Αγαπητή κυρία Μούσχουρη, μην ανησυχείτε επί ματαίω, οι Έλληνες θα πληρώσουν, και θα πληρώσουν και με το παραπάνω, αν αυτό σας καθησυχάζει και σας κάνει περισσότερο αρεστή εις τας Ευρώπας που διαβιείτε, ώστε να μην ντρέπεστε που είστε Ελληνίδα και δη κάποτε και ευρωβουλευτής μας!

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ στο ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.