Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα χαράτσια στην ΔΟΥ Γλυφάδας.

Φωτογραφίες- Επιμέλεια : Σ. Κατσούλης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα χαράτσια,(ΕΕΤΗΔΕ), που είχε προγραμματιστεί να γίνει για σήμερα στη ΔΟΥ Γλυφάδας, από τις Επιτροπές Κατοίκων και Πρωτοβουλιών Ενάντια στα Χαράτσια, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και Γλυφάδας.


Η προσέλευση των κατοίκων των πιο πάνω περιοχών ήταν αρκετά καλή, παρ όλο που ο καιρός δεν ήταν ιδανικός, λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης.

Σκοπός της κινητοποίησης ήταν η διαμαρτυρία για τα χαράτσια,για τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων και για τα κυβερνητικά σχέδια, που προβλέπουν ένταση της αφαίμαξης ακόμη και των πλεόν ισχνών εισοδημάτων των πολιτών.

Συγκεντρώσεις για τον ίδιο ακριβώς σκοπό έγιναν την ίδια ώρα (10 πμ)και έξω από τις ΔΟΥ: Α' Αθηνών, Αγ. Αναργύρων, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δ’ Αθηνών, Ε' Πειραιά, ΙΔ' Αθηνών, ΙΘ' Αθηνών, Μενιδίου, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Παλλήνης, .

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας, έγιναν και δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς που είχαν προσέλθει από το πρωί έξω από την ΔΟΥ, από μέλη των ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΏΝ ΠΟΛΙΤΏΝ.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση που έλαβε χώρα της αντιπροσωπείας των πολιτών με τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, έγινε ενημέρωση για τις 470+ αιτήσεις που έχουν κατατεθεί από πολίτες και αφορούν την αδυναμία πληρωμής των χαρατσιών και καταγράφτηκε η απαίτησή τους για την εξέταση αυτών των ενστάσεων, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον προιστάμενο της ΔΟΥ.

Επίσης η αντιπροσωπέια υπενθύμισε στον κ. προιστάμενο της ΔΟΥ, την υποχρέωση της κυβέρνησης να μην απαιτεί πληρωμή χαρατσιών και φόρων εφ όσον αυτές οι ενστάσεις βρίσκονται στο στάδιο της διερεύνησης.

Ταυτόχρονα του έγιναν και διάφορα ερωτήματα από πολίτες για άλλες περιπτώσεις όπου καλούνται να πληρώσουν φόρους, την ίδια στιγμή που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για τα βασικά τους.

Η πίεση που ασκήθηκε από τις Πρωτοβουλίες Πολιτών Ενάντια στα Χαράτσια, είχε φανερά αποτελέσματα και στον προϊστάμενο αλλά και τους υπαλλήλους της ΔΟΥ Γλυφάδας. Γι αυτόν τον λόγο οι κινητοποιήσεις θα εξακολουθήσουν να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφού οι πολίτες είναι πλεόν αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Από την πλευρά του ο προϊστάμενος, δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι νομίμως δυνατόν για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των πολιτών.

Το δικό μας ερώτημα προς τους υπαλλήλους των ΔΟΥ είναι: Τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, όταν ο νόμος πλέον δεν θα δίνει καμιά δυνατότητα στους πολίτες να υπερασπιστούν τον εαυτό τους;

Και επειδή αυτός ο χρόνος είναι πολύ κοντά πλέον, το ερώτημα είναι: Θα υπερασπίσουν την πλευρά των πολιτών, της δικαιοσύνης και του Συντάγματος που υποχρεώνει το κράτος να φορολογεί ανάλογα με την δύναμη που έχουν οι πολίτες, ή θα ακολουθήσουν πιστά τις εντολές της κατοχικής κυβέρνησης όποιες και να είναι αυτές καί όσο όλεθρο και αν φέρνουν;

Εμείς ευχόμαστε να πράξουν αυτό για το οποίο έχουν ορκιστεί! Να υπηρετούν και να υπερασπίσουν τα συμφέροντα του Λαού!

Ακολουθούν φωτογραφίες από την συγκέντρωση.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.