Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Θα διακόπτεται το αναλογικό σήμα σε όσα κανάλια δεν είναι έτοιμα να εκπέμψουν ψηφιακά

Τη χαριστική βολή στο Alter προετοιμάζει η κυβέρνηση - αφού στην ίδια κατεύθυνση "εργάστηκε" επί μήνες και η ιδιοκτησία του καναλιού, αφήνοντας 800 εργαζόμενους στον δρόμο. Παραμερίζοντας τις Ανεξάρτητες Αρχές, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και κυρίως την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) η κυβέρνηση πλέον θα αποφασίζει τη διακοπή του αναλογικού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών. Πρώτο "θύμα" θα είναι το Alter, δεδομένου ότι δεν εκπέμπει ψηφιακά, όταν η Digea "κατέβασε" το σήμα του, αλλά και άγνωστος αριθμός περιφερειακών καναλιών, τα οποία δεν πήραν άδεια να εκπέμψουν ψηφιακά ή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο κόστος.

Με τροπολογία που κατατέθεσαν οι υπουργοί Μ. Βορίδης και Π. Καψής στο σχέδιο νόμου για τη "Ρύθμιση λειτουργίας της Ταχυδρομικής Αγοράς, θεμάτων Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών κ.ά. διατάξεις" προβλέπει ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπ. Μεταφορών και Επικρατείας "μπορεί κατά περίπτωση να καθορίζονται οι ημερομηνίες διακοπής εκπομπών τηλεοπτικού προγράμματος με αναλογική τεχνολογία από τα επιτρεπτά κέντρα ψηφιακής εκπομπής", όπως αυτά προβλέπονται από τους σχετικούς νόμους και αποφάσεις.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση "διαμορφώνεται ένα πιο ολοκληρωμένο κανονιστικό πλαίσιο κατά τη διαδικασία μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεοπτική ευρυεκπομπή". Επίσης η προτεινόμενη ρύθμιση καλύπτει το κενό που αφήνει ο Ν.3592/2007, στον οποίο "δεν προβλέφθηκε μηχανισμός που να επιτρέπει στο υπουργείο μεταφορών και τον υπουργό Επικρατείας να επιλέγουν εκείνες τις περιοχές (κέντρα εκπομπής όπου θα διακόπτεται το αναλογικό σήμα με την έναρξη της ψηφιακής εκπομπής.

Α.Γ.Ν.

Σύνδεσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.